Ζώδια και σχέσεις: Από Σελήνες πώς πάμε; Ταιριάζουν;

Γιατί είναι σημαντικό να ταιριάζουν οι Σελήνες μεταξύ τους;

Ζώδια και σχέσεις: Από Σελήνες πώς πάμε; Ταιριάζουν;

Η Σεληνιακή συμβατότητα

Αντίθετα με τη «συνήθη» σύγκριση των Ηλιακών ζωδίων, (που μάλλον γίνεται χάριν ... πρακτικής ευκολίας), η συσχέτιση των Σεληνιακών θέσεων είναι τελικά πολύ πιο καθοριστική σε μια συναστρία, ιδιαίτερα στο κατά πόσο δύο άτομα μπορούν να συμβιώσουν στον ίδιο χώρο.

Η θέση της Σελήνης στα ζώδια περιγράφει εκτός των άλλων την «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» του περιβάλλοντός μας και κατ' επέκταση το τι χρειαζόμαστε για να νοιώσουμε άνετα και ασφαλείς.

Είναι φυσικό, λοιπόν, δύο «αταίριαστες» Σελήνες να δημιουργούν ενοχλήσεις σε μια συμβίωση (και όχι μόνον), χωρίς να «φταίει» καμιά τους.

Αντίθετα, δύο ταιριαστές Σελήνες μπορούν να καλύψουν πολλές από τις ελλείψεις μιας σχέσης και γι' αυτό θεωρούνται δείκτες «πρώτης γραμμής».

Οι πιο «δύσκολες» σε συνεργασία Σελήνες είναι πρακτικά εκείνες που τετραγωνίζονται είτε σε μοίρες, είτε μόνον ζωδιακά.
Για παράδειγμα, μια -κατά κοινή ομολογία- ευαίσθητη Σελήνη στον Καρκίνο είναι πολύ δύσκολο να συμβιώσει με μια «αγωνιστική» Σελήνη στον Κριό.

Και μια Σελήνη στον Ταύρο, που συνήθως γίνεται ευτυχής όταν καλύπτει τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες, δεν είναι εύκολο να αποδεχθεί ως πρώτη προτεραιότητα τις θεωρητικές προσεγγίσεις και το ...ανικανοποίητο μιας Σελήνης στον Υδροχόο.

Βέβαια πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις που συνήθως οφείλονται σε τετράγωνα της Σελήνης με τον Ήλιο ή κάποιον πλανήτη που το ένα από τα δύο άτομα μπορεί να έχει στο γενέθλιο χάρτη του.

Στις ενότητες που ακολουθούν με οδηγό τη Σελήνη περιγράφω τις ιδιαιτερότητες των «τετραγωνισμένων» ζωδιακών θέσεων. Και βέβαια στη θέση της Σελήνης μπορείτε να βάλετε τον Ήλιο, τον Ωροσκόπο ή ακόμη και τους «προσωπικούς» πλανήτες, δηλαδή, τον Ερμή, την Αφροδίτη και τον Άρη.

Διάβασε επίσης: Είναι σημαντικό, τελικά, να ταιριάζει το ζώδιό σου με το δικό του;


Γάμος ή χωρισμός; Μάθε πώς θα εξελιχθεί η σχέση σου, εδώ!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved