Φρενίτιδα για το fidget spinner: Δέκα πράγματα που δεν ξέρετε για το παιχνίδι

Ενώ το fidget spinner κατακτά τον κόσμο προκαλώντας φρενίτιδα σε μικρούς και μεγάλους, αποτελεί... μυστήριο το γεγονός ότι ενώ έχει εφευρεθεί εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, ξαφνικά, και μόλις μέσα σε λίγους μήνες, έγινε τόσο δημοφιλές...

Φρενίτιδα για το fidget spinner: Δέκα πράγματα που δεν ξέρετε για το παιχνίδι

10 top πράγματα σχετικά με το spinner:

1) Διαφημίζεται στο site της amazon όπως και σε άλλα ηλεκρονικά καταστήματα ως αντι-στρες παιχνίδι, που λειτουργεί πολύ βοηθητικά κατά του άγχους και της νευρικότητας, που βοηθάει στη διακοπή του καπνίσματος, στη διαταραχή ελλειματικής προσοχής και της υπερκινητικότητας των παιδιών, ακόμα και στον αυτισμό. Οι επιστήμονες ωστόσο δεν επιβεβαίωνουν κάτι τέτοιο καθώς όπως σημειώνουν, δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες έρευνες.

2) Εφευρέθηκε το 1993 από την Αμερικανίδα χημικό μηχανικό Catherine Hettinger, η οποία μετά από μία επίσκεψή της στο Ισραήλ, και βλέποντας παιδιά να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών, εμπνεύστηκε ένα «ειρηνικό» παιχνίδι προκειμένου να εκτονώνουν τα παιδιά την ενέργειά τους, χωρίς αυτό να είναι επικίνδυνο. Το πρώτο spinner ωστόσο πήρε σάρκα και οστά, όταν η ίδια, διαγνώστηκε με ένα αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί μυική αδυναμία, και ανήμπορη πλέον να παίξει με την κόρη της, το κατασκεύασε σε μια προσπάθεια να την ψυχαγωγήσει.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved