Αντέχει ένας Τοξότης να είναι το... 3ο πρόσωπο της σχέσης;

Τι συμβαίνει όταν ένας Τοξότης βρίσκεται σε παράλληλη σχέση;

Αντέχει ένας Τοξότης να είναι το... 3ο πρόσωπο της σχέσης;

Ο Τοξότης, στα χνάρια του Ολύμπιου Θεού Δία, δεν δέχεται φραγμούς σε θέματα έρωτα, αντίθετα απαλλαγμένος από ενοχές και φοβίες, απολαμβάνει τον –για τους άλλους– απαγορευμένο καρπό… χωρίς όρια. Είναι λάτρης της περιπέτειας και ρίχνεται στο κυνήγι του έρωτα χωρίς να πολυσκεφτεί, να αναλύσει ή να βάλει διαχωριστικές γραμμές στον ποιόν ή ποιά θα ερωτευτεί. Ωστόσο εδώ καλό είναι να διαχωρίσουμε τα δύο φύλα ως προς τη συμπεριφορά τους, αφού οι μεν άνδρες Τοξότες πάνε... γυρεύοντας, οι δε γυναίκες του ζωδίου πέφτουν συχνά θύματα της φιλελεύθερης συμπεριφοράς τους που στα μάτια πολλών ανδρών σημαίνει «είμαι εύκολη και δεν δημιουργώ προβλήματα», άρα ιδανική για «τρίτη» ή... τέταρτη! Φυσικά πρόκειται περί λάθους, αφού τα περί ευκολίας δεν ισχύουν σε κανένα επίπεδο.

Έτυχε ή μήπως έπεσε θύμα.. των περιστάσεων;

Ένας Τοξότης μπορεί να είναι εύκολη λεία, γιατί πολλές φορές είναι ευκολόπιστος ή πλεονέκτης –διαλέγετε και παίρνετε– και παρασύρεται από την αισιοδοξία του. Έχει το νου στις θετικές προοπτικές που ανοίγονται, δεν εξετάζει τα παρελκόμενα και έτσι μπορεί άνετα να βρεθεί με ένα άτομο που «ουπς είναι σε σχέση» και εκείνος να γίνει το τρίτο πρόσωπο γιατί απλά δεν πρόσεξε.

Όταν τα... «σκάνε» τα νέα!

Απλά τα πράγματα. Δεν θα μπορεί να τον/την ακολουθήσει σε κάποιο ταξίδι, σε κάποια υπαίθρια εξόρμηση ή κάποια εκδρομή του Σαββατοκύριακου. Τις πρώτες φορές πείθεται εύκολα με δικαιολογίες τύπου «κάτι έτυχε», «δεν θα μπορέσω», κλπ, εν συνεχεία όμως επειδή η κατάσταση αυτή θα γίνεται σχοινί κορδόνι θα καταλάβει το αυτονόητο.

Θα διεκδικήσει ή θα φύγει;

Αυτό βέβαια αφορά κυρίως τις γυναίκες του ζωδίου, αφού οι άνδρες δεν πολυσκοτίζονται «αν γίνεται η δουλειά τους». Γι’ αυτό πληρώνουν εξ άλλου ένα σκασμό λεφτά στις ερωμένες τους (όχι όμως και στις συζύγους, που παίρνουν μόνον τα νόμιμα)... Αντίθετα, μια Τοξοτίνα συνήθως κάνει μεν την προσπάθειά της αλλά δεν μπορεί να περιμένει για πολύ, μέχρι ο άλλος να αποφασίσει αν θα βάλει το καπελάκι του στραβά και θα την ακολουθήσει. Σίγουρα θα τον περιμένει για κάποιο διάστημα άλλα αν αρχίσουν τα «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να το πω», «χρειάζομαι κι άλλο χρόνο» και τα συναφή, βαριέται, κουράζεται και γίνεται... Λούης. Γενικά δεν υπάρχει καλύτερο κίνητρο για έναν Τοξότη για να την κοπανήσει από το να αρχίσει να ζορίζεται. Τότε θα σηκωθεί ένα πρωινό και θα αναφωνήσει... «άντε γεια».

Σφήνα ανάμεσα σε δύο γίνεται;

Ως πνευματικό παιδί του Δία, η σπίθα της περιπέτειας μπορεί να τον οδηγήσει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, όχι με... κακές προθέσεις. Δεν θέλει ούτε να προσβάλει ούτε να χωρίσει, απλά είδε φως και μπήκε! Αρχικά οι επιδιώξεις, οι προσδοκίες και οι επιθυμίες του είναι μεγάλες και φαρδιές σαν λεωφόροι που συνεχώς διαπλατύνονται, στη συνέχεια όμως η πραγματικότητα τον προσγειώνει ανώμαλα. Διότι, ναι μεν δεν έχει εκ γενετής κάποιο πρόβλημα αποκλειστικότητας, από την άλλη όμως τα θέλει όλα δικά του κάτι που πρακτικά δεν γίνεται όσο είναι ο τρίτος της παρέας. Και το δύσκολο εδώ είναι ότι ζητάει χωρίς να εγγυάται για ανταλλάγματα κι αν ο σύντροφος του πειστεί τελικά να μείνει μόνον μαζί του, δεν το’ χει σε τίποτα να την κάνει την... κουτσουκέλα του.

Γιατί επιλέγει το σύντροφο κάποιου άλλου;

Η μια απάντηση είναι γιατί έτυχε. Ο Τοξότης είναι ελεύθερο πνεύμα, δεν κολλά σε συμβατικότητες και αν το πρόσωπο που του αρέσει είναι σε σχέση έτερον εκάτερον, δεν περιορίζεται από τέτοιου είδους στενές αντιλήψεις και κοινωνικές συμβάσεις. Του αρέσει να χαίρεται τη ζωή, αγαπά τις ανέσεις και δεν σκοτίζεται με λεπτομέρειες «παντρεμένος», «δεσμευμένη». Που ζούμε; Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Δίας!

Υπάρχει όμως και δεύτερη απάντηση, που έχει να κάνει με κάτι πολύ... πνευματικό, όπως οι... παροχές! Βέβαια, οι γυναίκες είναι συνήθως πιο διστακτικές, αφού κάπου είναι βολεμένες και δεν ρισκάρουν παρά μόνον όταν ξέρουν πως θα πιάσουν ένα μεγαλύτερο «ψάρι». Οι άνδρες όμως όσο περνούν τα χρόνια, μαζί με το πλεονέκτημα μιας «τροφοδοτικής» μόνιμης σχέσης, αξιοποιούν κατά βούληση το «είμαι άνδρας και το κέφι μου θα κάνω», ιδιαίτερα αν η «λεγάμενη» είναι ένα... δροσερό μπουμπούκι!

Πώς κερδίζει έδαφος μέρα με τη μέρα

Ο Τοξότης δεν έχει κάποιο σχέδιο, απλά του «κάθονται» οι εξελίξεις. Βλέπετε, είναι από αυτούς που όταν θέλουν κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί, ώστε να πραγματοποιηθεί.

Πρώτα και κύρια, όντας μέσα στην καλή χαρά χωρίς ιδιαίτερες τύψεις κι ενοχές προσφέρει απλόχερα την αίσθηση της ελευθερίας με ολίγη πομπώδη αμπελοφιλοφιλοσοφία, που συνήθως προκαλεί αίσθηση στις «πονεμένες» ψυχές, χώρια οι χαριτωμενιές που είναι πάντα ένα πολύ δυνατό χαρτί.

Επιπλέον, η βεβαιότητα ότι όλα είναι δυνατά και η αυτοπεποίθηση του δεν προϊδεάζουν για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει, μια διαρκή ροή εξυπνακίστικου ωχαδερφισμού, συνδυασμένη με το «τα θέλω όλα εδώ και τώρα».

Ο Τοξότης από τη φύση του αισιόδοξος ξέρει να φτιάχνει την μέρα των άλλων, εμπνέοντας πίστη και ελπίδα για κάτι καλύτερο. Εύκολα ένα πρόσωπο που αντιμετωπίζει προβλήματα στη σχέση του θα γοητευθεί από έναν Τοξότη ο οποίος είναι η προσωποποίηση της καμπάνιας «φορτώστεεε…» που έλεγε και ο Βλάσσης Μπονάτσος. Τι περιλαμβάνει αυτή; «Θέλω στα λάθη να χαμογελάς», «Είμαι εδώ για να σου φτιάχνω την ημέρα» «Όλα θα πάνε καλά, πίστεψε με και έλα κοντά μου», «Φύγαμε τώρα για ένα όμορφο ταξίδι».

Από υποσχέσεις άλλο τίποτα, μόνο που όταν έρθει η δύσκολη στιγμή, δεν τον βρίσκεις πουθενά. Ακόμα, έχει αστείρευτο χιούμορ, ξέρει να «γυρίζει» ακόμη και τις μεγαλύτερες (άκακες) χοντράδες του και γενικά αντιμετωπίζει τη ζωή «χαλαρά».

Τη μακριά λίστα των απαιτήσεων, τη βγάζει σε δεύτερη φάση, μαζί με άλλα συμπαθή χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα το να καλύπτει πρωτίστως τις δικές του ανάγκες (οικονομικό πνεύμα το λέει ο ίδιος) και την αδιάκοπη κριτική εκ του ασφαλούς. Διότι άλλο πράγμα είναι να διεκδικείς κι άλλο να έχεις δέσει το γάιδαρο σου...

Ευτυχία που κόβεται στα τρία ή από ρόλο αναπληρωτή σε αυτόν του πρωταγωνιστή;

Ευτυχία που κόβεται στα τρία, και στα τέσσερα και στα πέντε όπως η βασιλόπιτα. Στον Τοξότη αρέσει να μοιράζεται τη χαρά και ναι μεν τρώει πλουσιοπάροχα αλλά δεν είναι μονοφαγάς. Εξάλλου, θεωρεί τον εαυτό του πρωταγωνιστή της περιπέτειας και δεν αισθάνεται ότι έχει να αποδείξει κάτι. Αυτό που θέλει είναι να ζήσει αυτόν τον έρωτα που τον εξιτάρει και δεν θέτει ούτε όρους ούτε κάποιο χρονοδιάγραμμα. Όσο πάρει ή μάλλον όσο συνεχίζει να τον συνεπαίρνει και να καλοπερνά!

Μάθε πώς αντιδρούν όλα τα ζώδια όταν βρίσκονται σε παράλληλη σχέση

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved