Καμπαλιστική Αστρολογία-Η 5η Σφαίρα (Γκεμπόρα)

Η 5η Σεφίρα (σφαίρα) θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη και συνδέεται με τον πλανήτη Άρη, πλανήτη
Παπασταύρου Λίντα

Από τον Δρ Χρήστο Παΐζη

Η 5η Σεφίρα (σφαίρα) θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη και συνδέεται με τον πλανήτη Άρη, πλανήτη που οι παλαιότεροι Αστρολόγοι ονόμαζαν «Κακεργέτη» ή «Κακοποιό», όπως και τον Κρόνο. Αλλά και στη σύγχρονη Αστρολογία ο πλανήτης συνδέεται με εμπόδια, φιλονικίες, καβγάδες, ατυχήματα. Φυσικό είναι λοιπόν η 5η Σεφίρα, που έχει Αρειανή φύση να έχει μια ιδιαίτερη ενεργειακή φόρτιση και κάπως βαριά δυναμική. Συγκεκριμένα η Σεφίρα αυτή δείχνει τα εξής:
1) Τις συγκρούσεις και τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουμε στα πλαίσια αυτής της ενσάρκωσης που βιώνουμε δείχνει τους τομείς στους οποίους θα συναντήσουμε ιδιαίτερες δυσκολίες. Άρα η θέση του πλανήτη που ελέγχει αυτή η Σεφίρα, θα δίνει πληροφορίες, ανάλογα με το ζώδιο και τον οίκο στον οποίο είναι, για τις δυσκολίες και τις εναντιότητες που θα συναντήσουμε στα πλαίσια της συγκεκριμένης ενσάρκωσης.
2) Τα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε σ’ αυτήν την ενσάρκωση. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως, όπως υποστηρίζουν όλες οι μεταφυσικές σχολές, οι δυσκολίες και τα εμπόδια είναι μαθήματα που αν τα πάρουμε σωστά θα μπορέσουμε και να εξελιχθούμε ως οντότητες γι’ αυτό το λόγο άλλωστε όποιος είναι προχωρημένος μεταφυσικά καλωσορίζει τις δυσκολίες «πάει χαμογελώντας στα βασανιστήρια». Ξέρει πως στη ζωή δεν ήρθαμε για να διασκεδάσουμε αλλά για να δοκιμασθούμε, γι’ αυτό άλλωστε και οι δύσκολες όψεις σε ένα ωροσκόπιο θεωρούνται και παραγωγικές, γι’ αυτό και τα σημαντικά ωροσκόπια είναι γεμάτα από δύσκολες όψεις. Άρα η Σεφίρα αυτή είναι Σεφίρα χαλύβδωσης, μας ατσαλώνει και μας δίνει την ευκαιρία να προχωρήσουμε σε ανώτερα επίπεδα μέσα από σκληρό αγώνα. Με μια φράση θα λέγαμε πως η Σεφίρα αυτή μοιάζει με κέντρο εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων για επικίνδυνες αποστολές γι’ αυτό το λόγο και δεν την φοβόμαστε όσοι βλέπουμε μακροπρόθεσμα και όχι κοντόθωρα.
3) Τα προτερήματα που πρέπει να αναπτύξουμε για να ξεπερνάμε τα όποια εμπόδια δείχνει κυρίως τους τομείς τους οποίους πρέπει να δείξουμε πειθαρχία και δύναμη ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την εργασία μας.
4) Τους τομείς από τους οποίους μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την δειλία μας και να μπορέσουμε έτσι να προχωρήσουμε.

Αφού λοιπόν η Σεφίρα αυτή συνδέεται με τον πλανήτη Άρη, είναι αυτονόητο πως η θέση του σε ένα ωροσκόπιο από ζώδιο και από οίκο, θα δώσει πληροφορίες για τα εμπόδια που θα συναντήσουμε, την ικανότητα αντίστασης, την ικανότητα να ξεπερνάμε δειλίες και φοβίες αλλά κυρίως τα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε για να χαλυβδωθούμε, να ατσαλωθούμε. Για να θυμηθούμε ένα παλιό λογοτεχνικό έργο που κάποτε διαβάζονταν πολύ, η θέση του στο ωροσκόπιο δείχνει «πως δένεται το ατσάλι».
Ας εξετάσουμε λοιπόν πως μπορεί να εκφρασθεί αυτή η Σεφίρα με έναν Άρη στην Παρθένο στον 11ο οίκο φυσικά και εδώ θα εργασθούμε όπως και στα προηγούμενα παραδείγματα, θα έχουμε τρεις ενότητες που στη μία θα είναι οι ιδιότητες της Παρθένου, στην άλλη οι ιδιότητες του 11ου οίκου και στην τελευταία οι ιδιότητες της Σεφίρας.

Περιεχόμενο Παρθένου
α) Εργασία
β) Κριτική ικανότητα
γ) Τάξη, πειθαρχία.
δ) Αναλυτική ικανότητα
ε) Πρακτικότητα-ρεαλισμός
στ) Διανοητικές ικανότητες
ζ) Ροπή στη καθαριότητα ακόμα και σε βαθμό υστερίας
η) Θεραπείες κάθε μορφής
θ) Παροχή υπηρεσιών σε πλαίσια συγκεκριμένης προσφοράς

Περιεχόμενο 11ου Οίκου
1) Σχέδια στόχοι
2) Ιδανικά
3) Κάθε μορφής συλλογικότητα
4) Φιλίες
5) Επιθυμίες (στην Ινδική Αστρολογία οι «Αέρινοι» οίκοι (3,7,11) θεωρούνται οίκοι επιθυμιών)
6) Σχέση του ατόμου με κάθε τι το πρωτοποριακό (ο οίκος του Υδροχόου και του αντισυμβατικού Ουρανού)

Περιεχόμενο 5ης Σεφίρας
I) Δυσκολίες, εμπόδια, εναντιότητες
II) Εμπόδια, προκλήσεις
III) Μαθήματα που πρέπει να ληφθούν
IV) Δυνατότητα υπέρβασης δειλίας, φοβίας, ανασφάλειας
V) Προτερήματα που πρέπει να αναπτυχθούν
VI) Δείκτης πειθαρχίας και δύναμης για συνέχιση εργασιών.

Ας δούμε λοιπόν πως μπορεί να λειτουργήσει ένας Άρης στην Παρθένο στον 11ο οίκο υπό το πρίσμα βέβαια δεδομένων της 5ης Σεφίρας
-Μεγάλες αντιθέσεις στο να πραγματώσει το άτομο τους στόχους που έχει. Πολλές φορές αναγκάζεται να αναθεωρήσει τους στόχους του εξαιτίας καθημερινών προβλημάτων.
-Το άτομο πρέπει να μάθει να βάζει ρεαλιστικούς στόχους και να δείχνει επιμονή στις όποιες δυσκολίες που θα εμφανιστούν αξιοποιώντας το αναλυτικό του μυαλό.
-Οι φιλίες πολλές φορές θα είναι πηγή στεναχώριας, απογοήτευσης για το άτομο, ενώ και οι διάφορες μορφές συλλογικότητας όπως για παράδειγμα η πολιτική θα είναι αφορμή για συγκρούσεις και στεναχώριες.
-Θα πρέπει επίσης να μάθει να αντιμετωπίζει τους ανταγωνιστές μέσα σε συλλογικούς χώρους με ηρεμία, λογικά επιχειρήματα και ήπια κριτική. Το «μότο» του θα πρέπει να είναι «Περπάτα μην τρέχεις», για να θυμηθούμε την παλιά ταινία...
-Στα πλαίσια της εργασίας, ιδιαίτερα αν δεν είναι «σκληρή» η επίπονη τύπου Άρη, θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, θα χρειασθεί πολλές φορές να αλλάξει εργασία και πολύ πιθανόν να εργασθεί σε χώρους που έχουν να κάνουν με κοινή ωφέλεια και διατροφή.
-Μπορεί να παρουσιασθούν πολλές φορές προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα στα έντερα.

-Ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα, ο στόχος του ατόμου είναι πάντα η προσφορά σε πλαίσια ομάδος. Για να πετύχει τους στόχους του πρέπει πρώτα να βεβαιωθεί πως αυτοί θα έχουν χρηστική αξία και δεν θα είναι γενικοί και αόριστοι.
-Το μεγάλο του «στοίχημα» είναι να βρει το μέτρο ανάμεσα στις προσωπικές και τις συλλογικές επιθυμίες. Πολλές φορές μπορεί να δείξει υπερβολικό συντηρητισμό και άλλες αδιαλλαξία η σπασμωδικότητα.
Σε κάθε περίπτωση, η ακύρωση των επιθυμιών ενδέχεται να δημιουργεί μια εσωτερική δυσφορία που τελικά υπονομεύει την ίδια την υγεία του ανθρώπου.



-Φυσικά αυτός ο Άρης σε οίκο επιθυμίας (11ος οίκος) μπορεί να δηλώνει ορμές που δεν εκδηλώνονται εύκολα (λόγω συντηρητισμού της Παρθένου) και που μένουν πάντα απωθημένες. Μην ξεχνάμε πως η Παρθένος κατά τον Γράβιγκερ είναι βέβαια ζώδιο αγνότητας, αλλά αν πέσει στα ...νύχια του πειρασμού αλλάζει τελείως. Δεν είναι τυχαίο πως κατά την Ινδική Αστρολογία η Αφροδίτη στην Παρθένο συνδέεται με τις μεγαλύτερες σεξουαλικές παρεκκλίσεις και σχεδόν πάντα με ροπή στην παρά φύση ασέλγεια. Ένας Άρης λοιπόν στην Παρθένο σε οίκο επιθυμιών (11ος) ίσως δηλώνει ιδιόρρυθμη σεξουαλικότητα που μπορεί βέβαια να μην εκδηλωθεί σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους ατόμου και να μένει ως απωθημένη επιθυμία. Αν πάλι δοθεί η ευκαιρία να εκφρασθεί, τότε ενδέχεται το άτομο να αντιδράσει σπασμωδικά, να έχει ενοχικά σύνδρομα-ακόμα και να «αρρωστήσει» τον εαυτό του- η να έχει ακόμα και προβλήματα που συνδέονται με την ίδια την ερωτική πράξη (ψυχρότητα, στυτική δυσλειτουργία κλπ.).
-Εν κατακλείδι ένας τέτοιος Άρης μπορεί να ξεπεράσει τα «φράγματα» της Παρθένου με την βοήθεια μορφών συλλογικότητας που έχουν να κάνουν με κάτι το πρωτοποριακό (11ος οίκος). Αν για παράδειγμα το άτομο έλθει σε επαφή με χώρους εναλλακτικών θεραπειών, αστρολογίας κ.ά. μπορεί να μάθει να διαχειρίζεται τον ερωτισμό του χωρίς να φοβάται τυχόν «κυρώσεις».
Αυτή είναι επίσης μια πολύ καλή λύση για να επιτευχθεί η εσωτερική ισορροπία και το άτομο να αξιοποιήσει τις θεραπευτικές του δυνατότητες. Η θεραπεία μέσα από την προσφορά είναι το μεγάλο μάθημα που θα πάρει.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved