«Μίλα μου βρώμικα Ερμή!» - Η επικοινωνία στη σχέση εξαρτάται από τις όψεις του Ερμή

Οι όψεις του Ερμή είναι εξίσου σημαντικές για όλες τις συναστρίες.

«Μίλα μου βρώμικα Ερμή!» - Η επικοινωνία στη σχέση εξαρτάται από τις όψεις του Ερμή

Αρκετά σημαντικές όψεις σε μια συναστρία είναι εκείνες που σχηματίζονται με τα φώτα, τον Ωροσκόπο, την Αφροδίτη και τον Άρη. Ωστόσο για να προχωρήσει μια σχέση, τα μέλη που απαρτίζουν το ζευγάρι θα πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Όσο ενωτικές κι αν είναι οι όψεις μεταξύ φώτων, όσο ελκτικές κι αν είναι οι όψεις ωροσκόπου αλλά και Αφροδίτης/Άρη, η επικοινωνία είναι το κλειδί για να προχωρήσει η σχέση, ειδικά όταν πρόκειται για ζευγάρια τα οποία σκοπεύουν να ενώσουν την ζωή τους με τα ιερά δεσμά του γάμου. Η δυνατότητα να επικοινωνούν, ν’ αντιλαμβάνονται ο ένας τον άλλον, να εκφράζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε ν’ ανταλλάσσουν απόψεις και πληροφορίες μεταξύ τους είναι ένα σημαντικός και συχνά υποτιμημένος παράγοντας, για μια υγιή και ισορροπημένη σχέση.

*Φτιάξε εδώ δωρεάν την Αστρολογική Συναστρία της δική σου σχέσης*

Οι όψεις του Ερμή, είναι εξίσου σημαντικές για όλες τις συναστρίες. Φανταστείτε δυο ανθρώπους που εργάζονται από κοινού, να έχουν καλές γωνίες με τα φώτα τους ή μεταξύ Αφροδίτης/Άρη και να μην μπορούν να επικοινωνήσουν σε καθημερινό επίπεδο, για τις όποιες συναλλαγές/εργασίες έχουν να διεκπεραιώσουν. Ως γνωστόν, ο Ερμής είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με τις διανοητικές λειτουργίες. Ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε και εκφραζόμαστε, θα φανεί από την ζωδιακή του θέση και τις όψεις που σχηματίζει μέσα στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας. Σχετίζεται με τη λογική μας ικανότητα, το νευρικό μας σύστημα, με την ευφυΐα και την έκφραση του γραπτού και προφορικού λόγου. Πρωταρχική του ανάγκη είναι η συλλογή κι ανταλλαγή πληροφοριών, μέσα από τις οποίες θα ικανοποιήσει την έμφυτη περιέργειά του.

Η συμβατότητα του Ερμή του ενός με τον Ερμή του άλλου

Η συμβατότητα λοιπόν, είναι και αυτό που εξετάζουμε αρχικά σε μια συναστρία. Όταν ο Ερμής και των δυο, βρίσκεται σε ζώδιο της Φωτιάς, έχουμε ευχάριστη και ζωηρή επικοινωνία μεταξύ των μελών. Μιλούν έντονα και δυνατά, επιδεικνύοντας το φλογερό τους ταμπεραμέντο. Είναι περίεργοι και χαίρονται να συλλέγουν και να μοιράζονται τα όσα αντιλαμβάνονται.

Με Ερμή σε ζώδιο της Γης, έχουμε το ζευγάρι που αναλώνεται σε συζητήσεις που αφορούν πράγματα καθημερινά, υλικής και πρακτικής φύσης. Έχουν αρκετά συγκροτημένο τρόπο σκέψης και επιλέγουν ήπιους τόνους για να επιλύουν τα προβλήματα που ενδεχομένως προκύπτουν.

Για εκείνους που έχουν Ερμή σε ζώδιο του Αέρα, η σχέση τους βασίζεται κατά πολύ στην μεταξύ τους επικοινωνία, ενώ από κοινού θα έχουν πολλές επαφές με το εξωτερικό τους περιβάλλον. Είναι έξυπνοι, με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τη λογική τους, εγκεφαλικοί τύποι κι αρκετά θεωρητικοί.

Για το ζευγάρι εκείνο, το οποίο έχει τον Ερμή του σε ζώδιο του Νερού, δεν υπάρχει η ικανότητα της ορθολογιστικής κρίσης. Η καθαρά συναισθηματική νοημοσύνη κι η διαίσθηση που διαθέτουν, είναι το κλειδί αφού οι δυο τους επικοινωνούν σχεδόν τηλεπαθητικά..

Ο Ερμής σε ζώδιο της Φωτιάς και σε ζώδιο της Γης

Ενδεχομένως το κριτήριο για να εκφραστούν τα μέλη της σχέσης, είναι η ανάλυση των συναισθημάτων τους. Στην περίπτωση που ο εκπρόσωπος του Ερμή της Φωτιάς, συναντηθεί με τον εκπρόσωπο του Ερμή της Γης έχουμε μια μάλλον δύσκολη επικοινωνία. Ο αισιόδοξος τρόπος σκέψης του Ερμή της φωτιάς, τον καθιστά μάλλον επιπόλαιο στα μάτια του συντρόφου, ενώ ο πύρινος Ερμής θεωρεί το ταίρι του βαρετό. Η ωφελιμιστική διάσταση που δίνει στα πράγματα ο γήινος Ερμής, δεν συνάδει με τον περιπετειώδη και καθόλου πρακτικό τρόπο που σκέφτεται ο Ερμής της φωτιάς. Ωστόσο δεν θα έλεγα ότι η διαφορετικότητα της φύσης του Ερμή του ενός με του άλλου, λειτουργεί ως τροχοπέδη για την σχέση.

Ο Ερμής σε ζώδιο της Φωτιάς και σε ζώδιο του Αέρα

Όταν σε συναστρία δούμε τον Ερμή της φωτιάς να συναντιέται με τον Ερμή του αέρα, έχουμε ένα ζευγάρι που διαρκώς ο ένας διεγείρει τις νοητικές λειτουργίες του άλλου. Αρκετά καλή η επικοινωνία μεταξύ τους, με τον Ερμή της φωτιάς να προσφέρει σπιρτάδα στις μεταξύ τους συζητήσεις. Ο Ερμής του αέρα από την πλευρά του, μεταδίδει τις πληροφορίες στον σύντροφό του με τρόπο κατανοητό, κάνοντας τον διάλογο γόνιμο κι εποικοδομητικό.

Ο Ερμής σε ζώδιο της Φωτιάς και σε ζώδιο του Νερού

Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει όταν βρεθεί σύντροφος για τον Ερμή της φωτιάς, με Ερμή σε ζώδιο του νερού. Ο εκπρόσωπος της φωτιάς είναι πολυλογάς, χρησιμοποιεί πομπώδης εκφράσεις, κάνει πολλές κινήσεις με τα χέρια του, εν αντιθέσει με τον Ερμή του νερού, που είναι συνεσταλμένος. Έχουμε, λοιπόν, ένα ζευγάρι, στο οποίο ο ένας εξωτερικεύεται αντίθετα από τον άλλον, που μετά βίας μιλά για όσα σκέφτεται. Το αποτέλεσμα είναι ο δεύτερος να νιώθει ενοχλημένος από τον θορυβώδη και αδιάκριτο Ερμή της φωτιάς, που μοιάζει να μην σέβεται τις ευαισθησίες του..

Ο Ερμής σε ζώδιο της Γης και σε ζώδιο του Αέρα

Στην περίπτωση που ο Ερμής της γης συνάψει σχέση με κάποιον που έχει Ερμή σε ζώδιο του αέρα έχουμε την διαφορετικότητα που πηγάζει από την θεωρητική και πνευματική διάσταση των πραγμάτων, σε σχέση με την πρακτική και γήινη πλευρά. Μια διαφορετικότητα που όμως εξισορροπείται με τον Ερμή της Γης, να προσφέρει το οίκημα που θα στεγάσει τις ιδέες του, ο αέρινος πλανήτης. Το ζευγάρι αυτό μπορεί και είναι σε θέση να υλοποιήσει τα όνειρά του μέσα από την πρακτική εφαρμογή. Ίσως μεταξύ τους λειτουργούν καθαρά υπολογιστικά κι ορθολογιστικά με αποτέλεσμα να λείπει η γλυκύτητα και το συναίσθημα.

Ο Ερμής σε ζώδιο της Γης και σε ζώδιο του Νερού

Τα πράγματα για τα μέλη της σχέσης που έχουν Ερμή στην γη ο ένας κι Ερμή στο νερό ο άλλος, είναι σαφώς, ευκολότερα. Κι οι δυο μιλούν όταν πρέπει κι όχι για να αμπελοφιλοσοφήσουν. Ο μεταξύ τους διάλογος γίνεται σε ήπιους και χαμηλούς τόνους. Εκείνος που έχει τον Ερμή σε ζώδιο της Γης είναι αρκετά λογικός ώστε να βοηθήσει τον σύντροφο να διαχειριστεί τα συναισθήματά του, βάζοντας τα σε τάξη. Του υποδεικνύει την ορθή αντίληψη της πραγματικότητας, παρέχοντάς του την ασφάλεια που χρειάζεται, προκειμένου να εκφράσει τις ευαισθησίες του. Κι οι δυο από την φύση τους εσωστρεφείς, δεν ταράζουν ο ένας τις νοητικές λειτουργίες και το νευρικό σύστημα του άλλου. Ο υποκειμενικός τρόπος αντίληψης του Ερμή του νερού βοηθά με την σειρά του τον Ερμή της Γης να μην είναι τόσο κάθετος στις απόψεις του, έχοντας στο μυαλό του διαρκώς την υλική και πρακτική θεώρηση των πραγμάτων.

Ο Ερμής σε ζώδιο του Αέρα και σε ζώδιο του Νερού

Ο Ερμής του νερού σε συνδυασμό με τον Ερμή του αέρα φέρνει αρκετά προβλήματα στο ζευγάρι. Η λογική του ενός, έρχεται σε πλήρη διάσταση με την λογική του άλλου. Ο Ερμής του αέρα, μέσα από το πρίσμα της λογικής συγκρούεται σε σχέση με τον Ερμή του νερού και την υποκειμενική του κρίση, εξαιτίας της ευαισθησίας και της μη ορθολογιστικής αντίληψης. Δύσκολα ο ένας κατανοεί αυτά που λέει ο άλλος, με αποτέλεσμα ν’ αποφεύγουν τις μεταξύ τους συζητήσεις, αφού ο αγώνας μοιάζει να είναι άνισος και για τους δυο. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια κι από τους δυο, για να κατανοήσουν τον τρόπο σκέψης, έκφρασης κι αντίληψης του άλλου, ώστε να μην απομακρυνθούν μεταξύ τους. Είναι ένας συνδυασμός που συχνά δημιουργεί παρεξηγήσεις.

Όψεις του Ερμή με τον... Ερμή

Σε σύνοδο

Έχουμε πλήρη ταύτιση ιδεών κι οι δύο εκφράζονται με τον ίδιο τρόπο και κυρίως αντιλαμβάνονται πράγματα και καταστάσεις, έχοντας παρόμοια κριτήρια. Νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνούν, είναι αρκετά κινητικό ζευγάρι κι είναι οι άνθρωποι που θα σηκώσουν αμέσως το τηλέφωνο για να μεταφέρουν στον σύντροφό τους, όσα διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια της ημέρας. Οι δυο τους μαζί, είναι ένα ζευγάρι αρκετά ομιλητικό, κάποιες φορές υποκειμενικό και συχνά εκδηλωτικό και διαχυτικό κατά την διάρκεια των συζητήσεών του. Οι όποιες διαφορές έχουν την ρίζα τους στις προσωπικές όψεις που σχηματίζει ο Ερμής στο γενέθλιο ωροσκόπιο του καθενός, κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον κι εξελικτικό, αφού τα πολλά κοινά τους, ενδέχεται να φέρουν ανία. Σε περίπτωση που η σύνοδος είναι ασύμβατη, έχουμε διαφορετικό τρόπο αντίληψης, σκέψης και έκφρασης, που όμως εύκολα μπορεί να εναρμονιστεί με του άλλου, αφού οι διαφορές τους λειτουργούν ενωτικά.

Σε τρίγωνο

Η μεταξύ τους επικοινωνία είναι γερό χαρτί για την σχέση τους, διότι αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις. Τα μέλη αντιλαμβάνονται εξίσου καλά τα λεγόμενα του συντρόφου κι οι συζητήσεις μεταξύ τους βγαίνουν αβίαστα. Ο δείκτης ευφυΐας και των δυο ταιριάζει σημαντικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύμπνοια ιδεών, μεταφέρουν αρκετά καλά τις πληροφορίες ο ένας στον άλλον και από κοινού επιλύουν τα προβλήματα τους. Αμφότεροι, εκτιμούν τις νοητικές ικανότητες του συντρόφου και ταιριάζουν σε διανοητικό και πνευματικό επίπεδο. Δεν προκαλούν με τα λεγόμενά τους, αλλά ακόμη κι αν συμβεί αυτό, με ευχέρεια βρίσκουν την χρυσή τομή. Οι υπόλοιπες όψεις, που πιθανόν σχηματίζει ο Ερμής και των δυο με τους υπόλοιπους πλανήτες μέσα στην συναστρία, χρωματίζει τα παραπάνω, ανάλογα με την φύση και τις ιδιότητες των πλανητών.

Σε τετράγωνο

Έχουμε την δυσκολότερη μορφή επικοινωνίας μεταξύ των μελών. Ο διαφορετικός τρόπος αντίληψης ακόμη και ο τρόπος που θα εκφραστούν οι όποιες κοινές ιδέες, αποτελεί εστία προβλημάτων. «Μαζί μιλάμε, χώρια καταλαβαινόμαστε», είναι η συχνότερη ατάκα που λέγεται κι ακούγεται ανάμεσα στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Μοιάζει να αντιδρούν κι οι δύο υπερβολικά στα λεγόμενα του συντρόφου, με αποτέλεσμα να προκαλούν σύγχυση μεταξύ τους. Συγκρούονται αρκετά συχνά, αφού ο καθένας ακούει μόνο την φωνή του. Με την πάροδο του χρόνου, αν από κοινού δεν προσπαθήσουν να κατανοήσουν τον τρόπο σκέψης του συντρόφου τους, οι συζητήσεις όχι μόνο καταλήγουν σε διαμάχες ,αλλά είναι κι απούσες από τη ζωή του ζευγαριού. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το ζευγάρι «είναι υποχρεωμένο» να βασιστεί στις υπόλοιπες θετικές όψεις που σχηματίζουν οι πλανήτες τους, μιας κι ο διάλογος δεν είναι το ατού της σχέση τους.

Σε αντίθεση

Έχουμε το φαινόμενο της πλήρης διάστασης απόψεων. Από πλευρά νοητικής εξελικτικότητας, είναι η πλέον σημαντική όψη. Ο αντίθετος τρόπος αντίληψης κι έκφρασης του ζευγαριού, το ωθεί το σε πολλές συζητήσεις, μέσα από τις οποίες εκδηλώνεται η ανάγκη του να κατανοήσει ό ένας τον άλλον. Μιλούν διαρκώς, ζητώντας αρκετές διευκρινήσεις ο ένας από τον άλλον, μιλούν ταυτόχρονα, πιθανόν για διαφορετικά πράγματα, φτάνοντας εύκολα σε διαπληκτισμούς. Νιώθουν πως ο σύντροφος προσπαθεί να «προκαλέσει» με τα λεγόμενά του, όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η ουσία είναι, πως περνώντας σ’ ένα δεύτερο στάδιο της σχέσης τους, μαθαίνουν τον τρόπο αντίληψης του άλλου κι αλληλοσυμπληρώνονται. Σε εξελιγμένα άτομα που έχουν δουλέψει δηλαδή αρκετά με τον εαυτό τους, η όψη αυτή μετατρέπεται σε θετική. Τροφοδοτούν με πληροφορίες ο ένας τον άλλον, οι τόνοι πέφτουν και εκφράζονται αμεσότερα.

Σε εξάγωνο

Έχουμε ένα ζευγάρι που απολαμβάνουν να συζητούν μεταξύ τους, αφού τα θέματα που αναπτύσσονται, δημιουργούν ευχάριστο κλίμα μεταξύ τους. Έχουν κοινά πνευματικά ενδιαφέροντα κι ένα πολύ μεταδοτικό τρόπο σκέψης, ώστε ο ένας να κατανοεί σ’ έναν αρκετά μεγάλο βαθμό αυτά που εκφράζει ο σύντροφός του. Βασίζονται πολύ στην γνώμη του συντρόφου τους, εκμυστηρεύονται ο ένας στον άλλον και τις πιο ενδόμυχες σκέψεις τους, αλλά σε ένα δεύτερο στάδιο της γνωριμίας/σχέσης τους. Αρχικά, ίσως νιώθουν έξω από τα νερά τους, ωστόσο η κατάσταση αυτή διαρκεί λίγο, έως ότου δηλαδή να νιώσουν άνετα ο ένας με τον άλλον.



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved