5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν «μπλέξεις» με άντρα Λέοντα

Τα απαραίτητα tips για μια ευτυχισμένη σχέση με έναν Λέοντα

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν «μπλέξεις» με άντρα Λέοντα

Εάν ο σύντροφός σου είναι υπερήφανος, γενναιόδωρος, αρχοντικός και γεμάτος ζωντάνια Λέοντας, διάβασε παρακάτω τι μπορείς να κάνεις, ώστε να παραμείνει ερωτευμένος και ικανοποιημένος μέσα στη σχέση!

1. Επαίνεσέ τον
Θα πρέπει να κατανοήσεις την ανάγκη του Λέοντα για θαυμασμό και έπαινο. Πίσω από τη φαινομενική εγωκεντρική του στάση, κρύβεται μόνιμα μια αμφιβολία για τον εαυτό του και τις ικανότητές του γι’ αυτό αποζητά την αποδοχή και το να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Θέλει να ακούσει το «Μπράβο!» το «Μωρό μου, αυτό ήταν καταπληκτικό!». Πρόσεξε όμως, δε θέλει ψεύτικα λόγια και κολακείες. Άλλο το να του κάνεις μια φιλοφρόνηση που θα τονώσει την αυτοπεποίθησή του κι άλλο το «γλείψιμο».

2. Εκτίμησε τις χειρονομίες του
Ο Λέοντας έχει μια υπερβολή και θεατρικότητα στις κινήσεις και τη συμπεριφορά του και σίγουρα δεν μπορείς με τίποτα να πεις ότι είναι χαμηλών τόνων. Ίσως λοιπόν σου κάνει δωράκια ή άλλες χειρονομίες, στα γενέθλιά σου ή σε μια επέτειο, που θα σε ξαφνιάσουν ή θα τις θεωρήσεις υπερβολικές. Εσύ θα πρέπει να δείξεις την εκτίμηση και το θαυμασμό σου και όχι να «πετάξεις» ένα «ευχαριστώ, δεν ήταν ανάγκη» γιατί δε θα το βρει καθόλου κολακευτικό. Τώρα, αν δεν σου αρέσουν όλα αυτά ή σε φέρνουν σε δύσκολη θέση, σκέψου ότι προσπάθησε πολύ για να σε ευχαριστήσει. Βρες ένα έμμεσο τρόπο, κάποια άλλη στιγμή και δώσ’ του μια ιδέα για το τι προτιμάς, ώστε την επόμενη φορά να το κάνει.

3. Να είσαι εποικοδομητική με την κριτική
Σε κανέναν δεν αρέσει να του κουνούν το δάχτυλο, πόσο μάλλον σε ένα Λέοντα που θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω. Η κριτική μπορεί να είναι καταστροφική για το εύθραυστο αλλά τεράστιο Εγώ του. Γι’ αυτό, πρέπει να είσαι προσεκτική στις λέξεις και τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσεις. Να είναι ευγενική και η κριτική σου να εποικοδομητική. Απόφυγε χαρακτηρισμούς που στιγματίζουν μια συμπεριφορά και προσπάθησε να αναφέρεις το θετικό κι όχι το αρνητικό πρώτο. Πχ, αντί να του πεις «εκνευρίζομαι πολύ, όταν...» πες του «μου αρέσει περισσότερο, όταν...». Αν τον κρίνεις απαριθμώντας τα άσχημα, θα πεισμώσει και θα γίνει αλαζόνας.

4. Άφησε κατά μέρος τη μετριοπάθεια και τις ντροπές
Ο άντρας Λέοντας μισεί τη μιζέρια, τη μετριοπάθεια και τις ντροπές κι όταν είναι ερωτευμένος, δεν το κρύβει. Είναι γενναιόδωρος σε δώρα και λόγια, θέλει να σε «επιδείξει» στον κύκλο του, να απαριθμήσει τα προσόντα ή τα ταλέντα σου και να δουν όλοι πόσο τυχερός είναι. Είναι ιδιαίτερα διαχυτικός μαζί σου, μπροστά σε κόσμο, με διάφορες χειρονομίες και αγκαλιές κι αυτό το μπορεί εσένα να σε ενοχλεί, αλλά είναι ο τρόπος του. Γι’ αυτό μάθε να απολαμβάνεις τον έρωτά του και κατανόησε ότι καμαρώνει, αγαπάει και το δείχνει, οπότε μην του το χαλάς με παρατηρήσεις και γκρίνιες.

5. Απόφυγε έντεχνα την αλαζονεία του
Οι Λέοντες βγάζουν συχνά ένα αλαζονικό και αυταρχικό πρόσωπο, αναπόφευκτα το ίδιο θα βγάλει κι ο καλός σου, αφού είναι στη φύση του. Σαφώς δεν εννοούμε ότι πρέπει να ανεχτείς μια προσβολή ή -χειρότερα- να σε «ξεφτιλίσει» για κάτι. Αν δεν «σηκώνεις» τέτοιες συμπεριφορές, ο καλύτερος τρόπος είναι από την αρχή της σχέσης σας να μοιράσετε τους τομείς της ζωής σας και να αναλάβει ευθύνη ο καθένας σας σε αυτούς στους οποίους είναι καλύτερος, χωρίς να μπερδεύεται ο ένας στα πόδια του άλλου. Έτσι του δίνεις, στην ουσία, ένα βασίλειο να διαφεντεύει κι όμορφα και διακριτικά, θα αποφύγεις τα νεύρα και την κριτική του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved