Καμπαλιστική αστρολογία-Η 4η Σφαίρα (Χέσεντ-Δίας)

Η 4η Σεφίρα συνδέεται με τον πλανήτη Δία, που όπως όλοι ξέρουμε από την κλασική Αστρολογία συνδέεται με ευεργεσία
Παπασταύρου Λίντα

Από τον Δρ Χρήστο Παΐζη









Η 4η Σεφίρα συνδέεται με τον πλανήτη Δία, που όπως όλοι ξέρουμε από την κλασική Αστρολογία συνδέεται με ευεργεσία κάθε μορφής. Γι’ αυτό το λόγο και η 4η Σεφίρα συνδέεται με τα εξής:

Τους τομείς της ζωής στους οποίους μπορεί να έχουμε ευεργεσία και προστασία.
Τους τομείς στους οποίους πρέπει να επιδεικνύουμε συμπόνια και έλεος.
Δείχνει τις ευκαιρίες που μπορεί να μας παρουσιασθούν και σε ποιους τομείς αυτές θα εμφανισθούν.
Δείχνει τους τομείς που, αν τους αξιοποιήσουμε, θα έχουμε κέρδος.
Είναι γενικός δείκτης ασφάλειας και προστασίας, προστασίας ακόμα και από δυνάμεις που είναι πέρα από εμάς.

Για να τα εμπεδώσουμε όλα αυτά θα δουλέψουμε όπως και με τις προηγούμενες Σεφίρες (Σφαίρες), θα σχηματίσουμε δηλαδή τρεις ενότητες, στην πρώτη θα αναφέρουμε τα περιεχόμενα της Παρθένου, στην δεύτερη τα περιεχόμενα του οίκου που μας ενδιαφέρει και στην τρίτη τα περιεχόμενα της 4ης Σεφίρας.
Ας δούμε λοιπόν ένα παράδειγμα με ένα Δία στην Παρθένο στο 2ο οίκο.

Παρθένος
1)Εργασία – επάγγελμα
2) Υγεία
3) Μικρά ζώα
4) Υφιστάμενοι
5) Διοικητικές υπηρεσίες
6) Στρατός
7) Καθημερινή ζωή

2ος Οίκος
α) Σύστημα αξιών
β) Χρήματα που κερδίζουμε μόνοι μας
γ) Ασφάλεια
δ) Αποκτήματα (υλικά ή όχι)

4η Σεφίρα
I) Ευεργεσία που δεχόμαστε
II) Οίκτος που πρέπει να επιδείξουμε
III) Εύνοια και ευκαιρίες που έχουμε
IV) Υλικά αγαθά-υλική ευημερία


Ας δούμε λοιπόν με βάση τα περιεχόμενα της 4ης Σεφίρας πως ο πλανήτης που συνδέεται με αυτή μπορεί να λειτουργήσει στην Παρθένο και στο 2ο οίκο.
Επειδή ο Δίας στην Παρθένο βρίσκεται σε αδύναμη θέση, η ευεργεσία μπορεί να μην είναι εξαιρετικά ισχυρή (όχι όμως ανύπαρκτη) ή μπορεί το άτομο να μην αισθάνεται αυτή την προστασία ή ακόμα και εάν την έχει συνειδητοποιήσει να μην μπορεί εύκολα να την βιώσει. Πάντως θέλουμε να ξεκαθαρισθεί πως αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει η προστασία του Δία, πλανήτη της 4ης Σεφίρας. Έτσι:

Το άτομο μπορεί να έχει εύνοια στον εργασιακό τομέα, σχεδόν ποτέ δεν θα μείνει χωρίς δουλειά και αν κάνει υπαλληλική εργασία θα έχει εύνοια από τους προϊσταμένους του ή από τους μηχανισμούς διοίκησης.
Όταν έχει διευθυντική θέση η θέση εξουσίας πρέπει να είναι ανεκτικό με τους υφισταμένους, να δείχνει έλεος προς αυτούς και ποτέ να μην κάνει κατάχρηση εξουσίας.
Υπάρχει μεγάλη εύνοια από γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, αν είναι άνδρας εύνοια στο στρατό (η Παρθένος συνδέεται με τον 6ο οίκο που είναι οίκος του στρατού).
Γενικά ο Δίας στη Παρθένο βοηθά το άτομο είτε να σταδιοδρομήσει σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς και να εξελιχθεί στην ιεραρχία είτε γενικά να αντιμετωπίζει εύκολα ζητήματα γραφειοκρατικής φύσεως.
Το άτομο επίσης θα μπορούσε να διαπρέψει σε επαγγέλματα που συνδέονται με προσφορά παροχή υπηρεσιών και βέβαια σε επαγγέλματα που συνδέονται με υγεία. Πολλές φορές άτομα με Δία στην Παρθένο έχουν συγγενείς που ασχολούνται με θέματα υγείας.
Ακόμη υπονοείται η φιλοσοφία-διδασκαλία ως επάγγελμα και μεγάλη ικανότητα στο λόγο (λόγω Ερμή κυβερνήτη της Παρθένου) που δίνει οικονομικές απολαβές (2ος οίκος).
Η δαπάνη χρημάτων (2ος οίκος) για μικρά ζώα από τα οποία αντλεί χαρά.
Πηγές εσόδων μπορεί να έχει το άτομο από το χώρο του οίκου που κυβερνά ο Δίας στο ωροσκόπιο (π.χ. αν ο Δίας κυβερνά τον 5ο οίκο πηγή εσόδων μπορεί να είναι η διδασκαλία αλλά και η διασκέδαση).
Γενικά ένα τέτοιο άτομο αν συνδυάζει την εργατικότητα με το ρεαλισμό μπορεί να αποκτήσει σημαντικά υλικά αγαθά που θα του δίνουν ασφάλεια, αφού Ο Δίας στο 2ο οίκο ευνοεί αποκτήματα κάθε μορφής μέσα βέβαια από σκληρή εργασία.
Παράλληλα υπάρχει μεγάλη προστασία σε οικονομικά θέματα. Ακόμα και την τελευταία στιγμή μπορεί το άτομο να γλιτώσει οικονομικές δυστοκίες.
Ανάλογη προστασία έχει το άτομο γενικότερα στην καθημερινή ζωή, απλά γεγονότα που θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνα αποφεύγονται.

Τέλος, η υγεία του ατόμου θα είναι σε καλή κατάσταση, θα είναι ισχυρό το ανοσοποιητικό σύστημα γιατί, μην το ξεχνάμε αυτό, Παρθένος και Ιχθύες συγκροτούν τον άξονα της υγείας.

Σημειωτέον ότι ένας τέτοιος Δίας απαιτεί έμπρακτη απόδειξη συμπόνιας προς μικρά ζώα, αρρώστους και γενικά σε πρόσωπα που είναι σε μειονεκτική θέση.

Γενικά όλοι η θετική δυναμική του Δία θα εκδηλωθεί αν στο ωροσκόπιο είναι έντονο το στοιχείο του Τοξότη και ο 9ος οίκος, ο δε Δίας έχει πολλές όψεις μέσα στο ωροσκόπιο.
Είδαμε λοιπόν πως μπορεί να λειτουργήσει η 4η Σεφίρα σε ένα ωροσκόπιο με κεντρικό άξονα τον πλανήτη Δία εκφραστή αυτής της Σεφίρας.
Στον οίκο και στο ζώδιο που βρίσκεται ο Δίας πρέπει να αναζητούμε την προστασία και την εύνοια. Όμως πάντα θα πρέπει να αποφεύγουμε την υπερβολή στους τομείς αυτούς, γιατί η υπερβολή είναι η αρνητική εκδοχή του Δία και μπορεί εύκολα να οδηγηθούμε σε αυτήν. Δηλαδή πρέπει να μην επαναπαυθούμε στην προστασία που έχουμε. Μην ξεχνάμε ποτέ τους σοφούς προγόνους μας: «Συν Αθηνά και χείρα κίνει».


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved