Προσπαθείς να χάσεις κοιλιακό λίπος; Οι 5 κανόνες που πρέπει να τηρείς

Πολλές γυναίκες κάνουν δίαιτα, πιστεύοντας ότι αν αδυνατίσουν θα αποκτήσουν επίπεδη κοιλιά.

Προσπαθείς να χάσεις κοιλιακό λίπος; Οι 5 κανόνες που πρέπει να τηρείς

Αν όμως το διατροφικό πλάνο δεν στοχεύει στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος, τόσο η δίαιτα όσο και η άσκηση είναι πιθανό να αποδειχτούν μάταιος κόπος.

Δείτε 5 βασικούς κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε την προσπάθεια για την απόκτηση επίπεδης κοιλιάς:

Το λίπος στην κοιλιά είναι κάτι πολύ περισσότερο από θέμα εμφάνισης

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι με λίπος γύρω από τη μέση έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το λίπος της κοιλιάς (γνωστό και ως σπλαχνικό λίπος) περιβάλλει τα ζωτικά όργανα. Αυτό ισχύει και για τις γυναίκες που έχουν σχετικά υγιές βάρος. Σε συνεργασία με το διατροφολόγο σας ελέγξτε την περιφέρεια της μέσης σας για να δείτε αν κινδυνεύετε από χρόνιες παθήσεις.

Ο ρόλος της κληρονομικότητας

Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε διαφορετικά γονίδια που εμπλέκονται στην ποσότητα λίπους που αποθηκεύεται γύρω από τη μέση σας. Πριν απογοητευθείτε πάντως, θυμηθείτε ότι η κληρονομικότητα καθορίζει σε ένα μικρό βαθμό την προδιάθεση. Αυτό που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο είναι ο τρόπος ζωής. Εξίσου σημαντικό είναι να θέτετε ρεαλιστικούς στόχους. Η υγιεινή διατροφή, η τακτική άσκηση και η διαχείριση του άγχους θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας.

bigstock Weight gain woman getting dres 48482855

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved