Έρωτας στην δουλειά: Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Όταν στην αναδουλειά …γίνεται η δουλειά...

Έρωτας στην δουλειά: Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Όταν η Τρόικα έχει φορτώσει την ζωή μας με άγχος και όταν ο σύντροφος τρώει μια κατσαρόλα φαγητό και πέφτει πτώμα από την κούραση, τότε είναι που αρχίζουν και βαρούν τα ερωτικά «καμπανάκια». Όπως έλεγε και ο Βασίλης Αυλωνίτης «Ωρέ που πάμε;» Η παραμονή στον χώρο εργασίας άνω του 10ωρου δημιουργεί συνθήκες ενός «δεύτερου σπιτιού». Το ένα φέρνει το άλλο και το άλλο το επόμενο και τότε…

Δεν θέλει και ο άνθρωπος πολύ να κολαστεί και να πάρει την κάτω βόλτα. Διότι όταν ο απέναντι σου λέει όμορφες κουβεντούλες... ε, λέγε-λέγε το κοπέλι κάνει την κυρά και θέλει. Έτσι την πάτησε και η κολλητή μου και ψάχνει να βρει γωνία σε στρογγυλό σπίτι για να χτυπήσει το κεφάλι της.

Ακολουθεί ζωδιακή ανάλυση ανάλυση, κατ’ ανάγκην μέσα από ένα διπλό πρίσμα: Πότε θύτης και πότε θύμα έφαγα στον έρωτα το ποίημα!

Κριός

Ο εργαζόμενος Κριός θα σας φλερτάρει με Κριαρίσιο –επιτακτικό τρόπο, σε σημείο που ο Ζαμπούνης θα έτρωγε τα πτυχία του στο savoirvivre. Οι δε ψυχολόγοι του FBI θα θελήσουν να κάνουν μεταπτυχιακό επάνω στην μέθοδο αυτή και μάλιστα με δικά τους έξοδα.

Φαινομενικά άσχετες εναλλασσόμενες φράσεις όπως «Τι γνώμη έχεις για τον ΟΕΑΔ» και στο καπάκι «πρόσεξε τα ποντίκια μου» θα σας κάνουν να δείτε τον Κριό με άλλο μάτι. Το γουρλωμένο! Κόκορας, ...κρασάτος ή πανέ δεν θα ησυχάσει, αν δεν πάρει αυτό που θέλει. Εάν σας δώσει όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης, να θυμάστε πως με ένα ΘΑ και υποσχέσεις οι Παπανδρέου κυβερνούν τον τόπο επί δεκαετίες.

Στην περίπτωση που είναι εργοδότης, την έχετε κάνει λαχείο. Όλα στα πόδια σας, μέχρι να βαρεθεί φυσικά. Αλλά εσείς προλαβαίνετε μέχρι και διευθύντριες να γίνετε, αρκεί να απαιτήσετε τα κατάλληλα ανταλλάγματα, την κατάλληλη στιγμή.

Ως κυνηγός ...κεφαλών δράτε άμεσα, χωρίς να υπολογίζετε τύπους και πρωτόκολλα. Η δουλειά δεν είναι ντροπή αλλά ούτε και το σεξ στο γραφείο. Ως ...ντούρασελ τα προλαβαίνετε όλα και σας μένει και χρόνος για το μανικιούρ.

Τώρα εάν είσαστε το (υποτιθέμενο) θύμα-Κριός αυτός που σας φλερτάρει θα νοιώθει σαν παίκτης του blackjack που τραβάει από 19. Τι θα του λάχει, το φιλί ή η φάπα; Εσείς βέβαια ακόμη κι αν συμπεριφέρεστε σε στυλ «αχ, όχι, μη, δεν πρέπει» στην πραγματικότητα του λέτε «άντε μεγάλε γιατί μας γκάστρωσες», με μεταφορική, οπωσδήποτε, έννοια.

Αν πάλι είναι κανένας που είναι σαν να έχει κάνει μετωπική με την συμφορά ή σαν κλώνος του Πάγκαλου δεν θα διστάσετε να τον στείλετε για τσάι και ας είναι και πλανητάρχης.

Α! Και οι χάρες στη δουλειά κομμένες... Όχι επειδή «έγινε παιχνίδι» να μας καβαλήσει κιόλας!

Φράση-κλειδί απόρριψης: Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω. Που σημαίνει έχασες τις προθεσμίες να κάνεις μήνυση στην Φύση που σε έκανε έτσι.

Ταύρος

Ο απόλυτος διαχωρισμός εργασίας και φλερτ. Θα έλεγα και του φαγητού, αφού μπροστά στον μισθό αλλά και σε ένα πληθωρικό σάντουιτς, για τον εργαζόμενο άνδρα Ταύρο τα τσιλιμπουρδίσματα στην δουλειά δεν πιάνουν χαρτωσιά. Όσο για τους εργοδότες, που είναι κομματάκι τάλιρο-killers αν δεν γουστάρετε, απλά ζητείστε του αύξηση και θα σας μισήσει αυτομάτως. Το καλό βέβαια είναι πως δεν κινδυνεύετε από άλλες αντίζηλες, αφού είναι σχεδόν απίθανο να ξοδεύεται για περισσότερες. Επίσης δεν χρειάζεται να έχετε το κορμί της Heidi Cloum και την γοητεία της Angelina Jolie. Οι σπουδές μαγειρικής και «Ο Αγών μου» του Σκρουτζ μακ Ντακ παραμάσχαλα, αρκούν. Αν ο λεγάμενος ενδιαφέρεται θα προτείνει κάποιο γεύμα εργασίας σε ειδυλλιακό τοπίο με μαξιλάρες καναπέδες και τα τοιαύτα, όπως για παράδειγμα το σπίτι του. Δεν έχετε ακούσει που λένε πως «ο έρωτας περνά από το στομάχι;» Ε, είναι καρατσεκαρισμένο σας λέω πως Ταύρος το έβγαλε! Τώρα αν περιμένετε έναν εραστή –ferrari με ξέφρενους ρυθμούς, βαστάτε πισινή μιας και σε προηγούμενη ζωή του ήταν ή δημόσιος υπάλληλος ή δημότης του Δήμου Θεσσαλονίκης, γιατί ακόμα και εκεί στο κρεβάτι όλα είναι ….χαλαρά!

Ανάλογη καθυστέρηση παρατηρείται και όταν αποφασίσετε εσείς ως Ταυρίνα να προσθέσετε ένα ακόμη τρόπαιο στη συλλογή σας. Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι. Πρέπει εξ άλλου να διαπιστώσετε αν είναι σταθερός χαρακτήρας κι εργατικός. Μην τον ταΐζετε τζάμπα...

Εάν είσαστε το αντικείμενο του πόθου, τον βλέπω να παίρνει παραμάσχαλα το «Βιβλίο του Ιώβ» -διότι τέτοια υπομονή θα χρειαστεί- ή το Πτωχευτικό Δίκαιο μιας και οι Ταυρίνες είναι μεν φινετσάτες αλλά η αναλογία προσφοράς και «κόστους κτήσης» αποδεικνύει περίτρανα πως το καίτε κομματάκι ανά χιλιόμετρο! Εκτός πια κι αν σας τάξει γάμο, χρίζοντας σας διαχειρίστριες των οικονομικών και του ψυγείου του.

Φράση-κλειδί απόρριψης: Δεν βγαίνω ραντεβού με άνδρες από την δουλειά μου. Που σημαίνει, εδώ μας χρωστάς τις υπερωρίες και θες και γκόμενα;

Δίδυμοι

Ο ορισμός των παράλληλων σχέσεων δεν καλύπτει τους εργοδότες Διδύμους, μιας και υπάρχουν επιπλέον οι μεσοκάθετες και οι πλαγιομετωπικές σχέσεις. Πλουραλισμός! Και βέβαια σας την πέφτει σίγουρα, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες συναδέλφους σας. Το ματάκι του -πολλές φορές και το χεράκι του- παίζει και αυτό είναι αρκετό για να καταλάβει ακόμη και η ξανθιά του γραφείου πως «είσαι να την κουνήσουμε την αχλαδιά» που έλεγε και ο Σταύρος Παράβας στον «μάγκα με το τρίκυκλο»… Τρεις οι ρόδες-τρίτο ζώδιο οι Δίδυμοι, τυχαίο; Δεν νομίζω!

Αλλά κι εσείς ως περιπλανώμενη Δίδυμος δεν τα πάτε καθόλου άσχημα με τα αρσενικά. Τους δίνετε την αίσθηση πως μαζί μπορείτε να αξιοποιήσετε κάθε γωνιά της επιχείρησης, αρκεί να είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν μαζί σας. Ύστερα τους ταράζετε στο μπίρι-μπίρι, τόσο που ξεχνάτε τον αρχικό σκοπό της επίσκεψης σας στο ...οβάλ δωμάτιο. Αν μάλιστα κτυπήσει και το κινητό, τότε ...πάει, το χάσαμε το κορμί πατριώτισσα!

Αν είσαστε εσείς το αντικείμενο του πόθου, ο τύπος θα πρέπει απαραιτήτως να έχει IQ πάνω από 160 και φιλελεύθερες ιδέες, διαφορετικά θα τρέχει «λαλημένος» σαν την Θεοπούλα στο «Παρά πέντε». Για να αποκωδικοποιήσει τη συμπεριφορά σας και να απομονώσει τον επικοινωνιακό «θόρυβο» θα χρειαστεί να ζητήσει βοήθεια τουλάχιστον από τον Dan Brown. Λεφτά και κοινωνική θέση θεωρούνται δευτερεύοντα αλλά καλό είναι να υπάρχουν.

Φράση-κλειδί απόρριψης: Η ζωή μου είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη αυτήν την εποχή. Που σημαίνει, σε στέλνω, γιατί αν ακούσεις με πόσους μιλώ θα νομίζεις πως είμαι τηλεφωνήτρια του ΕΚΑΒ

Καρκίνος

Ο εργαζόμενος Καρκίνος, λόγω ανασφάλειας, θα σας φλερτάρει κοιτάζοντας σας με μάτια μισόκλειστα όπως ο ΛΕ-ΠΑ έλεγε all the babes upon the stage! (δηλαδή όλα τα μωρά στην πίστα)… Προστατευτικός και γλυκός αφού πρώτα σας κάνει «της οικογενείας» για να σας τα χώνει άνετα, θα σας κουτουπώσει σε μια τρυφερή στιγμή, όταν για παράδειγμα θα κλαίγεται για τη μάνα του ή τις απανωτές συμφορές που τον βρήκαν στις τελευταίες εκατό ζωές. Για να βασανιστείτε κι εσείς! Να ξέρετε πάντως ότι λόγω του ότι ώρες-ώρες μπερδεύει -να μην πω τι- μπορεί και να την πέσει σε ότι πιο ...απίστευτο κυκλοφορεί.

Ως επιθετικό θηλυκό, η δύναμη της αγκαλιάς είναι το ισχυρότερο όπλο με το οποίο μετατρέπετε την δεδομένη θηλυκότητα σας σε χειμαρρώδη σεξουαλικότητα. Ως «μάνα του λόχου» είστε καταπληκτική αλλά τα στόματα που «τρέφετε» έχουν κι άλλες απαιτήσεις, γι’ αυτό προσέξτε... Οι διάδρομοι μπορεί να στενάξουν από τις φήμες και όχι τίποτε άλλο, θα είναι και ανυπόστατες. Αν πάντως τυλίξετε τον πλούσιο εργοδότη σας, δεν την ...γλιτώνει με τίποτα. Κουλούρα και σκοινί τον περιμένουν, αφού είναι κρίμα κι άδικο να χαίρεται μόνος την περιουσία του.

Αν είσαστε Καρκίνος και αντικείμενο του πόθου, μάλλον είσαστε βούτυρο στο ψωμί των άλλων μιας και η ευκολία του να πιστεύετε πράγματα ή να ενδίδετε στις κλάψες είναι αξιομνημόνευτη. Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου και ... πάρτην κάτω.

Φράση-κλειδί απόρριψης: Νομίζω ότι δεν ταιριάζουμε –είμαι παραδοσιακή γυναίκα. Που σημαίνει άντε χάσου παλιοφρικιό.

Λέων

Το είδωλο κάθε Λέοντα εργοδότη είναι ο Πρωθυπουργός -όχι ο δικός μας καλέ, ο άλλος της Ιταλίας- και δεν αποκλείεται να τον έχει screensaver στο pc του. Για αυτόν τα καθήκοντα της εργαζόμενης είναι δευτερεύοντα, αρκεί να χειροκροτεί συχνά και να έχει σωματοδομή και εμφάνιση LivTyler. Βεβαίως οι Λέοντες που είναι καβαλημένοι από γεννησιμιού τους είναι και large αλλά και πολύ τυπικοί. Δηλαδή μπορείτε να του τα φάτε μέχρι τελευταίας δεκάρας ή να γίνετε η «Κυρία των τιμών» της επιχείρησης, εάν όμως φανταστείτε πως θα γίνετε βασιλικότεροι του βασιλέως τότε χάσατε.

Ως κυνηγός, ενδιαφέρεστε πρωτίστως να δημιουργήσετε μια αξιοπρεπή αυλή από αρσενικά, εξαφανίζοντας παράλληλα κάθε άλλη Λέαινα σε απόσταση τετραγωνικού μιλίου. Αφού λοιπόν το πετύχετε κι αρχίσουν οι στενές πολιορκίες, κτυπάτε ψηλά, όπως ήταν και ο αρχικός σας στόχος. Σιγά μην κάνετε μάγκα και την πλέμπα...

Εάν είσαστε εσείς το υποψήφιο «θύμα» τότε ο περί ου ο λόγος μνηστήρας θα πρέπει εκτός από αδιάλειπτο θαυμασμό να διαθέτει τουλάχιστον στυλ, αν όχι την προθυμία να σας ντύνει και να σας στολίζει, χωρίς -εννοείται- να είναι προσβλητικός. Είπαμε, εύκολες στην κολακεία οι Λέαινες αλλά πολυέξοδες και περήφανες.

Όσο για την δουλειά, κάτω από διευθύντρια δεν πέφτετε κι αν είστε στο τριπάκι της φιλοδοξίας-ματαιοδοξίας, πολλοί θα κτυπούν την ...κουφή πόρτα σας. Διότι η αξιοπρέπεια σας με την οποία κτίζετε καριέρες, είναι πάνω απ’ όλα.

Φράση-κλειδί απόρριψης: Ασχολούμαι με την καριέρα μου. Που σημαίνει ότι κάνε μας την χάρη και όπως βγαίνεις κλείσε και την πόρτα.

Παρθένος

Αν είστε ικανή στη δουλειά σας, σίγουρα όλοι οι Παρθένοι του ...τετραγώνου θα σας ερωτευθούν. Βέβαια για να σας φλερτάρει ανοικτά άνδρας, Παρθένος και εργαζόμενος, χλωμό το κόβω. Αυτοί κοιμούνται και ξυπνάνε πάνω στα καθήκοντα τους. Αν όμως αντιληφθείτε πως σας συμπαθεί μπορείτε να τον σέρνετε δεξιά κι αριστερά για να σας κάνει τις δουλειές, μέχρι να αποφασίσετε οριστικά τι θα τον κάνετε. Γενικά είναι λιγάκι κοιμισμένοι και θέλουν σκούντημα. Όμως εάν πάρουν μπρος είναι μηχανή diesel που δεν σβήνει με την καμία.

Στην περίπτωση που είναι εργοδότης, ξεχάστε τις δόξες και τα μεγαλεία, αφού μάλλον σας θέλει για τη γυναίκα πολυ-ρομπότ που τα κάνει όλα και συμφέρει. Επίσης να ξέρετε πως είναι κομματάκι καρμίρηδες και το χέρι στην τσέπη δεν μπαίνει. Ο νονός τους μαζί με το λάδι τους έβαλε και πιράνχα στην τσέπη.

Αν είστε μια κλασική Παρθένος που της καλαρέσει κάποιος συνάδελφος, συνήθως δείχνετε την πιο αθώα σας πλευρά. Αρχίζετε και ρομαντζάρετε με ερωτευμένα πουλάκια, ηλιοβασιλέματα κλπ. δείχνοντας το πόσο ευαίσθητη είστε. Λίγο πριν ο στόχος επιτευχθεί αρχίζει το ψείρισμα και η ανελέητη κριτική, οπότε ο υποψήφιος αναχωρεί για άλλες πολιτείες.

Φυσικά υπάρχει και μια μερίδα διανοούμενων Παρθένων που φλερτάρουν με τον Στίβεν Χόκινγκ υπό μάλης και κάποιες άλλες που θυμίζουν φράου Χέλγκα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Σε όποιον τύπο κι αν ανήκετε όμως σπάνια μιαίνετε τον ιερό χώρο της εργασίας με ακόλαστες πράξεις. Εκτός πια κι αν σας το ζητήσουν ως εξυπηρέτηση...

Ως «θύμα» είσαστε άτομο που αρχικά δεν σας «μετράει» ο άλλος ή λακίζει μπροστά στον επικριτικό σας τόνο. Γι’ αυτό είτε τραβάτε είτε τους πιο κομπλεξικούς που νομίζουν πως σας έχουν του χεριού τους, είτε τους τέσσερις τοίχους, τη σφουγγαρίστρα και τα αδέσποτα του απέναντι οικοπέδου. Κι αφού δεν είναι ποιητές, λογοτέχνες ή απόγονοι του Αϊνστάιν, αποκλείεται να περάσουν από τις διαδοχικές εξετάσεις. Οι άλλοι, οι «σωστοί» δεν καταλαβαίνουν πως πίσω από τη βιτρίνα της αδιάκοπα εργαζόμενης κρύβονται τόσα ...ενδιαφέροντα πράγματα. Πατρίς –θρησκεία-οικογένεια αλλά δεν θέλετε και πολύ να ξεστρατίσετε. Τα ...πάντα όλα αρκεί να βοηθούν και οι συγκυρίες.

Φράση-κλειδί απόρριψης: «Θα σου τηλεφωνήσω» που σημαίνει άντε και αντίο θα σε δω στο πλοίο στις 32 του άλλου του μηνός.

Δείτε τα υπόλοιπα 6 ζώδια εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved