Άγιος Βαλεντίνος και Αγάπη

Άγιος Βαλεντίνος και Αγάπη
Αγιος Βαλεντινος astrology.gr

Τι είναι αγάπη για εσένα;

Αν μπορούσαμε –στον κόσμο των άστρων - να κάνουμε την ερώτηση «τι είναι η αγάπη;»...αυτά... θα μας απαντούσε για το κάθε ζώδιο η πλέον αρμόδια για τον σκοπό αυτό... η Αφροδίτη!

Τι είναι αγάπη εάν...

η Αφροδίτη σου είναι στον Κριό: Πεδίο μάχης που επικρατεί ο πιο ισχυρός!

η Αφροδίτη σου είναι στον Ταύρο: Κάτι που σε κάνει να νιώθεις ταυτόχρονα ασφάλεια και ηδονή...

η Αφροδίτη σου είναι στους Διδύμους: Αλληλοκατανόηση και επικοινωνία.

η Αφροδίτη σου είναι στον Καρκίνο: Να προσέχεις πάντα τον άλλον και να θέλεις να είναι καλά!

η Αφροδίτη σου είναι στο Λέοντα: Αλληλοεκτίμηση και σεβασμός!

η Αφροδίτη σου είναι στην Παρθένο: Αλληλοστήριξη και φροντίδα.

η Αφροδίτη σου είναι στο Ζυγό: Να είναι οι δυο σαν μονάδα κι όταν λείπει ο ένας ο άλλος να νιώθει μισός...

η Αφροδίτη σου είναι στο Σκορπιό: Τα πάντα όλα, με πάθος!

η Αφροδίτη σου είναι στον Τοξότη: Ένα μεγάλο περιπετειώδες ταξίδι στο άγνωστο...

η Αφροδίτη σου είναι στον Αιγόκερω: Να γίνεσαι καλύτερος δίπλα στον άλλο.

η Αφροδίτη σου είναι στον Υδροχόο: Κάτι που όταν διαιρείται, πολλαπλασιάζεται...

η Αφροδίτη σου είναι στους Ιχθύς: Κάτι σαν παραμύθι, μαγική, με ευτυχισμένο τέλος!

Αν θέλεις κι εσύ να βρεις που είναι η Αφροδίτη σου πάτησε εδώ!

«Έρως ανίκατε μάχαν»

Δέσποινα Καμπούρη

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο απο τον έρωτα. Σε όποια φάση της ζωής σου κι αν τον βιώσεις, σε όποια ηλικία κι αν σου συμβεί είναι ένα αίσθημα μοναδικό που σε εκτινάσσει στα ουράνια!

Αν είσαι πάνω από 18 είναι κουτό να πιστεύεις ότι ο έρωτας γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου. Μπορεί να στο χαλάω και να μη σου φαίνεται καθόλου πρωτότυπο αλλά ο έρωτας γιορτάζεται κάθε μέρα. Έτσι τουλάχιστον θα έπρεπε να συμβαίνει γι' αυτούς που είναι πραγματικά ερωτευμένοι. Αλλά και γι' αυτούς που δεν είναι πια...

Θα μου πεις τι σου λέω τώρα ε; Έτσι θα έλεγα κι εγώ αν ήμουν πιο μικρή. Γιατί από πιτσιρίκα έλεγα ότι δεν είναι δυνατόν δυο άνθρωποι να είναι μαζί αν δεν είναι κάθε μέρα ερωτευμένοι όπως τον πρώτο καιρό.

Ε λοιπόν αναθεωρώ. Τώρα πια, στα 35 μου, έχω τελείως διαφορετική αντίληψη για τον έρωτα. Οι βασικές μου αρχές δε θα αλλάξουν ποτέ. Κάποια πράγματα όμως έχουν διαφοροποιηθεί.

Δε θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι θα ξεκινούσα μία ερωτική σχέση με κάποιον χωρίς να είμαι πραγματικά ερωτευμένη. Κι αυτό δεν έχει ηλικία. Δε θυμάμαι ποτέ να έκανα κάποια σχέση με κάποιον χωρίς να χτυπάει πραγματικά η καρδιά μου. Με όσους άνδρες είχα σχέση, ήμουν πραγματικά ερωτευμένη κι ας συνειδητοποιούσα μετά από καιρό ότι για τον άλφα ή βήτα λόγο δε θα μπορούσαμε να είμαστε για πάντα μαζί, οπότε μοιραία χωρίζαμε. Όμως ποτέ δεν ξεκίνησα μία ερωτική ιστορία απλώς γιατί δεν ήθελα να είμαι μόνη. Προτιμούσα να περνώ χρόνο με τους φίλους μου παρά να χαραμίζω τις στιγμές μου και τον ίδιο μου τον εαυτό σε αγκαλιές που δε με γέμιζαν ποτέ. Κάπως έτσι διαφύλαξα και την ψυχική ακεραιότητα. Θυμάμαι τον πόνο που είχα νιώσει μετά από έναν επώδυνο χωρισμό. Ήταν ο πρώτος μου μετεμφηβικός έρωτας. Ήμουν γύρω στα 22. Έμεινα μόνη μου σχεδόν δυο χρόνια για να ξεπεράσω αυτή τη φάση. Ξαναέκανα σχέση στα 25 μου... Και πρέπει να σας πω ότι δεν το μετάνιωσα ποτέ.

Διάβασε περισσότερα εδώ

Μου αρέσει ο Άγιος Βαλεντίνος... αλλά μια άλλη μέρα

Πέτρος Κωστόπουλος

Εμένα ο ψυχολόγος μού είπε ότι ανάμεσα σε δεκάδες άλλα προβλήματα, έχω ένα ακόμα κυρίαρχο: δεν αντέχω την επιβολή ή την αναγκαστική υποβολή πραγμάτων και καταστάσεων. Τρελαίνομαι. Ζαλίζομαι. Μπορώ να τα κάνω όλα γης μαδιάμ, χωρίς κανένα λόγο μερικές φορές. Αυτό παθαίνω και με τον 'Αγιο Βαλεντίνο. Δηλαδή με το ζόρι θα γιορτάσω εκείνη την ημέρα τον έρωτα και την αγάπη με μια γυναίκα;

Καταρχήν, ο Άγιος Βαλεντίνος δεν γιορτάζει εκείνη την ημέρα, άμα θέλουμε να το πάρουμε και τυπικά. Δεύτερον, έχουμε μπερδευτεί και υπάρχουν δύο άγιοι Βαλεντίνοι, ενώ άλλοι λένε πως υπάρχουν και τρεις. Βέβαια, προσφάτως ανακάλυψα ότι ένα μέρος των ιερών λειψάνων του αγίου Βαλεντίνου βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον καθολικό ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη. Αυτό μου τον κάνει πιο φιλικό.

Όμως παρ΄ όλα αυτά για να μιλήσω και σοβαρά, πιστεύω ότι τον άγιο Βαλεντίνο πρέπει να τον γιορτάζουμε any given day. Αυτό δεν σημαίνει τη γελοιότητα που ακούω ότι πρέπει να το γιορτάζεις κάθε μέρα, αλλά όποια μέρα σου ‘ρθει κι όποια μέρα το αισθανθείς και το γουστάρεις. Ο Άγιος Βαλεντίνος, όπως κι όλες αυτού του τύπου οι γιορτές, είναι γυναικοκεντρικές. Οι γυναίκες βλέπουν τον έρωτα με ένα διαφορετικό τρόπο από ότι εμείς, πιο ρομαντικό, πιο ευαίσθητο και μόνιμα ζητούν αποδείξεις οποιασδήποτε μορφής. Είναι στη φύση της γυναίκας να θέλει από εσένα μια ρομαντική κίνηση, ανοίγοντάς της μια πόρτα, παίρνοντάς την από το σπίτι με το αυτοκίνητο, πηγαίνοντάς την ένα ωραίο ταξίδι, βγάζοντάς την σε ένα όμορφο εστιατόριο, προσφέροντάς της μια ανθοδέσμη, δίνοντάς της τέλος πάντως ένα δώρο ανάλογα με τα τσεπικά κυβικά σου.

Κατά τη γνώμη μου, αυτή η κίνηση που μπορεί να κάνει ένας άντρας μετράει όταν γίνεται απρόβλεπτα, εκτός προγράμματος, out of the blue που λέγαμε παλιά και στο Βόλο. Νομίζω ότι ένας σωστός άντρας δεν πρέπει να ναι «καβούριας» ούτε σε συναισθήματα ούτε σε πράξεις.

Διάβασε περισσότερα εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved