Το μυστήριο του Τουταγχαμών από την Αρχαία Αίγυπτο στον Ελληνικό Κόσμο

Η Αρχαία Αίγυπτος είναι εδώ. Είτε στην μεγάλη οθόνη (το trailer της Μούμιας του Τομ Κρουζ ενθουσίασε), είτε στα πολιτιστικά ιδρύματα της Αθήνας. Από τις 10 Δεκεμβρίου, πιστά αντίγραφα των ανεκτίμητων θησαυρών του Τουταγχαμών πλαισιώνουν την έκθεση "Τουταγχαμών -Ταξίδι στην Αιωνιότητα" στον "Ελληνικό Κόσμο" και οι θεοί και βασιλιάδες της Αιγύπτου έρχονται πιο κοντά.

Το μυστήριο του Τουταγχαμών από την Αρχαία Αίγυπτο στον Ελληνικό Κόσμο

Η έκθεση δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να ταξιδέψει χιλιάδες χρόνια πριν, να πάρει μέρος στην ανασκαφή του σπουδαίου Βρετανού αρχαιολόγου Χάουαρντ Κάρτερ και να νιώσει τη συγκίνηση και το θαυμασμό από το πλήθος και τη λάμψη των εκατοντάδων αρχαιολογικών ευρημάτων που συνόδευσαν το νεαρό Φαραώ στη μετά-θάνατον ζωή.

Οι περιβόητες αιγυπτιακές σφίγγες, αγάλματα διάσημων βασιλιάδων, του ίδιου του Τουταγχαμών, του πατέρα του Ακενατών, της Νεφερτίτης (συζύγου του Ακενατών, αλλά όχι και μητέρας του Τουταγχαμών), ο διάσημος "Τάφος της Μάγια", της παραμάνας του, η "στήλη της Ροζέτα", η οποία αποτέλεσε το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση των ιερογλυφικών και η αναπαράσταση του βασιλικού τάφου του Τουταγχαμών, αποτελούν την εισαγωγή της έκθεσης.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved