Έξι πράγματα που δεν θα κάνω στο γιο μου χωρίς την άδειά του

Πιστεύω ακράδαντα ότι το παιδί μου δεν είναι ιδιοκτησία μου και ότι το σώμα του ανήκει στον ίδιο, όχι σ΄ εμένα. Ως αποτέλεσμα αυτής της ακλόνητης πεποίθησής μου, υπάρχουν περισσότερα από μερικά πράγματα που δεν θα τον πιέσω να κάνει, χωρίς να έχω την άδειά του.

Έξι πράγματα που δεν θα κάνω στο γιο μου χωρίς την άδειά του

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν θέλει να κόψει τα μαλλιά του δεν θα του το επιβάλλω με το ζόρι, ούτε θα τον πιέσω να δίνει φιλάκια και αγκαλιές στους φίλους και τους γνωστούς μας, επειδή του το ζητάνε. Επίσης, αν δεν θέλει να δοκιμάσει ένα τρόφιμο που μισεί, δεν θα το πιέσω όσο κι αν επιθυμώ να το φάει.

Βλέπετε, θέλω τα παιδιά μου να ξέρουν ότι έχουν τον έλεγχο του τι συμβαίνει με το σώμα τους και να κατανοήσουν έννοιες όπως «συγκατάθεση» και «προσωπικά όρια». Δεν θα πιέσω λοιπόν το γιο μου να δώσει φιλί στη γιαγιά αλλά περιμένω από την πλευρά του να κάνει το ίδιο.

Όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να εξελιχθούν σε ενήλικες γεμάτοι αυτοπεποίθηση και η διδασκαλία για τη σωματική τους αυτονομία είναι μια καλή αρχή. Εννοείται ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις, ειδικά όταν πρόκειται για λόγους υγείας και υγιεινής. Για παράδειγμα, δεν θα δεχτώ την άρνησή του αν δεν θέλει να κάνει εμβόλιο ή να βουρτσίσει τα δόντια του. Με αυτά κατά νου, παραθέτω μερικά παραδείγματα των πραγμάτων που δεν θα κάνω στο γιο μου χωρίς την άδεια του:

Από την Steph Montgomery στο www.romper.com

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved