Χάστε τα κιλά των διακοπών με την ομοιοπαθητική

Ομοιοπαθητικές μέθοδοι για την απώλεια βάρους, σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία και τις διατροφικές μας συνήθειες.

Χάστε τα κιλά των διακοπών με την ομοιοπαθητική

Γυρίζοντας από τις διακοπές πολλές φορές φέρνουμε μαζί μας και παραπανίσια κιλά, τα οποία τον Σεπτέμβριο προσπαθούμε να ξεφορτωθούμε για να καταφέρουμε να χωρέσουμε ξανά στα ρούχα μας. Η αιτία του πάχους και ο τρόπος που παχαίνει ο κάθε άνθρωπος είναι σίγουρα διαφορετικός. Θα μπορούσατε όμως να εφαρμόσετε την ομοιοπαθητική σε συνδυασμό με την διατροφή, την σωματική άσκηση και να έχετε αρκετά καλά αποτελέσματα.

Το ζητούμενο της ομοιοπαθητικής είναι να φέρει ισορροπία στο σώμα και στο πνεύμα. Βέβαια, καλό είναι να συμβουλεύεστε τον ομοιοπαθητικό σας για να σας δώσει τον σωστό τρόπο θεραπείας με την κατάλληλη αντιμετώπιση για εσάς. Μην ξεχνάτε ότι όλες οι ιδιοσυγκρασίες των ανθρώπων είναι διαφορετικές και όλοι χρειάζονται μια διαφορετική ομοιοπαθητική ουσία. Σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία σας μπορεί να ενισχυθεί ο οργανισμός σας και να σας βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο να χάσετε τα κιλά που πήρατε.

Στην ομοιοπαθητική υπάρχει το προφίλ των φαρμάκων το οποίο σε συνδυασμό με τα στοιχεία του χαρακτήρα σας μπορεί να δείξει σε πιο τύπο ιδιοσυγκρασίας μπορεί να ανήκετε εσείς ούτως ώστε να καταφέρετε να διώξετε από πάνω σας όσο κιλά δεν σας χρειάζονται.

Παρακάτω σας περιγράφω κάποια σημαντικά ομοιοπαθητικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια σας για απώλεια του βάρους.

Το Natrium Muriaticum δείχνει έναν τύπο ανθρώπου ο οποίος όταν παίρνει κιλά το πάχος κατανέμεται σε όλο το σώμα. Σε αυτή την ιδιοσυγκρασία του ατόμου υπάρχει κατακράτηση υγρών και πολλές φορές πρήζονται τα πόδια του. Μπορεί να έχει προηγηθεί μια στεναχώρια ή μια απόρριψη η οποία δεν έχει εξωτερικευτεί και, ο τρόπος με τον οποίο πολλές φορές αντιδρά το άτομο είναι κάνοντας επιδρομή στο ψυγείο. Στο προφίλ αυτής της ομοιοπαθητικής ουσίας το άτομο αυτό στενοχωριέται για θέματα που αφορούν τις σχέσεις.

Η Calcarea Carbonica δείχνει έναν τύπο που είναι εύσωμος αλλά και λαίμαργος. Αυτή η ομοιοπαθητική ουσία ισορροπεί την κακή λειτουργία του μεταβολισμού και το ισοζύγιο του ασβεστίου. Τα κύρια θέματα που απασχολούν αυτό το φάρμακο είναι καταστάσεις γύρω από την ασφάλεια του ατόμου. Χρειάζεται να έχουν προστασία πολλές φορές από την οικογένεια και αργότερα από τον σύντροφο τους. Είναι άτομα ευγενικά μεν, αλλά αναποφάσιστα.

Η Calcarea phosphorica έχει μια εσωτερική αίσθηση δυσαρέσκειας. Τα αίτια του πάχους σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να είναι τα αιφνίδια άσχημα νέα, η αίσθηση μιας διαρκούς έλλειψης και η ανωμαλία στον μεταβολισμό. Είναι αρκετά δραστήρια άτομα και έχουν σωματική νευρικότητα. Μπορεί να υπάρχει δυσκαμψία στον σβέρκο καθώς και αυχενικό. Σαν χαρακτήρες έχουν ευαισθησία και συμπάσχουν, αλλά είναι και ιδιότροποι. Διακατέχονται από τρομερό άγχος για τους άλλους και η ανάγκη για ασφάλεια είναι έντονη αλλά αν χρειαστεί έχουν την ικανότητα να μείνουν μόνοι.

Η Pulsatila μας δείχνει μια ιδιοσυγκρασία ατόμου που είναι συνήθως ντροπαλή και "αφράτη". Αυτή η ομοιοπαθητική ουσία απευθύνεται πιο πολύ σε γυναίκες χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτο. Αυτά τα άτομα είναι πάρα πολύ ευαίσθητα και επιζητούν την προσοχή. Επιθυμούν την συντροφιά και η παρηγοριά τους κάνει καλό. Αν όμως δεν βρίσκουν παρηγοριά, τότε πολλές φορές καταφεύγουν στο φαγητό για να τη βρουν. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι κλαίνε εύκολα και προσκολλούνται είτε στον σύντροφο τους, είτε στους φίλους τους, αλλά και σε οποιοδήποτε άτομο μπορεί να τους παρηγορήσει.

Το Sulphur είναι ένα φάρμακο που θεωρείται ότι αποβάλει τις βαθύτερες τοξίνες. Πολλές φορές η συγκεκριμένη ομοιοπαθητική ουσία απευθύνεται σε άτομα γεροδεμένα τα οποία συναισθηματικά μπορεί να είναι... "χοντρόπετσα". Το πάχος σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να προέρχεται από αλκοόλ, από κατανάλωση λιπαρών τροφών ή έτοιμων φαγητών. Σε αυτή την ιδιοσυγκρασία του ατόμου αρέσει να τρώει και να πίνει έχοντας μια ιδιαίτερη επιθυμία για την μπύρα. Ο χαρακτήρας που αντιπροσωπεύει αυτό το ομοιοπαθητικό είναι ιδιαίτερα εύθυμος, πολλές φορές ανέμελος και ατημέλητος. Είναι αρκετά εξωστρεφής τόσο που συνήθως θεωρητικολογεί και φιλοσοφεί.

Η ομοιοπαθητική φέρνει την ισορροπία και με αυτόν τον τρόπο σας βοηθάει να ρυθμίσετε το βάρος σας και να έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Καλό θα είναι, βέβαια, να συμβουλεύεστε πρώτα τον ομοιοπαθητικό σας για να διαπιστώσετε πια είναι η καταλληλότερη ομοιοπαθητική θεραπεία για εσάς.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved