Καρκίνος παχέος εντέρου: Η διατροφή που αυξάνει τον κίνδυνο κατά 80%

Η κακή διατροφή συνδέεται με ποσοστό 80% των καρκίνων του παχέος εντέρου, δείχνει μια νέα επιστημονική μελέτη από ερευνητές της Κλινικής Κλίβελαντ.

Καρκίνος παχέος εντέρου: Η διατροφή που αυξάνει τον κίνδυνο κατά 80%

Η μελέτη παρουσιάζει πώς η διατροφή μπορεί να πυροδοτήσει την ανάπτυξη ενός καρκινικού όγκου μέσω της ενεργοποίησης ενός μοριακού μονοπατιού που τρέφει τα μη φυσιολογικά κύτταρα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, τη «ζημιά» κάνουν τα πολλά ανθυγιεινά λιπαρά στη διατροφή, όπως αυτά που περιλαμβάνει μια συνήθης δυτικού τύπου διατροφή (τηγανητά, αλλαντικά, γλυκά κ.λπ.).

bigstock fast food low carb diet fatt 109387163

Δοκιμές στο εργαστήριο υπέδειξαν ότι τα κακά λιπαρά προωθούν την ανάπτυξη των καρκινικών βλαστοκυττάρων του παχέος εντέρου, δηλαδή των κυττάρων που ευθύνονται εν μέρει για την εξάπλωση και την επανεμφάνιση του καρκίνου. Όταν οι ερευνητές μπλόκαραν το μονοπάτι που προωθεί την ανάπτυξη του καρκίνου, η επίδραση των λιπαρών μειώθηκε σημαντικά, αναφέρει η σχετική μελέτη στην επιθεώρηση Stem Cell Reports.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved