Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 15 έως 17 Ιανουαρίου

Στους επτά ουρανούς ή στα πατώματα;

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 15 έως 17 Ιανουαρίου

Τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη έχει το... μενού συνδυασμένο μάλιστα με την Πανσέληνο του Ιανουαρίου, γι' αυτό και η συγκινησιακή φόρτιση μπορεί να ξεπεράσει κάθε όριο.
Η Πανσέληνος βέβαια μπορεί να έχει τόσο διεγερτική, όσο και καταθλιπτική επιρροή, ανάλογα με το που και πώς θα μας... πετύχει!
Από μόνη της πάντως, η συγκεκριμένη έχει κι έναν έντονα κοινωνικό ή πολιτικό χαρακτήρα, εξ αιτίας της συμμετοχής της Δήμητρας, που μπορεί να μην «κατέχει» από συναίσθημα αλλά σχετίζεται με κάθε άλλο συστατικό μιας συνεργασίας-ένωσης, όπως είναι για παράδειγμα η νομική επικύρωση της. Όλοι μας λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμαστούμε στον στίβο των συνεργασιών, ξεδιπλώνοντας είτε τις αρετές, είτε τις... αδυναμίες μας!
Ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ πιο απλά αν είχαμε να ανταποκριθούμε μόνον σε δημόσιες σχέσεις ή σε κοινωνικά «must». Μια προσεγμένη εμφάνιση κι ένα χαμόγελο θα αρκούσε για να μας δώσει πρόσβαση ακόμη και σε «υψηλούς» κύκλους, χωρίς να χρειαστεί να υπερκεράσουμε ζήλειες και ανταγωνισμούς.

Όμως η Αφροδίτη με τον Άρη δεν αρκούνται σε «τυπικές» διεκπεραιώσεις, βάζοντας το επιπλέον στοιχείο του ερωτικού παιχνιδιού, είτε το θέλουμε, είτε όχι.
Κάθε φορά που η «Ωραία» συναντιέται με τον μπρουτάλ εραστή της στους ουρανούς, μοιράζουν απλόχερα συναισθήματα και συγκινήσεις και είναι βέβαιο πως ακόμη κι αν η δική μας καρδούλα τελεί υπό αυστηρή περιφρούρηση, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις καρδιές των... απέναντι!

Είναι κι αυτές οι ορμές που φουντώνουν, συγκαλώντας αυτομάτως έκτακτο συμβούλιο των ειδικών. Ανέραστοι σεξοψυχολόγοι ερίζουν για την καταλληλότερη θεραπεία των παθών, την ίδια στιγμή που οι απανταχού «ασθενείς» του δίνουν και καταλαβαίνει.

Έτσι λοιπόν, φυσικοί και ψυχικοί πόθοι, σφοδρές έλξεις, συγκινήσεις, επιθυμίες, διεκδικήσεις, πάθη, ζήλειες, απιστίες, αμαρτίες κι όλα όσα... αρμόζουν στην ενστικτώδη φύση μας, τίθενται επί τάπητος και το παιχνίδι αρχίζει.

Κι άντε να σκεφτείς εσύ τις επιρροές της μάνας ή του πατέρα σου, όταν βιώνεις το ξεπέταγμα του ενστίκτου. This is the end, my only friend... Το αφήνεις κι όπου πάει...
Και μην ακούσω τίποτα για ψυχρή λογική και συναστρίες. Αυτά είναι χούγια των Υδροχοοπαρθένων που προσπαθούν να τα περάσουν και στους υπόλοιπους για να χαμογελάνε μπροστά στον καθρέφτη τους. A priori ερωτευόμαστε και a posteriori αναλύουμε, όχι το αντίθετο. Πρώτα δηλαδή ζούμε κι ύστερα ψαχνόμαστε με την ησυχία μας για τρίγωνα, τετράγωνα συνόδους κι αντιθέσεις που μπορεί να ντοπάρουν την βεβαιότητα μας πως «αυτός, ο άνθρωπος αυτός, είναι ο άλλος μου εαυτός»...

Ενεργητική κυριαρχία ή παθητική γοητεία; Όποιον δρόμο και να ακολουθήσει η μύηση μας στον κόσμο των αισθήσεων, το αποτέλεσμα θα είναι ιδανικό αν συνάμα ξεδιπλώσουμε τις στοργικές τάσεις μας, αυτές που μπολιάζουν τον έρωτα με το μοίρασμα ή ακόμη και την αυτοθυσία.
Διαφορετικά, αν όλα παραμείνουν σε επίπεδο «κρεοπωλείου», οι δύο ουράνιοι φίλοι μας δεν το 'χουν σε τίποτα να αρχίζουν τις ανάποδες και τα χαστούκια αβαντάροντας έναν μικρότερο ή μεγαλύτερο «Πόλεμο των Ρόουζ». Εδώ φυσικά υπάρχουν και απόψεις του τύπου «με βάρεσε, άρα με αγαπάει». Έτσι γαλουχηθήκαμε πολλοί και πολλές, δίνοντας αναπόφευκτα τροφή στο πιο... προχωρημένο «τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε».

Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι μπαίνουν πρώτοι στη δίνη του έρωτα, συνοδευόμενοι από τους Διδύμους, τους Παρθένους, τους Τοξότες και τους Ιχθύες, που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 24η μοίρα του ζωδίου τους.
Και μαζί τους βέβαια, ανεξαρτήτως ζωδίου, άπαντες οι ερωτοκυνηγοί ή ερωτοκυνηγημένοι, με την ελπίδα πως δεν πρόκειται να βιώσουν ένα ακόμη άσχημο παιχνίδι της μοίρας αλλά την έμπρακτη ανταμοιβή της εσωτερικής προόδου τους. Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι ή ο τύπος των σχέσεων που μας έλκουν δεν είναι παρά ένα καθρέφτισμα του τι συμβαίνει μέσα μας. Πριν λοιπόν «τα χώσουμε» στη μοίρα, τους πλανήτες ή τα ζώδια, ας αναλογιστούμε τι έχουμε πράξει για να απεμπλακούμε από την -ενδεχομένως και βαριά- ψυχική κληρονομιά μας, αυτή που δεν μας αφήνει να αγαπήσουμε αν δεν πονέσουμε ή αν δεν μισήσουμε. Ή από τις πεποιθήσεις, που δίκην «φίλων», βουίζουν στο κεφάλι μας, ευνουχίζοντας την κάθε αλήθεια μας, αυτήν που αποτυπώνεται ενεργειακά μέσα στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας.

Προσεγγίζοντας από την δική του οπτική την Ελληνική Μυθολογία και όχι μόνον, ο Κ Γιουγκ ήταν εύκολο να διαπιστώσει πως ύστερα από κάθε άθλο, ο κατά βάση αρσενικός ήρωας κέρδιζε μεταξύ άλλων και «το κορίτσι», συνήθως μια νέα αριστοκρατικής γενιάς.
Αυτό το μοτίβο μέσα στα πλαίσια μιας ανδροκρατικής κουλτούρας στρεβλώθηκε ως μια... αναπόφευκτη εξέλιξη της ανδρικής υπεροχής. Ο «αντρουά» τα παίρνει όλα, μερικές φορές χωρίς καν να ρωτήσει... Να τι σημαίνει «Αφροδίτη-Άρης» στο μυαλό ενός φαλλοκράτη και των θεραπαινίδων του. Όμως η αλήθεια του συμβολισμού είναι διαφορετική και μικρή σχέση έχει με «φράγκα», «αμάξια», «μούσκουλα» και ανόητες επιδείξεις ανεγκέφαλων, όσο κι αν κάποιοι ή κάποιες επιμένουν να τρέφουν αυτήν την «βεβαιότητα».

Αρχετυπικά, πρόκειται για ένα δικαίωμα αναβάθμισης της anima, της θηλυκής πλευράς ενός αρσενικού, ένα δικαίωμα που κατακτιέται μόνον ύστερα από μια ηρωική πράξη, σε ψυχικό επίπεδο. Θα μπορούσαμε αντίστοιχα να δούμε και μια ανάλογη αναβάθμιση του animus, της αρσενικής πλευράς ενός θηλυκού, κάτι που επίσης θα φέρει μια γυναίκα πιο κοντά σε αυτόν που ονειρεύεται και όλο της ξεφεύγει.
Και για τον σύγχρονο άνθρωπο ως ηρωική πράξη σε ψυχικό επίπεδο νοείται εκείνη που τον χειραφετεί από οτιδήποτε τον «ευνουχίζει» ή τον κρατά δέσμιο της ανωριμότητας του, είτε πρόκειται για -ισμούς, πεποιθήσεις και ηθικές, είτε για κακώς εννοούμενες ευαισθησίες.

Όλοι μας, γυναίκες και άνδρες, κρύβουμε μέσα μας έναν ήρωα, έναν οδηγητή της ολοκλήρωσης μας, που αν δεν τον ξυπνήσουμε, οι σχέσεις και η προσωπική μας ζωή θα μοιάζουν με τη ζωή ενός φυλακισμένου που δεν μπορεί να απαλλαγεί από τις αλυσίδες και τα βαρίδια του. Σε μια τέτοια περίπτωση, έχοντας απολέσει το «δικαίωμα αναβάθμισης», οι σχέσεις μας θα επαναλαμβάνονται το ίδιο «άτυχες», μέχρι να σπάσουμε τα δεσμά.

Στην παρούσα φάση τώρα, αν είμαστε ανοικτοί στις εμπειρίες και τα ερεθίσματα, το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη θα μας βοηθήσει κατ' αρχήν να διαπιστώσουμε το μέγεθος της εσωτερικής μας προόδου. Σε τι φάση είμαστε δηλαδή κι αν έχει αλλάξει κάτι από την... τελευταία φορά που παθιαστήκαμε κι ερωτευτήκαμε. Για μια στιγμή ή έναν αιώνα, δεν έχει και τόση σημασία αφού στον έρωτα ο χρόνος μετράει αλλιώς. Και μακάρι να διαπιστώσουμε ότι η ζωή μας συνεχίζεται έχοντας με το μέρος μας τον μεγαλύτερο επαναστάτη όλων των εποχών, τον έρωτα! .

Επειδή σ' αγαπώ
το ταξίδι αυτό δεν τελειώνει
επειδή σ' αγαπώ
τούτη η λέξη ποτέ δε παλιώνει

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved