Εσωτερική αστρολογία-Σκορπιός

Ο Σκορπιός, που παραδοσιακά συνδέεται με τον Άρη συνδέεται και εσωτερικά μαζί του και αυτό φαίνεται λογικό,
Παπασταύρου Λίντα

Από το Χρήστο Παΐζη

Ο Σκορπιός, που παραδοσιακά συνδέεται με τον Άρη συνδέεται και εσωτερικά μαζί του και αυτό φαίνεται λογικό, μιας και το κατ’ εξοχήν ζώδιο της «μάχης» και της δοκιμασίας πρέπει να συνδέεται με έναν πλανήτη που «είναι ο κυρίαρχος παράγοντας στις δοκιμασίες και στις εξετάσεις του μαθητή» (ό.π., σελ. 197). Αξίζει να σημειωθεί πως στην Εσωτερική Αστρολογία, ο Πλούτωνας, κυβερνήτης του Σκορπιού κατά την Εξωτερική Αστρολογία, δε συνδέεται καθόλου με το Σκορπιό, αλλά με τους Ιχθείς.
Το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού, είναι φυσικό να συνδέεται με τον πλανήτη που σημειοδοτεί το «τέλος» των πραγμάτων, τον Άρχοντα του Κάτω Κόσμου,
τον Πλούτωνα. Από Εσωτερική σκοπιά, στους Ιχθείς ο θάνατος είναι περισσότερο έντονος.


Σκορπιός και Ερμής

Τα τρία σύμβολα του σκορπιού είναι το φίδι, ο σκορπιός, και ο αητός, κάτι που δείχνει και τα τέσσερα επίπεδα στα οποία κινείται αυτό το ζώδιο, το υποχθόνιο (φίδι), το χθόνιο (σκορπιός), το υδάτινο (σκορπιός) και το αέρινο (αητός) – απουσιάζει απλά το στοιχείο της φωτιάς. Ως ζώδιο θανάτου συνδέεται Ιεραρχικά με τον ψυχοπομπό Ερμή ο οποίος μεσολαβεί μεταξύ ορατού και αοράτου κόσμου μεταφέροντας τις ψυχές.
Ο Σκορπιός – αητός, κυρίαρχος του αέρα συνδέεται πάλι με τον Ερμή, κατ’ εξοχήν αέρινο πλανήτη και διανοητικό, μιας κι ο αέρας συνδέεται με διανόηση.
Ο Ερμής, ως κερδώος Ερμής, συνάδει με τη χρηματοοικονομική φύση του Σκορπιού. Ο Σκορπιός ως ζώδιο που μετέχει σε πολλά επίπεδα χρειάζεται σε Ιεραρχικό επίπεδο ένα πλανήτη αγγελιοφόρο και κομιστή μηνυμάτων μεταξύ των επιπέδων, που είναι ο Ερμής. Ο άφυλος Ερμής παραπέμπει στους άφυλους Αγγέλους, κατ’ επέκταση στους αγγελιοφόρους, κι έτσι πετυχαίνεται πιο καλά αυτό που αναφέραμε, η επικοινωνία με
όλους τους κόσμους και όλα τα επίπεδα.

Ο Ερμής του Σκορπιού δηλαδή παίζει καθοριστικό ρόλο μέσα στα πλαίσια της Ιεραρχίας, μιας και μπορεί ν’ ανεβοκατεβαίνει τα επίπεδα δίνει πληροφορίες από το ένα επίπεδο στο άλλο, αλλά για να μπορέσει να επιτελέσει αυτή του τη λειτουργία του αγγελιοφόρου – κομιστή πρέπει να δρα σε ένα ζώδιο που στη φύση του περιέχει όλα τα επίπεδα, από το πιο χαμηλό (υποχθόνιο) στο πιο υψηλό (αέρινο), να είναι σε ζώδιο που περιέχει ότι πιο χαμηλό σ’ επίπεδο κραδασμού έως και τον πιο υψηλό κραδασμό, και τέτοιο ζώδιο είναι μόνο ο σκορπιός.
Οι φωτισμένοι δάσκαλοι που έχουν Ερμή στο Σκορπιό έχουν ως αποστολή να ανεβοκατεβαίνουν τα επίπεδα, να συλλέγουν όλες τις πληροφορίες και να ενημερώνουν τις Ιεραρχίες για το βαθμό προώθησης του Σχεδίου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved