Πώς θα προστατευθείτε από 6 συνηθισμένα καλοκαιρινά προβλήματα του δέρματος

Το τελευταίο που χρειάζεται κανείς στις καλοκαιρινές του διακοπές είναι να παρουσιάσει ένα δερματικό ερεθισμό, ένα εξάνθημα με έντονο κνησμό ή μια ξαφνική έξαρση της ακμής του.

Πώς θα προστατευθείτε από 6 συνηθισμένα καλοκαιρινά προβλήματα του δέρματος

Τέτοιου είδους απρόοπτα, όμως, είναι πολύ συνηθισμένα, ειδικά όταν δεν τηρούμε ορισμένα προληπτικά μέτρα. Ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική) εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε:

Αλλεργικές αντιδράσεις στον ήλιο

Μπορεί να είναι αντιδράσεις εξαιτίας ευαισθησίας στον ήλιο (συνήθως κληρονομικής) ή φωτοδερματίτιδες, δηλαδή δερματικές αντιδράσεις που προκαλούνται από την επίδραση του ήλιου σε κάποιον φωτοευαίσθητο παράγοντα στο δέρμα, όπως είναι τα μόρια από το άρωμα που φοράει κάποιος ή από τα φάρμακα που παίρνει.

Για να τις αποφύγετε, ρωτήστε τον γιατρό σας αν τα φάρμακα που παίρνετε είναι πιθανό να προκαλέσουν δερματική αντίδραση όταν βγείτε στον ήλιο. Αν αρχίσετε να βλέπετε εξανθήματα, μείνετε μακριά από τον ήλιο και συμβουλευθείτε τον δερματολόγο σας.

Φροντίστε επίσης να τηρείτε όλους τους κανόνες ηλιοπροστασίας (όχι στον ήλιο 11 π.μ. έως 5 μ.μ., καθημερινή χρήση αντηλιακού με SPF τουλάχιστον 15, ρούχα που καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερο το σώμα, γυαλιά ηλίου και καπέλο με φαρδύ γείσο).

Καλό είναι ακόμα να αποφεύγετε το καλοκαίρι τα πολλά αρώματα.

Εξάρσεις της ακμής

Όταν ο ιδρώτας αναμιγνύεται με βακτήρια και το σμήγμα του δέρματος, μπορεί να αποφραχθούν οι πόροι και, αν το δέρμα είναι επιρρεπές στην ακμή, μπορεί να παρουσιασθούν σπυράκια (κλειστοί φαγέσωρες).

Για να προστατευθείτε, να απομακρύνετε τον ιδρώτα από το πρόσωπό σας με καθαρό πανί ή πετσέτα με ελαφρά κτυπηματάκια, χωρίς να το τρίβετε (η τριβή μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να οδηγήσει σε έξαρση της ακμής).

Να πλένετε τα είδη ένδυσης που γεμίζουν ιδρώτα (ρούχα, στηθόδεσμους, καπέλα, πετσέτες, κορδέλες, μπαντάνες κ.λπ.) πριν τα ξαναχρησιμοποιήσετε.

Να χρησιμοποιείτε για το πρόσωπο, τον λαιμό, την πλάτη και το στήθος σας προϊόντα που αναγράφουν ότι είναι μη-φαγεσωρογόνα. Να αναγράφουν επίσης ότι δεν έχουν λιπαρή σύσταση (oil free) και ότι είναι μη ακμογόνα.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved