Eurobasket: Αυτές είναι οι 12 θεές που πάνε για το μετάλλιο

Τριάντα χρόνια ακριβώς μετά το έπος του 1987 και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού, στις 14 Ιουνίου του 2017, τα κορίτσια της Εθνικής μας Ομάδας ξεκινούσαν το ταξίδι που τις οδήγησε σε μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της μπασκετικής ιστορίας.

Eurobasket: Αυτές είναι οι 12 θεές που πάνε για το μετάλλιο

Η Εθνική Ομάδα γυναικών, την Τετάρτη καθήλωσε τους πάντες, με την εμφατική νίκη με 84 – 55 επί της Τουρκίας. Για πρώτη φορά η Εθνική Ομάδα μπάσκετ φτάνει στην τετράδα μιας τέτοιας διοργάνωσης. Οι 12 θεές του ελληνικού μπάσκετ δηλώνουν έτοιμες να φτάσουν μέχρι τον τελικό και προετοιμάζονται για την κατάκτηση ενός μεταλλίου με το αποφασιστικό βήμα να γίνεται απόψε το βράδυ στις 21:30 με αντιπαλο τις Γαλλίδες.

Ας τις γνωρίσουμε...

Εβίνα Μάλτση

Εβίνα Μάλτση

Η 39χρονη Εβίνα Μάλτση, εμβληματική αρχηγός της ομάδας, γεννήθηκε το 1978 στη Γουμένισσα Κιλκίς και ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία μόλις 12 ετών. Αγωνίστηκε τόσο σε ελληνικές όσο και ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ με την Εθνική Ομάδα έχει λάβει μέρος στην Ολυμπιάδα του 2004. Το 2007 αγωνίστηκε στους «Κονέκτικατ Σαν» -είναι η δεύτερη Ελληνίδα που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο- ενώ στο Ευρωμπάσκετ του 2009 αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια. Πλέον αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, και πρόσφατα δήλωσε: «Θέλω να πεθάνω μέσα στο γήπεδο με το εθνόσημο»...

Στέλλα Καλτσίδου

Στέλλα Καλτσίδου

Η Στέλλα Καλτσίδου γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε την καριέρα της με την ομάδα του Γαλαξία Θεσσαλονίκης. Η 35χρονη αθλήτρια με ύψος 1,88 μ. έχει αγωνιστεί στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε Euroleague και Eurocup. Μεταξύ των ομάδων που έχει αγωνιστεί είναι ο Μέγας Αλέξανδρος, Ηρακλής, ΑΝΟ Γλυφάδας και Εσπερίδες.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved