Καμπαλιστική Αστρολογία-Πλούτωνας, η ενδέκατη αόρατη Σφαίρα (Ντάαθ)

Όπως έχουμε αναφέρει εκτός από τις 10 Σεφίρες που αναλύσαμε υπάρχει και μία 11η Αόρατη Σεφίρα, η οποία συνδέεται με το πιο κρυφ
Παπασταύρου Λίντα

Από τον Δρ Χρήστο Παΐζη

Όπως έχουμε αναφέρει εκτός από τις 10 Σεφίρες που αναλύσαμε υπάρχει και μία 11η Αόρατη Σεφίρα, η οποία συνδέεται με το πιο κρυφό μας εγώ, δείχνει αυτό που πραγματικά θέλουμε, δείχνει τον σκοτεινό μας εαυτό. Η αόρατη αυτή Σεφίρα στο ωροσκόπιο δηλώνεται από τη θέση που έχει ο πλανήτης Πλούτωνας και σε ζώδιο και σε οίκο αλλά και από τη θέση που έχει ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης . Εδώ θέλουμε να τονίσουμε πως στην Καμπαλιστική φιλοσοφία η κάθε Σεφίρα δηλώνει και από μία διάσταση του είναι μας, κάθε Σεφίρα, όταν εκδηλώνεται αποκαλύπτει ένα από τα πολλά εγώ μας· Ξεκινάμε από την Μαλκούτ, που είναι το φυσικό μας σώμα και φτάνουμε μέχρι το Κετέρ, που είναι το θετικό στοιχείο μέσα μας, η πηγή της έμπνευσής μας. Πηγαίνοντας πέρα από αυτό στο Ντάαθ, κάνουμε τη βουτιά στην «άβυσσο», φτάνουμε στα βαθύτερα και απόκρυφα στρώματα του είναι μας.
Ας δούμε τώρα πως λειτουργεί η αόρατη Σεφίρα Ντααθ σε ένα ωροσκόπιο μέσα από τον σκοτεινό Πλούτωνα και το σημαντικότερο σημείο του ωροσκοπίου, τον Βόρειο Δεσμό. Φυσικά καλό είναι να υπάρχει συμβατότητα ανάμεσα στον Πλούτωνα και τον Βόρειο Δεσμό όπως το παράδειγμα που θα εξετάσουμε, όπου ο Πλούτωνας είναι στο Λέοντα στο 10ο οίκο και ο Βόρειος Δεσμός στον 5ο και στους Ιχθύες. Ο Βόρειος Δεσμός είναι στον οίκο του Λέοντα (5ος) στον οποίο βρίσκεται ο Πλούτωνας και ο Πλούτωνας με τη σειρά του βρίσκεται σε ζώδιο στο οποίο έχει έξαρση ο Ποσειδώνας, στο ζώδιο του οποίου βρίσκεται ο Βόρειος Δεσμός.
Άρα στο παράδειγμα αυτό υπάρχει συμβατότητα αλλά φυσικά μια τέτοια συμβατότητα μπορεί να προκύψει με πάρα πολλούς τρόπους, που για να την δει κάποιος πρέπει να έχει πολύ καλή γνώση Αστρολογίας.
Ερμηνευτικά, θα ακολουθήσουμε μια ανάλογη μεθοδολογία, όπως και με τα άλλα Σεφιρώθ, φτιάχνοντας τρεις ενότητες. Οι δύο θα αναφέρονται στα περιεχόμενα του ζωδίου (Λέοντας) και του οίκου (10ος) και η τρίτη στα περιεχόμενα της 11ης Σεφίρας.

Περιεχόμενα Λέοντα
1) Μεγαλοπρέπεια
2) Εγωισμός
3) Υπερηφάνεια
4) Δραματοποίηση
5) Πομπώδες ύφος
6) Μεγαλοκαρδία
7) Τέχνη (κυρίως δραματική)
8) Δημιουργία
9) Παιδαγωγική
10) Έρωτες
11) Χαρά ζωής
12) Διδασκαλία
13) Τυχερά παιχνίδια, διασκέδαση

Περιεχόμενα 10ου οίκου
α) Φιλοδοξία
β) Εξουσία
γ) Δόξα και τιμές
δ) Καριέρα
ε) Θεσμοί
στ) Πρόσωπα εξουσίας, πολιτική
ζ) Κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση

Η περίπτωση Ντάαθ
I. Κρυμμένη, σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας
II. Στοιχεία του εαυτού μας που πρέπει να ξεπεράσουμε


Αν θέλουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τώρα ένα άτομο που έχει αυτή την πλανητική δυναμική, θα μπορούσαμε να πούμε το εξής:
-Βαθιά μέσα του αυτό που θέλει είναι να κάνει κάποια δημιουργία η οποία θα του φέρει κοινωνική καταξίωση, θα προκαλέσει τον θαυμασμό των άλλων όσο αυτό δεν το πετυχαίνει νιώθει μειονεκτικά, αισθάνεται να γλιστρά η ζωή από τα χέρια του, να φεύγουν τα χρόνια άσκοπα και ο μαρασμός αυτός μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας που ανατομικά συνδέονται με το ζώδιο του Λέοντα (καρδιά, σπονδυλική στήλη) ή με προβλήματα υγείας του 10ου οίκου (σπονδυλική στήλη, σκληρά μέρη του σώματος).
-Βαθιά δημιουργική δύναμη η οποία μπορεί να εκφρασθεί στο δεύτερο μισό της ζωής μιας και ο 10ος συνδέεται με τον Αιγόκερω, ζώδιο που φέρνει πάντα την επιτυχία με καθυστέρηση.
-Μπορεί να οδηγήσει σε επάγγελμα καλλιτεχνικό, ειδικά θέατρο και να δώσει μεγάλες φιλοδοξίες σε αυτό τον τομέα.
-Επιθυμία για κυριαρχία (10ος) στις ερωτικές σχέσεις. Το άτομο θέλει το άλλο πρόσωπο να είναι τελείως δικό του.
-Επιθυμία για δημιουργία με διάρκεια, σε θέματα που έχουν να κάνουν με πολιτική ή με μεταφυσική, μιας και ο πλανήτης της μεταφυσικής ο Ποσειδώνας έχει έξαρση στο ζώδιο του Λέοντα αλλά και, όπως είπαμε ο Βόρειος Δεσμός του ατόμου είναι στο μεταφυσικό ζώδιο των Ιχθύων.
-Γενικά δημιουργία σε θέματα τέχνης ή μεταφυσικής, που θα φέρουν αναγνώριση και καταξίωση είναι ο σκοπός ζωής αυτού του ανθρώπου, αυτή είναι η βαθύτερη φιλοδοξία του. Κάτι τέτοιο μπορεί να το πετύχει επίσης μέσα από μια ερωτική σχέση (Λέοντας-5ος οίκος) κρυφή (Ιχθύες) μέσα από την οποία θα μπορεί να εκδιπλώνει όλο το καλλιτεχνικό-μεταφυσικό δυναμικό.
-Μεγάλη φιλοδοξία για τα παιδιά του και ότι αγαπά.
-Αν ασχολείται με τυχερά παιχνίδια, αναζητά μέσα από αυτά τη μεγάλη επιτυχία και την επιβεβαίωση του είναι του.
-Βρίσκει τη χαρά της ζωής μέσα από την ασχολία με θέματα μεταφυσικής ή τέχνης.
-Αποκτά μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν φτάνει στο σημείο να δημιουργήσει κάτι που θα έχει διάρκεια.
-Οι χαρές του Λέοντα συνήθως μένουν κρυφές.
-Το τμήμα του εαυτού του που πρέπει να ξεπεράσει ή να ελέγξει είναι ο μεγάλος εγωισμός (Λέων, 10ος) και βέβαια θα πρέπει να μάθει την προσφορά και την συμπόνοια (Ιχθύες).
-Φυσικά όλος αυτός ο συνδυασμός συνηγορεί κατεξοχήν για κάποιο άτομο που μπορεί να διαπρέψει ως μεταφυσικός θεραπευτής, ή καλλιτέχνης. Όσο περισσότερο πλησιάζει αυτό, τόσο περισσότερο πετυχαίνει την αυτοπραγμάτωση.


Φυσικά, αν θέλουμε να έχουμε πληρέστερη εικόνα καλό θα είναι να εξετάσουμε και τον εκάστοτε κυβερνήτη του ζωδίου που βρίσκεται ο Πλούτωνας, κάτι που κάνει η σημερινή Εξελικτική Αστρολογία (Evolutionary), η οποία σήμερα «κάνει θραύση» στις Αγγλόφωνες χώρες και ειδικά στις ΗΠΑ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved