Πώς να αντιμετωπίσουν τα ζώδια ένα κρίσιμο ζήτημα στη σχέση τους;

Συμβουλές για μια σωστή συζήτηση ανάλογα με το ζώδιο το δικό σου αλλά και του συντρόφου σου

Πώς να αντιμετωπίσουν τα ζώδια ένα κρίσιμο ζήτημα στη σχέση τους;

Ας ελπίσουμε ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, οι σχέσεις δεν είναι απλά πολύωρες συζητήσεις. Αλλά να, υπάρχουν φορές που σε κάθε σχέση, οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν επικοινωνούν αποτελεσματικά μεταξύ τους. Οι επιστήμονες μάλιστα έχουν παρατηρήσει ότι επειδή αισθάνεσαι τόσο κοντά με τον σύντροφό σου, προσπερνάς τις σημαντικές λεπτομέρειες και γρήγορα επισημαίνεις τα κενά του άλλου, η παρατήρηση των οποίων μπορεί να τον προκαλέσει, και τελικά, επειδή αισθάνεται ότι δέχεται επίθεση, αμύνεται.

Από την άλλη, όταν προσποιείσαι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ σας, αυτό κρατά και τους δυο στο καβούκι σας και προκαλεί, τελικά, την αποτυχία της σχέσης.

Αν λοιπόν ήρθε η ώρα να κάνεις αυτή τη δύσκολη συζήτηση, σου έχω μερικές χρήσιμες συμβουλές, ανάλογα με το ζώδιο το δικό σου και του συντρόφου σου, γιατί μερικές φορές τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας επηρεάζουν αυτή τη σημαντική συζήτηση. Δείξε λοιπόν ότι ενδιαφέρεσαι αρκετά για το σύντροφο και την σχέση σου και ξεκίνα την κουβέντα.

18-7-2014 mesa2

1. Περίμενε το σύντροφό σου να είναι έτοιμος

Ας πούμε ότι είσαι έτοιμος/η να πας τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο. Επειδή, όμως, αισθάνεσαι εσύ έτσι, δε σημαίνει ότι αυτόματα θα αισθάνεται και ο/η σύντροφός σου. Περίμενε, λοιπόν, να δεις προειδοποιητικά σημάδια, ιδίως σε συνομιλίες που περιλαμβάνουν τη λέξη «εμείς», ή σε καταστάσεις που προτείνεις για το μέλλον, όπως: «Θα πρέπει να γραφτούμε γυμναστήριο μαζί αυτόν το χειμώνα». Περίμενε να εντοπίσεις τα στοιχεία αυτά πρώτα και μετά προχωράς στο προκείμενο. Επίσης, βεβαιώσου ότι ο σύντροφος σου είναι στο παρόν. Το να σχεδιάζεις να προχωρήσεις μαζί του φυσικά και είναι υπέροχο, αλλά μόνο αν προσπαθεί κι αυτός/η να επιβεβαιώσει το στάδιο που βρίσκεται η σχέση σας.

Είναι πιο εύκολο για: Αν ανήκεις στα προσγειωμένα ζώδια της Γης (Παρθένος, Ταύρος και Αιγόκερως) έχεις συνηθίσει να περιμένεις και να εργάζεσαι για την πιο κατάλληλη στιγμή, σχεδόν σε όλες τις καταστάσεις.

Είναι δύσκολο για: Αν είσαι Κριός και Λέων, είσαι από τα ζώδια που τους αρέσει να είναι το αφεντικό και να κάνουν τα πάντα με το δικό τους τρόπο. Το να περιμένεις σίγουρα δεν είναι το αγαπημένο σου, οπότε αυτή η διαδικασία θα σε δυσκολέψει αρκετά.

2. Να συνομιλείς πρόσωπο με πρόσωπο

Η μεγάλη συζήτηση για ένα σημαντικό θέμα της σχέσης συνήθως είναι τρομακτική, επειδή πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι αυτός είναι ο δρόμος προς την δέσμευση. Και συχνά είναι. Αλλά να σε ρωτήσω κάτι; Θέλεις πραγματικά να έχεις μια από τις πιο σημαντικές συζητήσεις της ζωής σου από το τηλέφωνο; Μέσω e-mail; Ή μέσω ενός σύντομου tweet; Ο σύντροφός σου αξίζει κάτι καλύτερο. Κι εκτός αυτού, δε θέλεις να θυμάσαι κάθε βλέμμα του όταν σου λέει «ναι»; Ακόμα και όχι να σου πει, είναι σημαντικό να διαβάσεις την αλήθεια κάπου ανάμεσα στα μάτια του.

Είναι πιο εύκολο για: Αν είσαι Λέων, Ταύρος και Τοξότης σαφώς λατρεύεις μια εκ βαθέων συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο.

Είναι πιο δύσκολο για: Αν είσαι Σκορπιός, Ιχθύς, Καρκίνος δεν στο συνιστώ. Σα Σκορπιός δύσκολα θα σου πάρει κάποιος κουβέντα αν αποφασίσεις ότι δε θέλεις να μιλήσεις. Αν είσαι Καρκίνος θα τον ταράξεις στην γκρίνια, ενώ εσύ Ιχθύ πιστεύω ότι δύσκολα θα παρακολουθείς την συζήτηση. Εάν πάλι είσαι Δίδυμος, νομίζω ότι οι συζητήσεις σου δε μπορούν να αποχωριστούν το smartphone ή το tablet...

18-7-2014 mesaaaa

3. Ποτέ μην πεις: «Πρέπει να μιλήσουμε»

Αυτές οι 3 λέξεις ενσταλάζουν φόβο μέσα σου. Το ίδιο και στον σύντροφό σου, οπότε προσπάθησε να αρχίσεις τη συνομιλία όταν είστε χαλαροί και διασκεδάζετε.

Πιο εύκολο για: Αν είναι Τοξότης, Ιχθύς, Δίδυμος, είναι από εκείνους που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να μετατρέψουν κάθε συνομιλία σε διασκέδαση και σίγουρα προσπαθούν να αποφύγουν αυτή τη συζήτηση, όπως την πανούκλα. Κάνε του έκπληξη λοιπόν, ξεκινώντας τη συζήτηση σε ανύποπτο χρόνο, την ώρα που περνάτε καλά και θα μπορεί να είναι πιο ανοικτός σε αυτό.

Είναι πιο δύσκολο για: Αν είναι Σκορπιός, τα πάντα τα περνά μέσα από κόσκινο και φτάνει στο βάθος των καταστάσεων, οπότε, αν χρειαστεί να κάνεις αυτή τη συζήτηση μαζί του, θα πρέπει να έχεις χρόνο να αναλύσεις τα πάντα.

4. Να είναι πολύ σαφές αυτό που θέλεις να πεις

Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις αυτή τη συζήτηση είναι να ενεργείς φυσιολογικά και να μην πιέσεις το άλλο πρόσωπο. Αυτό βέβαια μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις το πιο σοβαρό σημείο, το οποίο είναι, να είσαι σαφής για το τί ακριβώς θέλεις από αυτό. Θα μπορούσες να πεις: «Εγώ δε βγαίνω με κανέναν άλλο πλέον, έτσι;» το οποίο στέλνει ένα σαφέστατο μήνυμα, χωρίς να καταπιέζεις κανένα.

Πιο εύκολο για: Αν είσαι Ζυγός, Λέων και Αιγόκερως, σαφώς είσαι πιο άμεσος. Και, αν κάποιος βρίσκεται σε σύγχυση για το τι λέγεται, μπορεί να σου ζητήσει να το διασαφηνίσετε. Κι αυτό μπορείς να το κάνεις, καθώς είσαι από εκείνους που ξέρουν πώς να θέτουν όρια σε όλους τους τομείς της ζωής τόσο της δικής τους όσο και των άλλων.

Πιο δύσκολο για: Αν είσαι Παρθένος είναι σίγουρο, ότι θα αναλύσεις πολλές πτυχές αυτής της συζήτησης, γι 'αυτό μην εκπλαγείς αν βρίσκεσαι σε σύγχυση αρχικά. Εάν πάλι έχεις να αντιμετωπίσεις έναν Ιχθύ, σημείωσε ότι έχει την τάση να «θολώνει τα νερά» υπέρ του μόλις του δοθεί η ευκαιρία. Μην τον αφήσεις. Φρόντισε να είσαι σαφής και συγκεκριμένος για το τι ακριβώς ζητάς από αυτόν!

5. Μην γίνεσαι πολύ συναισθηματικός/η

Αποθήκευσε κάθε πικρία που μπορεί να προκύψει από αυτή τη συζήτηση για αργότερα, καθώς σίγουρα δε θέλεις να μείνει άσχημα χαραγμένη στη μνήμη κάποιου άλλου. Δε λέω να μην χρησιμοποιήσεις συναισθηματικές λέξεις, απλά να μην εμφανίζεις υπερβολικά συναισθηματικές αντιδράσεις, εκτός αν είσαι πραγματικά ενθουσιασμένος/η.

Πιο εύκολο για: Αν ανήκεις στα ανάλαφρα κι απόμακρα ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός και Υδροχόος) σαφώς είναι η καλύτερη στάση απέναντι σε μια συζήτηση, γιατί, ούτως ή άλλως, διατηρείς τα συναισθήματά σου υπό έλεγχο, ειδικά υποθέσεων καρδιάς.

Πιο δύσκολο για: Αν είσαι Καρκίνος και Σκορπιός, είναι σχεδόν αδύνατο να περάσεις μέσα από αυτή τη συνομιλία, χωρίς ένα κύμα συγκίνησης.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved