Εσωτερική Αστρολογία-Οι πλανήτες

Εσωτερικός κυβερνήτης είναι ο κυβερνήτης που είναι περισσότερο συμβατός με κάποιο ζώδιο όσον αφορά στην εσωτερική
Παπασταύρου Λίντα

Από τον Χρήστο Παΐζη

Οι εσωτερικοί κυβερνήτες
Εσωτερικός κυβερνήτης είναι ο κυβερνήτης που είναι περισσότερο συμβατός με κάποιο ζώδιο όσον αφορά στην εσωτερική φύση του. Το έχουμε ξαναγράψει πως το σύστημα διακυβέρνησης της Εσωτερικής Αστρολογίας είναι διαφορετικό από το αντίστοιχο της Εξωτερικής και αυτό κυρίως οφείλεται στο διαφορετικό τρόπο αντίληψης των ζωδίων από την καθεμιά. Μερικές φορές βέβαια ταυτίζονται, όπως γίνεται με τα ζώδια του Λέοντα και του Αιγόκερω, που έχουν ίδιο εσωτερικό και εξωτερικό κυβερνήτη.

Η Εσωτερική Αστρολογία, βλέποντας τις κρυφές πτυχές των ζωδίων, που η άλλη αστρολογία είτε τις θεωρεί δευτερεύουσες είτε δεν τις εντοπίζει καν, είναι φυσικό να έχει μια άλλη φιλοσοφία για τα ζώδια και από αυτή να παράγεται και το διαφορετικό σύστημα διακυβέρνησης.
Σιγά - σιγά θα αρχίσουμε να βλέπουμε τους εσωτερικούς κυβερνήτες αλλά και τη λογική με την οποία αυτοί συνδέονται με κάποια ζώδια. Πάντως, οι εσωτερικοί κυβερνήτες λειτουργούν μόνο σε αυτούς που έχουν μπει, συνειδητά ή μη, σε μια διαδικασία μαθητείας. Η πλειοψηφία των ανθρώπων λειτουργεί με τους εξωτερικούς κυβερνήτες. Λέγεται μάλιστα πως, αν σε ένα ωροσκόπιο εναποθέσουμε τους εξωτερικούς και μετά τους εσωτερικούς κυβερνήτες, μπορούμε να εντοπίσουμε το πρόβλημα της παρούσας ενσάρκωσης.
Πως γίνεται αυτό; Είναι κάτι που θα το εξετάσουμε αργότερα θεωρητικά και με παραδείγματα και είναι ίσως το σπουδαιότερο κομμάτι της Εσωτερικής Αστρολογίας.
Ας δούμε όμως τώρα γενικά τη διακυβέρνηση των ζωδίων στο πλαίσιο του συστήματος Α. Μπέϊλη.

Ζώδια και εσωτερικοί κυβερνήτες
Ας δούμε ποιοι είναι οι εσωτερικοί κυβερνήτες των ζωδίων, οι πλανήτες δηλαδή πους το πλαίσιο της Εσωτερικής Αστρολογίας είναι περισσότερο συμβατοί με κάποια ζώδια. Θυμίζουμε (και αυτό είναι ένα ακόμη σημείο διαφοροποίησης Εξωτερικής και Εσωτερικής Αστρολογίας) πως στην Εσωτερική Αστρολογία κάθε πλανήτης κυβερνά μόνο ένα ζώδιο, μιας και οι πλανήτες που η Εσωτερική Αστρολογία χρησιμοποιεί είναι 12, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει. Δεν έχουμε δηλαδή στην Εσωτερικής Αστρολογία το φαινόμενο ένας πλανήτης να κυβερνά δύο ζώδια (π.χ. η Αφροδίτη ή ο Ερμής στην Εξωτερική ή ακόμη ο Κρόνος και ο Δίας στην παραδοσιακή αστρολογία).
Αυτή η απόλυτη σύνδεση του πλανήτη μόνο με ένα ζώδιο κάνει τη σχέση τους πιο μοναδική, πιο ουσιαστική και βέβαια πιο παγιωμένη. Βλέποντας λοιπόν τους εσωτερικούς κυβερνήτες στον παρακάτω πίνακα, θα προσπαθήσουμε να σας μυήσουμε στη λογική αυτής της σύνδεσης.
Φυσικά, όσοι είστε ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τη διακυβέρνηση της Εξωτερικής αστρολογίας μάλλον θα τα έχετε χάσει. Γι’ αυτό και εμείς δεν θα μείνουμε σε αυτή την απλή σχηματική παρουσίαση, αλλά θα σας εξηγούμε όσο γίνεται τη λογική αυτής της σύνδεσης, βάζοντάς σας συγχρόνως στον τρόπο σκέψης της Εσωτερικής Αστρολογίας.

Εσωτερικοί κυβερνήτες
Κριός: Ερμής
Ταύρος: Ήφαιστος
Δίδυμοι: Αφροδίτη
Καρκίνος: Ποσειδώνας
Λέων: Ήλιος
Παρθένος: Σελήνη
Ζυγός: Ουρανός
Σκορπιός: Άρης
Τοξότης: Γη
Αιγόκερως: Κρόνος
Υδροχόος: Δίας
Ιχθύες: Πλούτωνας

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved