Ποια είναι τα 4 πιο βρόμικα μέρη στην κουζίνα;

Το ξέρατε ότι οι περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις ξεκινούν από την κουζίνα μας;

Ποια είναι τα 4 πιο βρόμικα μέρη στην κουζίνα;

«Όταν αρρωσταίνουμε από το φαγητό συνήθως το μυαλό μας πάει στην τελευταία φορά που φάγαμε εκτός σπιτιού» αναφέρει η Τζένιφερ Κουίνλαν, καθηγήτρια στο Κολέγιο Νοσηλευτικής και Επαγγελμάτων Υγείας του Πανεπιστημίου Ντρέξελ των ΗΠΑ. «Όμως η μόλυνση στο σπίτι είναι αυτή που οδηγεί σε αρκετά τέτοια περιστατικά».

Η Κουίνλαν και οι συνεργάτες της πραγματοποίησαν έρευνες σε 100 σπίτια και εντόπισαν σε ποια σημεία της κουζίνας κρύβονται οι περισσότεροι βλαβεροί μικροοργανισμοί.

1. Ψυγείο

Το μεγαλύτερο λάθος που κατέγραψαν οι ερευνητές –το οποίο διαπιστώθηκε στο 97% των σπιτιών– ήταν ότι το ωμό κρέας δεν αποθηκευόταν σωστά. Το κρέας (είτε κόκκινο είτε λευκό) πρέπει πάντα να τοποθετείται στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου, κάτω από μαγειρεμένα φαγητά ή φρέσκα προϊόντα, ώστε να αποφευχθεί η διαρροή υγρών και κατ’ επέκταση η μεταφορά μικροβίων. Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σχεδόν στα μισά σπίτια που επισκέφτηκαν (43%) η θερμοκρασία του ψυγείου δεν ήταν αρκετά χαμηλή, συγκεκριμένα βρισκόταν πάνω από τη θερμοκρασία των 4 βαθμών Κελσίου που συνιστά ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για σωστή και ασφαλή συντήρηση των τροφίμων. Οι υψηλές θερμοκρασίες εντός του ψυγείου οδήγησαν σε εντονότερη παρουσία του βακτηρίου λιστέρια, το οποίο είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο για τις εγκύους, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

bigstock Man s Hand Cleaning The Kitche 178844266

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved