Αφυδάτωση: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε

Μελέτες που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς έχουν δείξει ότι περίπου τα μισά παιδιά δεν πίνουν αρκετό νερό.

Αφυδάτωση: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσα υγρά αποβάλλει το σώμα τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ή κατά την άσκηση.

Οι ανάγκες κάθε ατόμου για υγρά είναι διαφορετικές, αλλά οι επιπτώσεις της αφυδάτωσης στον οργανισμό μπορεί να είναι πολύ σοβαρές.

Δείτε κάποια σημάδια που στέλνει ο οργανισμός όταν είναι αφυδατωμένος.

Έντονη δίψα, ξηρό και κολλώδες στόμα

Εάν αισθάνεστε διψασμένοι, είστε ήδη αφυδατωμένοι, εξηγούν οι ειδικοί. Το πιο απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε, είναι να πιείτε νερό ή κάποιο ποτό με ηλεκτρολύτες. Το σημαντικό όμως είναι να μην αφήσετε τον οργανισμό σας να φτάσει σε αυτό το σημείο. Ο καλύτερος τρόπος για να το προλάβετε είναι να καλύπτετε τις καθημερινές ανάγκες ενυδάτωσης, οι οποίες ανέρχονται για τις γυναίκες στα 2,7 λίτρα νερού και για τους άνδρες στα 3,7 λίτρα. Προσπαθήστε να πίνετε περισσότερο νερό αν βρίσκεστε για πολλή ώρα στον ήλιο ή αθλείστε.

Κούραση, σύγχυση, νεύρα

Μελέτες έχουν δείξει ότι ή ήπια αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και τις γνωστικές λειτουργίες. Το φαινόμενο είναι συχνό στους νέους και τους ηλικιωμένους, οι οποίοι μπορεί να δείχνουν άυπνοι ή αφηρημένοι. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ διαπίστωσε ότι ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να μεταβάλει τη διάθεση του ατόμου, την ενεργητικότητα και την ικανότητά του να σκέφτεται καθαρά. Οι ερευνητές όρισαν την ήπια αφυδάτωση ως απώλεια του 1,5% των σωματικών υγρών.

Ξηροφθαλμία ή θολή όραση

Όταν αθλείστε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδρώνετε και τα επίπεδα των σωματικών υγρών πέφτουν, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ξηροφθαλμία ή θολή όραση. Οποιοδήποτε μέρος του...

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved