Οι 30 μοίρες των ζωδίων και οι ιδιαίτερες «περιοχές» B΄Μέρος

Η θεωρία της βαθμονόμησης των μοιρών

Παπασταύρου Λίντα
Οι 30 μοίρες των ζωδίων και οι ιδιαίτερες «περιοχές» B΄Μέρος

από την Χριστίνα Δημοπούλου





Xristina Foto


Σύμφωνα με την «Θεωρία της βαθμονόμησης των μοιρών» η παρουσία σημαντικών πλανητών ή σημείων σε μια συγκεκριμένη μοίρα έχει την ιδιαίτερη αξία της. Θυμίζω πως οι ιδιότητες κάθε μοίρας συνδέονται με την αριθμητική αντιστοιχία της σε ζώδιο, για παράδειγμα η 6η μοίρα φέρει χαρακτηριστικά Παρθένου (του έκτου ζωδίου), η 12η φέρει Ιχθυακά (του 12ου ζωδίου) ενώ η 26η (12+12+2) παραπέμπει στο δεύτερο ζώδιο, τον Ταύρο.

10η μοίρα: Η μοίρα των δυσκολιών και της υπερπήδησης των ανυπέρβλητων εμποδίων. Οι άνθρωποι με τον αριθμό 10 σε μοίρα είναι αυτοί όπου πάντα στο διάβα του θα βρουν ένα μεγάλο εμπόδιο. Δεν θα ήταν υπερβολή, εάν η 10η μοίρα την χαρακτηρίζαμε ως η μοίρα του Οδυσσέα μιας και τα εμπόδια είναι πολλά και δύσκολα μέχρι να φτάσουν στην Ιθάκη τους που είναι η επίτευξη των προσδοκιών και των στόχων τους. Η επιτυχία είναι δίπλα τους αλλά και πολύ μακριά.

Χάρτες με την παρουσία της 10ης μοίρας: JosephGoebbels, ChuckMangione, Σταύρος Νιάρχος

11η μοίρα: Η μοίρα της πνευματικής οξυδέρκειας και της εκκεντρικότητας. Πρωτοποριακό πνεύμα αλλά και διαισθητική αντίληψη, δίνει στο άτομο την δυνατότητα να «βλέπει» πιο μπροστά από την εποχή του. Πρωτότυπες τεχνικές και νέες αντιλήψεις.

Χάρτες με την παρουσία της 11ης μοίρας: StevenSpielberg, MiltonErickson, NicolasCage

12η μοίρα: Η μοίρα της τύχης και της βαριάς ευθύνης. Ένας χάρτης με την παρουσία της 12ης μοίρας στον χάρτη δείχνει την εύνοια μα και την βαριά ευθύνη που έχει απέναντι στους άλλους. Είναι ουσιαστικά η μοίρα που θα δώσει να καταλάβει στο άτομο πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και πως ο άνθρωπος θα πρέπει να δώσει προσωπικό αγώνα μιας και ενέχει και την έννοια της επανάπαυσης. Τα άτομα με την παρουσία της 12ης μοίρας είναι υποχρεωμένα εκ των πραγμάτων να μάθουν να μοιράζονται με τους άλλους αλλά όχι σε σημείο αυτοθυσίας.

Χάρτες με την παρουσία της 12ης μοίρας: VanessaRedgrave

13η μοίρα : Μια Κριαρίσια μοίρα η οποία όμως προέρχεται μετά από το κλείσιμο ενός κύκλου. Ουσιαστικά δείχνει τον Θάνατο αλλά και την Ανάσταση! Υποδεικνύει τον άνθρωπο που ως άλλος Φοίνικας καλείται να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του. Ένας αριθμός που δείχνει την ανανέωση μέσα από δίκες μας δράσεις και προσπάθειες.

14η μοίρα: Είναι μια μοίρα Ταυρίσια αλλά που λόγω του αθροίσματος του (1+4)=5 μας δείχνει τον άνθρωπο που για να εξελίχθη ή και για να πετύχει κάτι, τελικά θυσιάζει κάτι άλλο. Όταν όμως επιτευχτεί αυτό (η θυσία, ο παραμερισμός κάποιων απολαύσεων) τότε η 14η μοίρα μπορεί να θεωρηθεί μια οκτάβα του 2. Δηλαδή της Υπέρτατης ισχύος.

Παράδειγμα: WaltDisney. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο μάγος των cartoon είχε χάσει, στο ξεκίνημα της καριέρας του τα πνευματικά δικαιώματα του Oswald, ενός κούνελου που είχε κάνει πάταγο το 1927 από την εταιρεία Universal. Ο Walt Disney έστυψε το μυαλό του και εκείνη η απώλεια που τον πήγε πίσω αποτέλεσε το έναυσμα για να μεγαλουργήσει. Έτσι το 1928 γεννιέται από την Walt Disney Pictures ο θρυλικός Mickey Mouse. Η ανθρωπόμορφη φιγούρα έδωσε νέα πνοή! Άλλωστε ο Κρόνος είναι κυβερνήτης του 5ου (χόμπι - ψυχαγωγία - παιδιά - απόλαυση) στον 4ο οίκο (ξεκίνημα) και από αριθμητική τιμή Ταύρος του 9ου (εξωτερικό – φιλοσοφία). Έτσι μέσα από την απώλεια, πείσμωσε έβαλε τον εαυτό του να δουλέψει και με ρεαλισμό έκτισε ένα παραμύθι για παιδιά που τα «ταξίδευε».

15η μοίρα: Ένας μυστήριος αριθμός μιας και το άτομο πολλές φορές γίνεται «θύμα» των ορέξεων του. Ένας άνθρωπος που θα αναζητήσει την καθιέρωση και την αποδοχή πολλές φορές χωρίς συμβατούς και εύκολους τρόπους.

16η μοίρα: Ο αριθμός αυτός φέρνει δοκιμασίες, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, που αν δεν επιτευχθούν, τότε το άτομο αλλάζει δραματικά επίπεδο και ποιότητα ζωής. Πολλές φορές μιλάμε για πτώχευση, ένδεια και δυσκολίες.

17η μοίρα: Ένα άτομο που παρά τις όποιες δοκιμασίες τελικά έχει Θεία προστασία. Η εμφάνιση των οποίων δυσκολιών εδώ έχουν τον σκοπό να τον παρακινήσουν να κυνηγήσει το όνειρο του. Συχνά υπάρχει ταλέντο σε τομείς ανθρωπιστικούς αλλά και σε πιο «άυλους» όπως αστρολογία, μεταφυσική κλπ. Μέσα από τις δυσκολίες έρχεται η εξάπλωση και η επέκταση.

Παράδειγμα: Το supermodel των 70΄ς Twiggy. Η Twiggy ήταν το πρώτο supermodel στα 60΄ς και 70΄ς. Ένα κορίτσι καχεκτικό με βάρος, στα 16 του χρόνια, που έφτανε τα 41 κιλά. Πήγε για ένα δωρεάν κούρεμα στο φίλο της και άρχισε μια σούπερ καριέρα. Ο Πλούτωνας στην 17η μοίρα την έκανε γοητευτική. Έκανε έναν γάμο αλλά ο σύζυγος πέθανε από καρδιακή προσβολή και ξαναπαντρεύτηκε. Το ΜΣ επίσης στην 17η μοίρα (όπως και η ακμή 4ου δηλαδή το IC) δείχνει την ταπεινή ζωή που είχε από το σπίτι της και τελικά πως η Θεία Πρόνοια της έδωσε αυτά που τελικά δικαιωματικά της άξιζαν.

18η μοίρα: Η μοίρα αυτή χαρακτηρίζεται ως μοίρα του Κακού μιας και το άτομο είναι «δεμένο» με την ύλη και τις απολαύσεις και υποφέρει. Εάν δεν καταφέρει να έχει αυτά που αναζητά, τότε το άτομο πολλές φορές χρησιμοποιεί την ισχύ σε συναισθηματικό ή σωματικό επίπεδο για να πετύχει. Σε ακραίες περιπτώσεις έχουμε και θυματοποίηση του ιδίου, ουσιαστικά στρέφοντας τα πράγματα ενάντια στον εαυτό του. Πολλές φορές η ανάγκη του για συναισθηματική κάλυψη τον οδηγεί ακόμα και στην απάτη. Δείχνει επίσης τον άνθρωπο που αδυνατεί να μάθει από τα λάθη του.

Παράδειγμα: Πριγκίπισσα Diana. H Lady D είναι μια κλασσική τέτοια περίπτωση. Ο Κάρολος με άλλη γυναίκα, η Νταϊάνα με 2 γιους και στο τέλος γνωρίζει τον έρωτα της ζωής της αλλά η μοίρα είχε άλλη άποψη. Επίσης ο Ερμής στην 18η μοίρα (εδώ αναλύετε εσείς!)

19η μοίρα: Η 19η μοίρα είναι μια μοίρα όπου πρωτίστως έχει ως σκοπό το άτομο να μάθει μέσα από τα λάθη του αυτά που πρέπει σε συναισθηματικό και υλιστικό επίπεδο. Η εξέλιξη του ατόμου τον βοηθά να αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι ενώ αντιτίθεται μετά μανίας σε οποιαδήποτε καταστρατήγηση οποιουδήποτε δικαιώματος ή συμφωνίας, ιδιαίτερα εάν είναι εις βάρος αδυνάτων. Σε πολύ «δύσκολα» ωροσκόπια (όπου η 19η μοίρα δέχεται επιρροές ιδιαιτέρως δυσαρμονικές) έχουμε τον άνθρωπο όπου είναι γεννημένος θεατρίνος, παίζοντας με τα αισθήματα των άλλων και που λειτουργεί με ιδιοτελείς σκοπούς, ένας φαρισαίος.

Διάσημοι με την 19η μοίρα στον χάρτη τους: AlexanderFleming (ASC), FrankSinatra (Ήλιος), Madonna (Κρόνος)

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved