Ερωτική απογοήτευση: Η ομοιοπαθητική προσέγγιση

Όλα ξεκίνησαν από έναν χωρισμό. Μιλώντας με μια τρεμάμενη φωνή η γυναίκα αρχίζει να λέει πόσο στεναχωρημένη είναι και να αναστενάζει επειδή είχε χωρίσει από τον σύντροφο της.

Ερωτική απογοήτευση: Η ομοιοπαθητική προσέγγιση

Στο προηγούμενο άρθρο «Έρωτας και ομοιοπαθητική» ανέφερα ότι στην απογοήτευση του έρωτα μπορεί να βοηθήσει η ομοιοπαθητική. Σήμερα θα σας περιγράψω ένα περιστατικό το οποίο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε με πιο τρόπο μπορεί να γίνει αυτό.

Η ιστορία αφορά μία γυναίκα 30 ετών.

Όλα ξεκίνησαν από έναν χωρισμό. Μιλώντας με μια τρεμάμενη φωνή η γυναίκα αρχίζει να λέει πόσο στεναχωρημένη είναι και να αναστενάζει επειδή είχε χωρίσει από τον σύντροφο της. Ξεκίνησε λοιπόν να εξιστορεί τα γεγονότα τα οποία είχαν διαδραματιστεί.

Είχε μια σχέση για αρκετό χρονικό διάστημα όπου ενώ ζούσε έναν μεγάλο έρωτα τελικά η ίδια τον χώρισε. Η αιτία του χωρισμού της ήταν ότι δεν την ήθελαν οι δικοί του, το οποίο δεν μπορούσε να το δεχθεί. Ο σύντροφος της ήταν ένα άτομο το οποίο άκουγε την οικογένεια του και τους επέτρεπε να τον επηρεάζουν σχετικά με την σχέση του μαζί της. Στην συνέχεια περιέγραψε ότι ο σύντροφος της έκανε κρυφά πράγματα και τελευταία είχε ξεκινήσει να τις λέει ψέματα.

Μιλούσε αρκετή ώρα για το τι ακριβώς συνέβηκε. Η αίσθηση ότι είχε εξαπατηθεί από τον σύντροφο της ήταν έντονη. Η απογοήτευση της ήταν τόσο μεγάλη και ανέφερε ότι ήθελε να φωνάξει αλλά τελικά έκλαιγε με αναφιλητά. Όλη την ώρα που περιέγραφε τα γεγονότα το άγχος ήταν απερίγραπτο και δεν σταματούσε να αναστενάζει. Όλα βρίσκονταν στον συναισθηματικό παράγοντα.

Το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις χώρισε ήταν να φύγει κάνοντας ένα επαγγελματικό ταξίδι το οποίο θα την κρατούσε μακριά από το σπίτι της για λίγο καιρό. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούσε να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση. Πίστευε ότι αν φύγει μακριά θα την έκανε να νιώσει καλύτερα και θα την βοηθούσε να απαλύνει τον πόνο της.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της έκανε κάποιες παύσεις λέγοντας ότι ένιωθε έναν κόμπο στον λαιμό της. Το γεγονός, το οποίο την είχε ταρακουνήσει και την είχε κάνει να γίνεται πολλές φορές πικρόχολη και σκληρή, ήταν σχετικά πρόσφατο και αρκετά δυνατό. Παρόλα αυτά φαινόταν ότι δεν μπορούσε να εξωτερικεύσει όλα τα συναισθήματα της. Κρατούσε πολλά πράγματα μέσα της, βγάζοντας έτσι μια καχυποψία για τον πρώην σύντροφο της.

Το μέγεθος της θλίψης της ήταν μεγάλο και δεν την άφηνε να προχωρήσει παρακάτω. Η εναλλαγή στην διάθεση της ήταν πάρα πολλές φορές ιδιαίτερα εμφανής. Είχε κολλήσει σε αυτό το σημείο εξαιτίας της στεναχώριας του χωρισμού της. Ήταν άτομο το οποίο πληγωνόταν πολύ εύκολα και προσβαλλόταν με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. Η σχέση την οποία είχε βιώσει ήταν θυελλώδης και γεμάτη αλληλοκατηγορίες.

Αφού λοιπόν διηγήθηκε όλη την ιστορία για την σχέση της με αυτόν τον άνθρωπο, η εικόνα του ομοιοπαθητικού φαρμάκου που χρειαζόταν ξεκαθάρισε. Ήταν αυτό το οποίο σας είχα αναφέρει. Το Ignatia amara.

Την ώρα που της δόθηκε το φάρμακο ξεκίνησε να νιώθει καλύτερα επειδή είχε μιλήσει. Το αποτέλεσμα δεν άργησε να φανεί. Στην επόμενη συνάντηση μετά από δύο εβδομάδες τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Ξεκίνησε να μιλάει λέγοντας πόσο όμορφα πέρασε το διάστημα που βρισκόταν στο επαγγελματικό της ταξίδι.

Σε ερώτηση που της έγινε σχετική με τον χωρισμό που είχε βιώσει με τον πρώην σύντροφο της, ξεκίνησε να περιγράφει τα συναισθήματα της και να λέει ότι νιώθει πολύ καλύτερα. Όχι επειδή τον ξεπέρασε αλλά επειδή πήρε την απόφαση να γυρίσει σελίδα στην ζωή της. Πίστευε ότι αν έπρεπε να ήταν μαζί του, δεν θα είχε χωρίσει από την αρχή. Βέβαια, ανάφερε ότι έκλαψε αρκετά και αυτό ήταν κάτι το οποίο βοήθησε στο να ανακουφιστεί και να ξεσπάσει. Η θλίψη είχε υποχωρήσει και η ευδιαθεσία είχε πάρει την θέση της. Δεν είχε διαγράψει το γεγονός ούτε και τον άνθρωπο απλά πλέον έβλεπε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία.

Κάποια πράγματα έρχονται στην ζωή δημιουργώντας μας έντονα συναισθήματα και όταν φεύγουν δημιουργούν έντονο φορτικό πεδίο το οποίο μπορεί να μας αποσυντονίσει και να κολλήσουμε σε μία κατάσταση. Η ομοιοπαθητική μάς δίνει την ώθηση που χρειαζόμαστε, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι.

Επισημαίνω εδώ, ότι το φάρμακο που δόθηκε είναι για την συγκεκριμένη ασθενή και τα συμπτώματα που παρουσιάζει, δεν σημαίνει ότι είναι ΤΟ φάρμακο για όλους. Καλύτερα πριν πάρετε ένα φάρμακο να συμβουλεύεστε τον ομοιοπαθητικό σας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved