Ερωτική Αστρολογία-Των παρεκκλίσεων το ανάγνωσμα...

Η μελέτη των σεξουαλικών παρεκκλίσεων από την πλευρά της Αστρολογίας είναι πρακτικά ένας τομέας
Παπασταύρου Λίντα

Από τη Βασιλική Κόντη

Η μελέτη των σεξουαλικών παρεκκλίσεων από την πλευρά της Αστρολογίας είναι πρακτικά ένας τομέας αρκετά δύσκολος πρωτίστως γιατί το πειραματικό δείγμα που μπορούμε να έχουμε στη διάθεση μας είναι σχετικά μικρό σε σχέση με άλλους τομείς αλλά και επειδή κυρίως θα έπρεπε να αναφερθούμε σε τομείς που ερευνά η σεξουαλική ψυχοπαθολογία, τομέας ο οποίος αυστηρά θα έπρεπε να αποδοθεί σε Αστρολόγο κατέχοντα την Ιατρική επιστήμη.
Έτσι λοιπόν είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο θέμα για έναν Αστρολόγο να πρέπει να μελετήσει και να ανιχνεύσει σε έναν Αστρολογικό χάρτη όχι μόνο γιατί οι γωνιακές όψεις στην ερμηνεία τους παρουσιάζουν πολλαπλά ενδεχόμενα αλλά γιατί είναι εξαιρετικά προσωπικά δεδομένα που δεν μπορεί κανείς εύκολα να υπεισέλθει ακόμα κι αν έχει την πλήρη συναίνεση του ενδιαφερομένου. Διευκρινίζοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι λέγοντας σεξουαλικές παρεκκλίσεις δεν εννοούμε μόνο την ομοφυλοφιλία αλλά και το σαδισμό, το μαζοχισμό, τη νυμφομανία, την επιδειξιομανία, τη νεκροφιλία, τον φετιχισμό και τέλος τον αυνανισμό-με τη μορφή της μόνιμης ανάγκης σεξουαλικών φαντασιώσεων χωρίς επιθυμία σεξουαλικής επαφής.

Τα πρώτα στοιχεία περί σεξουαλικών παρεκκλίσεων τα βρίσκουμε στην Τετράβιβλο του Πτολεμαίου ο οποίος αποδίδει την ευθύνη κυρίως στους προσωπικούς πλανήτες Άρη και Αφροδίτη σε εμπλοκή με Κρόνο ή Δία ή όλους μαζί συμπλεγματικά μαλωμένους και σε άσχημες θέσεις από ζώδιο και οίκο. Με την ανακάλυψη του Ουρανού και του Ποσειδώνα είμαστε σαφώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση να επιβεβαιώσουμε τέτοιου είδους διαταραχές εφόσον το παραπάνω δίδυμο απέδειξε ότι κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε τέτοιου είδους προσωπικότητες.

ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑ
Είναι η έκφραση της σεξουαλικής επιθυμίας μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και οι ενδείξεις παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία από όψεις πλανητών αλλά και από εμπλοκές τους με συγκεκριμένα μεσοδιαστήματα.
Μερικές ενδείξεις από τις πιο συχνές και πιθανές είναι:

Ο Ποσειδώνας στον 7ο οίκο με προσβολή από Ουρανό.
Ο Ήλιος σε θηλυκό ζώδιο και σε σύνοδο με Άρη και Αφροδίτη.
Ο Ποσειδώνας στον Ωροσκόπο (αμφισεξουαλικότητα).
Ο Ποσειδώνας ή ο Ουρανός ενεργοποιημένοι σε Καρκίνο ή Ζυγό (αμφισεξουαλικότητα).
Ο Ουρανός ή ο Άρης σε αρσενικό ζώδιο και με προσβολή από τον Ποσειδώνα.
Ο Ήλιος και η Σελήνη σε αρσενικά ζώδια με προσβολή από Άρη ή Αφροδίτη(κυρίως για τη γυναικεία ομοφυλοφιλία).
Ο Ουρανός και ο Άρης σε δύσκολες όψεις με την Αφροδίτη είναι ενδείξεις ελευθεριότητας πειραματισμών και σεξουαλικών σκανδάλων, που συνήθως έχουν και ομοφυλοφιλική διάσταση.
Ο Ουρανός στην ακμή του 7ου(ασυνήθιστες σεξουαλικές σχέσεις).
Τέλος, ο Πλούτωνας σε δύσκολες όψεις με τη Σελήνη, την Αφροδίτη η τον Άρη υποβοηθά στην εκδήλωση τέτοιων τάσεων.

ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ
Είναι το ακριβώς αντίθετο από το σαδισμό και εκφράζεται σαν ισχυρή επιθυμία κάποιου να υποφέρει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Τα πιο γνωστά στοιχεία παρουσίας του είναι:

Γωνιακός Ποσειδώνας σε δύσκολες γωνίες με προσωπικούς πλανήτες.
Θηλυκούς πλανήτες σε πτώση ή αδυναμία
Κρόνος σε σκληρή όψη με Σελήνη ή Αφροδίτη
Άρης σε σκληρή όψη με Σελήνη ή Αφροδίτη

ΝΥΜΦΟΜΑΝΙΑ
Στην πραγματικότητα η νυμφομανία αναφέρεται σε γυναίκες και η σατυρίαση σε άνδρες και δεν πρόκειται ακριβώς για διαστροφές αλλά για παρεκκλίσεις οι οποίες έχουν ψυχοπαθολογικά αίτια. Η υπερσεξουαλική κατάσταση και η ακόρεστη σεξουαλική επιθυμία συνήθως συνδυάζεται με ψυχικές διαταραχές και με πνευματική κατάπτωση. Σημαντικότερες ενδείξεις έχουμε:

Όταν τα ζώδια του Ταύρου, Σκορπιού και Αιγόκερω υπερέχουν
Ο Άρης και η Αφροδίτη σε δύσκολες θέσεις και σε εμπλοκή με τον Δία (υπερβολή) και τον Ποσειδώνα.
Ο Άρης σε σύνοδο με την Αφροδίτη στο Σκορπιό και με προσβολή από Ουρανό
Σελήνη ή Αφροδίτη σε γωνιακό οίκο με προσβολή από τον Ποσειδώνα και με τον Άρη σε κυρίαρχη θέση

ΦΕΤΙΧΙΣΜΟΣ
Παρουσιάζεται συνήθως μαζί με κάποια άλλη παρέκκλιση όπως ο μαζοχισμός ή ο σαδισμός.

Τα ...σκήπτρα τα κρατάει το ζώδιο των Ιχθύων.
Ο Ερμής και η Αφροδίτη σε δύσκολη γωνία με τον Ποσειδώνα.
Ο Ήλιος και η Σελήνη σε δύσκολη γωνία με τον Ποσειδώνα.

Σε περιπτώσεις που υπάρχουν σκληρές ...λεπτομέρειες φετιχισμού όπως πχ η χρήση μαστίγιου ( και τα συνεπακόλουθά του) υπεύθυνοι κατά πολύ θεωρούνται οι πλανήτες στον Τοξότη, με προσβολές βεβαίως.

ΕΠΙΔΕΙΞΙΜΑΝΙΑ
Προσβολές της Σελήνης και του Ερμή
Δύσκολες όψεις μεταξύ προσωπικών πλανητών, ως επί το πλείστον σε παρορμητικά ζώδια.

ΝΕΚΡΟΦΙΛΙΑ
Σχετικά σπάνια αλλά υπαρκτή περίπτωση διαστροφής όπου φυσικά δεν υπάρχει ικανό δείγμα προς εξέταση.
Θεωρητικά υποθέτουμε ότι σε αυτήν συμβάλλουν ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας σε συνδυασμό όμως με:

Την δυσαρμονική θέση του Κρόνου και με δύσκολες γωνίες από άλλους πλανήτες.
Τον τονισμένο 8ο οίκο.
Το ζώδιο του Σκορπιού η τον Πλούτωνα, όταν έχουν εξέχουσα θέση η όψεις.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ
Οι περιπτώσεις αυτές δεν θεωρούνται διαστροφικές αλλά αποδίδονται σε ψυχοπαθολογικά αίτια, όπως το σύμπλεγμα κατωτερότητας ή έλλειψης αυτοεκτίμησης κλπ.

Ο Ποσειδώνας σε γωνιακή, τονισμένη θέση.
Σκληρές γωνίες του Ποσειδώνα με την Αφροδίτη ή τον Άρη.
Το ζώδιο του Σκορπιού τονισμένο
Ο 12ος οίκος τονισμένος

Τέλος η ΨΥΧΡΟΤΗΤΑ η οποία θεωρείται παρέκκλιση και έχει επίσης ψυχοπαθολογικές αιτίες(συνήθως) και σπάνια ανατομικές.

Ήλιος και Σελήνη στο Σκορπιό
Απουσία όψεων του Ήλιου
Αφροδίτη στο Σκορπιό στον 1ο οίκο
Δύσκολες γωνίες του Κρόνου με την Αφροδίτη ( και με τους πλανήτες σε αδύναμες θέσεις)

Ο Λόρδος Μπάιρον, άγγλος ρομαντικός ποιητής, αριστοκράτης και φιλέλληνας που συνδύασε στη σύντομη ζωή του την ποίηση και τους έρωτες με την περιπέτεια.
Πρακτικά πανσεξουαλιστής, λέγεται ότι είχε την «κακή» συνήθεια να δαγκώνει τις ερωμένες του με αρκετά σαδιστικό τρόπο και ο χάρτης του είναι αρκετά αποκαλυπτικός για τις συνήθειές του αυτές και όχι μόνον…
Η Αφροδίτη του στο ...ξεσαλωμένο ζώδιο του Υδροχόου μεν, σε σύνοδο με τον παντοδύναμο Κρόνο και σε 135ο με τον Άρη δε, θα λέγαμε ότι κινείται σε ένα μάλλον ...αγριωπό σεξουαλικό τοπίο. Και βέβαια η θέση της Αφροδίτης στον 9ο οίκο παραπέμπει απευθείας στην ερωτική του σχέση με την ετεροθαλή αδελφή του, κάτι βέβαια που μπορεί να μην συνέβαινε ποτέ αν ο Ουρανός δεν έκανε ...πάρτι στο ωροσκόπιο του. Ο κατ’ εξοχήν «αιρετικός» πλανήτης σχηματίζει μια αντίθεση με τον Ήλιο στον 8ο οίκο (της σεξουαλικότητας) επιτρέποντας κάθε είδους παρεκκλίσεις.

Από την άλλη πλευρά η ποιητική διάθεση του Λόρδου Βύρωνα εμπλέκεται με την κυκλοθυμική του στάση απέναντι στα θηλυκά όπως προσδιορίζει η σύνοδος Ουρανού-Σελήνης στον Καρκίνο σε τετράγωνο όμως με τον Ποσειδώνα. Κι όλα αυτά φάνηκαν ιδιαίτερα στους κάθε λογής σεξουαλικούς πειραματισμούς του αλλά και στις προτάσεις του για «ανταλλαγές» συντρόφων κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη βίλα της Γενεύης με τον Πέρσυ Σέλλεϋ, τον γιατρό Πολιντόρι, την Κλαιρ Κλερμόν και τη Μαίρη Σέλλεϋ, οι οποίες δεν ευοδώθηκαν καθ’ ολοκληρία εξ αιτίας των αντιστάσεων της τελευταίας.

Επίσης παραδειγματική ανάλυση του μαιτρ Μαρκήσιου ντε Σαντ μπορείτε να βρείτε στην ενότητα της «Πειραματικής Αστρολογίας».

Βιβλιογραφία
Πρακτικός Αστρολόγος (Παύλος Κυράγγελος)
Tetrabiblos by Ptolemy
An Encyclopaedia of Psychological Astrology (by C.E.O. Carter)
Astrology and Sex by Vivian Robson


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved