Η δυναμική της Αφροδίτης στη Συναστρία

Ο ρόλος της Αφροδίτης στις διαπροσωπικές σχέσεις

Η δυναμική της Αφροδίτης στη Συναστρία


Κατ’ αρχάς η ζωδιακή της θέση και οι όψεις που σχηματίζει σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο διαμορφώνουν τάσεις και συμπεριφορές στα ερωτικά και συναισθηματικά θέματα, που είναι σκόπιμο να προσδιορίζονται πριν καν μπούμε στη διαδικασία της συναστρίας.
Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε μια καλή εικόνα για τις προτιμήσεις του κάθε ατόμου και θα μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα για το ποια ενδέχεται να είναι τα σημεία τριβής μεταξύ των δύο συντρόφων η εραστών.


Για παράδειγμα, η ανασφαλής και προσεκτική στην εκδήλωση των συναισθημάτων της Αφροδίτη στον Αιγόκερω (η πολύ περισσότερο μια Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Κρόνο), ενδέχεται να νοιώσει πως «απειλείται» από την πληθωρικότητα και την επιπολαιότητα μιας άλλης «Δίας» ...ομολόγου της (στον Τοξότη η σε τετράγωνο με το Δία).
Αν και πολλές φορές τα αντίθετα έλκονται, σε μια τέτοια σχέση όταν ξεσπάσει μια κρίση, η διαφορά νοοτροπίας θα αποτελέσει την πρώτη ύλη για τα ...πολεμοφόδια.


Επίσης, μια γενέθλια «Κρόνια» Αφροδίτη (σε σύνοδο, για παράδειγμα, με τον Κρόνο) δεν μπορεί να ανταποκριθεί εύκολα σε μια «αρμονική» συναστρία, αφού η φύση της είναι να αναζητά το ...πρόβλημα. Έτσι, σε μια τέτοια περίπτωση προχωρώντας στη διαδικασία της συναστρίας είναι πιο ρεαλιστικό να επιμείνουμε σε τυχόν δυσαρμονικές όψεις (όχι μόνον της Αφροδίτης αλλά και των Φώτων) με τον Άρη η τον Κρόνο, παρά να αναζητήσουμε μια «ιδανική» κατάσταση αρμονίας, που το ίδιο το άτομο θα έχει την τάση να απορρίψει.Βέβαια εκείνο που έχει σημασία τελικά και μπορεί να γεφυρώσει και το πιο βαθύ ...χάσμα είναι οι όψεις της Αφροδίτης του ενός ωροσκοπίου με πλανήτες του άλλου ωροσκοπίου και ιδιαίτερα τον Άρη, τη Σελήνη και τον Ήλιο.

Η Αφροδίτη με τον Άρη


Η έντονη έλξη, ακόμη και όταν αρχικά εκδηλωθεί με μορφή …αντιπάθειας, είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των όψεων, οι οποίες πρακτικά είναι το πρωτεύον κλειδί της ερωτικής συμβατότητας.
Αν υπάρχουν, η σχέση ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα μπορεί να αντέξει σε βάθος χρόνου και να ανανεώνεται τακτικά, έστω και μέσω ...ζήλιας.

Αν η όψη είναι «αρμονική», τότε ναι μεν απουσιάζουν οι υπερβολές, και υπάρχει ένας ουσιαστικός συντονισμός επιθυμιών αλλά συχνά κανείς από τους δύο εραστές δεν νοιώθει την ανάγκη να προχωρήσει περισσότερο.
Αυτό το αναλαμβάνει η ίδια η ...ζωή, που διασταυρώνει πολλές φορές τα βήματα τους, μέχρι να ...δέσει το γλυκό.
Πρακτικά πάντως για να λειτουργήσει μια τέτοια όψη χρειάζεται συνήθως υποστήριξη από άλλες όψεις μεταξύ των Φώτων η των Ωροσκόπων.

Αν η όψη είναι «δυσαρμονική» (η σύνοδος), τότε εκτός από την έντονη έλξη εμφανίζονται ο ανταγωνισμός οι ...έξωθεν κίνδυνοι και οι διεκδικήσεις, που πρακτικά ισχυροποιούν ακόμη περισσότερο το «δέσιμο» μεταξύ των δύο εραστών.
Σε αυτήν την περίπτωση όμως, είναι προτιμότερο να υπάρχει παράλληλα συμβατότητα μεταξύ των άλλων δεικτών (Ήλιος, Σελήνη, Ωροσκόπος), διαφορετικά τα συναισθήματα μπορεί να ...ξεφύγουν τελείως από κάθε έλεγχο και να δημιουργηθούν σοβαρές προστριβές εξ αιτίας της γενικότερης ασυμβατότητας προσωπικοτήτων.
Και βέβαια το να επιθυμείς σφοδρά κάποιον/α και να μην ταιριάζετε ως άνθρωποι είναι μια πολύ ...βασανιστική εκδοχή.

Αν ο Άρης και η Αφροδίτη δεν σχηματίζουν όψη μεταξύ τους, τότε τις περισσότερες φορές η ερωτική έλξη γίνεται φθίνουσα και μετά από ένα-μάλλον μικρό-χρονικό διάστημα το όποιο ενδιαφέρον ...εξανεμίζεται.


Η Αφροδίτη με τη Σελήνη


Η τρυφερότητα, η ευαισθησία και συχνά η παιδικότητα έχουν τον πρώτο λόγο στη σχέση ενός ζευγαριού όταν αυτή καθορίζεται από κύριες όψεις ανάμεσα στη Σελήνη του ενός ωροσκοπίου και την Αφροδίτη του άλλου.
Πρόκειται για έναν συνδυασμό που απαλύνει τις εντάσεις και καλλιεργεί τις προϋποθέσεις για μια ομαλή συμβίωση, ακόμη και αν η σεξουαλική έλξη είναι κάπως ...υποτονική.
Η πιθανή έλλειψη πάθους ισοσταθμίζεται από χάδια, φιλιά, δάκρυα, αγκαλίτσες και ...αρκουδάκια, που δρουν καταλυτικά ενάντια στη φθορά της καθημερινότητας.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, η διαιώνιση αυτών των χαρακτηριστικών οδηγεί συχνά σε συναισθηματικές εξαρτήσεις, αδυναμίες και ένα διαχρονικό ...βόλεμα, καταστάσεων δηλαδή που δεν βοηθούν καθόλου στη λήψη αποφάσεων όταν αυτές χρειαστεί να παρθούν.
Αυτό είναι ίσως και το μόνο επιβαρυντικό, «δυσαρμονικό» στοιχείο αυτών των όψεων, ιδιαίτερα αν πρόκειται για τετράγωνο.


Η Αφροδίτη με τον Ήλιο


Πρόκειται για ένα είδος όψεων, που δημιουργούν μια ζωηρή έλξη, ομορφαίνουν τη ζωή του ζευγαριού συναισθηματικά και υλικά, σε καμία περίπτωση όμως δεν «εγγυώνται» τη σταθερότητα, τη συνέχεια η την ομαλή εξέλιξη μιας σχέσης.
Η πιο ουσιαστική «παρενέργεια» της επαφής των δύο ουρανίων σωμάτων είναι η ενίσχυση της ματαιοδοξίας και του ...εύκολου τρόπου ζωής, κάτι που συχνά οδηγεί σε επιπολαιότητες και απιστίες, τουλάχιστον από τη μία πλευρά.Με δεδομένο το ότι η Αφροδίτη είναι ένας άμεσος δείκτης του τύπου σχέσης η του χαρακτήρα που προτιμά ένας άνδρας σε μια γυναίκα, αυτές οι όψεις έχουν πιο αποφασιστική σημασία όταν αναφέρονται στον Ήλιο της γυναίκας και την Αφροδίτη του άντρα.


Η σχέση Αφροδίτης-Ωροσκόπου


Όπως και στην περίπτωση των όψεων ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Ήλιο, έχουμε μια αβίαστη έλξη, που ωστόσο δεν διασφαλίζει τη σταθερότητα η την αξιοπιστία σε μια σχέση.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια συμπάθεια, που ενδέχεται να λάβει ερωτικές διαστάσεις αλλά πρωταρχικά κινείται στην κατεύθυνση μιας τρυφερής και μάλλον φιλικής συνύπαρξης, που είναι πολύ εύκολο να διεγείρει τις αισθήσεις και να προδιαθέσει σε ...γλυκούς πειρασμούς.


Για να υπάρξει ουσιαστική συνέχεια, απαιτείται συνήθως η παρέμβαση και άλλων πλανητών...


Η Αφροδίτη σε όψεις με το Δία


Το στοιχείο που χαρακτηρίζει μια τέτοια σχέση είναι οι ευκολίες, οι παροχές, τα δώρα και βέβαια η διασκέδαση.
Προσοχή όμως! Ενώ σε μια «ελεύθερη» κατάσταση η όψη μπορεί πράγματι να αποδειχθεί ευεργετική, αντίθετα σε μια «κλειστή» σχέση ουσιαστικά αφήνει ελεύθερο το πεδίο για νέες γνωριμίες, που βέβαια έχουν κάθε ...δικαίωμα να εξελιχθούν και αυτές σε ...σχέσεις.

Αν η όψη είναι δυσαρμονική, τότε εκτός από τις υπερβολές και τα «σκάνδαλα», εμφανίζονται και οι «μεγάλες υποσχέσεις», που ποτέ δεν τηρούνται.


Συνοπτικά, οι όψεις ανάμεσα στους δύο «ευεργέτες» του ζωδιακού κύκλου ευνοούν την καλοπέραση αλλά σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζουν τη σταθερότητα η την αξιοπιστία.

Η Αφροδίτη σε όψεις με τον Κρόνο


Πρακτικά αυτές οι όψεις προσδιορίζουν μια σταθερή και διαρκή σχέση, όπου οι συμβατικές υποχρεώσεις και τα «πρέπει» αποτελούν και τον πιο δυνατό «κρίκο» ανάμεσα στο ζευγάρι.
Συχνά συναντώνται και σε σχέσεις με διαφορά ηλικίας η επιπέδου όπου πάνω από τα όποια συναισθήματα μπαίνει είτε ο σεβασμός είτε η ανασφάλεια.


Ωστόσο στη δυσάρεστη εκδοχή, υπάρχουν χρόνια προβλήματα, που παρεμποδίζουν την εξέλιξη της σχέσης, ενώ συνήθως ο ένας σύντροφος «φορτώνεται» το ...σταυρό του μαρτυρίου, χωρίς να δικαιώνεται ποτέ για τις προσπάθειες του. Αντίθετα κριτικάρεται ...ανηλεώς και θεωρείται «φταίχτης» ότι κι αν συμβεί.


Γενικότερα ο Κρόνος περικόπτει τον ενθουσιασμό η τις επιθυμίες της Αφροδίτης αλλά και την τάση της για ...καλοπέραση. Το αντίτιμο υποτίθεται πως είναι η εμπειρία και η ασφάλεια αλλά στην πράξη οι σχέσεις που χαρακτηρίζονται από τέτοιες όψεις ξεκινούν και παραμένουν ανισότιμες...


Η Αφροδίτη σε όψεις με τον Ουρανό


Αυτές οι όψεις χαρακτηρίζουν σχέσεις με ιδιαιτερότητες, η σχέσεις που αλλάζουν τα δεδομένα και τον τρόπο ζωής του ενός (τουλάχιστον) εκ των δύο συντρόφων.
Τα στοιχεία που μπορεί να κάνουν μια σχέση «ξεχωριστή» είναι πολλά, όπως για παράδειγμα η διαφορετικότητα στην καταγωγή, τη θρησκεία, τη φυλή η την κοινωνική τάξη.
Επίσης ο αντισυμβατικός χαρακτήρας της ίδιας της σχέσης, όσον αφορά τα κοινωνικά πρότυπα.
Πολλές φορές η επαφή των δύο συντρόφων καθορίζεται από πνευματικά η πολιτιστικά κριτήρια.


Εννοείται βέβαια πως στη δυσαρμονική τους εκδοχή αυτές οι όψεις λειτουργούν κυρίως αποσταθεροποιητικά. Κατευθύνουν σε «επαναστάσεις» αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, ενώ όσον αφορά την ίδια τη σχέση, μπορεί να τελειώσει το ίδιο απότομα η απροσδόκητα, όπως ακριβώς άρχισε...


Η Αφροδίτη σε όψεις με τον Ποσειδώνα


Συνήθως αυτές οι όψεις συνδέονται με όμορφες στιγμές, γαλήνη και ηρεμία στη ζωή του ζευγαριού, που επίσης, μπορεί να έχει μια πολύ δυνατή σχέση από ...απόσταση.
Ωστόσο πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια «πλαστή» πραγματικότητα, που πίσω της κρύβει εξιδανικεύσεις η εξαπατήσεις.
Το βέβαιο είναι ότι όσο δεν υπάρχει διάψευση και οι δύο δικαιούνται να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας...


Πρακτικά αυτές οι όψεις μπορεί να δυσκολέψουν η να αποτρέψουν τη «νομιμοποίηση» μιας σχέσης, αφού οι δύο σύντροφοι «βολεύονται» και με το ...τίποτα.

Η Αφροδίτη σε όψεις με τον Πλούτωνα


Αυτές οι όψεις προσδιορίζουν μια σχέση με έντονο το σεξουαλικό στοιχείο αλλά και τη δημιουργία εξαρτήσεων που μένουν βαθιά μέσα στην ψυχή.
Στη δυσαρμονική εκδοχή τους ενδέχεται να συντελέσουν σε δύσκολα η «μοιραία» περιστατικά που οδηγούν τη σχέση είτε στη ριζική ανανέωση της, είτε στο επώδυνο τέλος της.Μια ακόμη ανεπιθύμητη κατάσταση είναι η άσκηση καθολικού ελέγχου από τον ένα σύντροφο στον άλλο, με αποτέλεσμα να μηδενίζονται τα όνειρα και οι επιθυμίες του.

Η γόνιμη εκδήλωση της ενέργειας των δύο πλανητών οδηγεί σε μια ποιοτική αναβάθμιση και των δύο συντρόφων, ενώ συχνά συνοδεύεται και από σημαντικά υλικά οφέλη.

Η Αφροδίτη σε όψεις με τη Δήμητρα

Οι δύο πλανήτες έχουν μια φιλική φύση και κατά συνέπεια η συναστριακή τους σύνδεση είναι σε κάθε περίπτωση επιθυμητή. Βέβαια δεν είναι από τις όψεις που πιέζουν προς τη δημιουργία μιας σχέσης, άπαξ και συμβεί όμως συμβάλλουν στην αρμονική εξέλιξη της και την ανάπτυξη ενός πνεύματος συνεργασίας.

Συνήθως τέτοιες όψεις παρατηρούνται σε ζευγάρια με πλούσια κοινωνική ζωή, ενώ αν δεν υπάρχουν άλλες αντενδείξεις συμβάλλουν σε ένα ομαλό... διαζύγιο! Αν είναι η κύρια όψη που συνδέει τους δύο συντρόφους, ο πολιτικός γάμος προηγείται του θρησκευτικού.

Η Αφροδίτη σε όψεις με το Χείρωνα

Με παπά και με κουμπάρο! Από τη στιγμή που ο Χείρων έχει μια «Καρκινική» φύση, η συναστριακή σύνδεση του με την Αφροδίτη μπορεί να συμβάλλει άμεσα στην δημιουργία οικογένειας. Στις δυσαρμονικές όψεις ίσως έχουμε κάποια συμπτώματα ανάλογα με εκείνα των όψεων ανάμεσα στη Σελήνη και την Αφροδίτη (υπερβολική τρυφερότητα, σε βάρος της σεξουαλικότητας), το μεγαλύτερο «αγκάθι» ωστόσο, μπορεί να είναι η παρεμβατικότητα εκ μέρους της μιας ή και των δύο πατρικών οικογενειών.

Ακόμη δεν αποκλείεται να προκύψει μια μάλλον «κλειστή» σχέση, με έμφαση στην ενδοοικογενειακή ζωή.

Επίσης αυτές οι όψεις μπορεί να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας σχέσης αν υπάρχει σχετικά μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ των δύο συντρόφων.

Η Αφροδίτη σε όψεις με την Έριδα

Εδώ πριμοδοτούνται οι σχέσεις μέσα από τις οποίες διεκπεραιώνονται κάποια συμφέροντα, αμοιβαία ή όχι. Η παροχή υπηρεσιών και η κοινή εργασία είναι δύο από τους βασικούς συνδετικούς κρίκους του ζευγαριού, κάτι που σε μια δυσαρμονική εκδοχή ενδέχεται να λάβει το χαρακτήρα εκμετάλλευσης του ενός από τον άλλον.

Σίγουρα, αυτές οι όψεις δεν ενδυναμώνουν το συναίσθημα αλλά κτίζουν μια σχέση πάνω σε πρακτικά θέματα, γι' αυτό και λειτουργούν πιο άμεσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον ή σε μια σχέση προϊσταμένου-υφισταμένου. Κάτι ενοχλητικό που μπορεί να προκύψει είναι η διαρκής κριτική.

* Αν θέλετε να βρείτε τις θέσεις της Αφροδίτης σας και τι όψεις κάνει με τους άλλους πλανήτες, πατήστε εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved