Πώς επιλέγουμε έναν σύντροφο και τι να προσέχουμε

Τι χρειάζεται για μια πετυχημένη σχέση: η αρχή ...το ήμισυ του παντός

Πώς επιλέγουμε έναν σύντροφο και τι να προσέχουμε
Γράφει η Ασημίνα Κουλουκούρη, Κλινική Ψυχολόγος

Στον σημερινό κόσμο, όλα είναι σαν το φούρνο μικροκυμάτων, «το βάζεις μέσα, το ζεσταίνεις, το τρως και τέλειωσε, κι ας είναι και ανθυγιεινό, τι σε νοιάζει; Κάλυψες την ανάγκη σου; Όλα είναι οk». Το ίδιο συμβαίνει στις σημερινές «γρήγορες σχέσεις» ή και στα one και two «night stand» ή σε αυτό που λέμε «friends with benefits» ( φίλοι με ωφέλη). Η σημερινή κοινωνία είναι εγωκεντρική και δεν προωθεί τις βαθύτερες αξίες και σχέσεις, αυτό το βλέπουμε σε κάθε επίπεδο σχέσης : οικογενειακής, ζευγαριού, φίλιας κλπ.
Παντού οι άνθρωποι ανάγονται σε αντικείμενα προς χρήση και αντικαθίστανται εύκολα. Το αποτέλεσμα αυτών των συνεχών εναλλαγών των σχέσεων, είναι συνήθως το να έχει κανείς μια σειρά από σχέσεις στη ζωή του καθώς και μια μεγάλη βαλίτσα, από απογοητεύσεις, ειδικά οι γυναίκες. Πολλοί άνθρωποι, καταλήγουν να αισθάνονται άχρηστοι, μη επιθυμητοί, αντικείμενα χρήσης για τους άλλους και η αυτοπεποίθηση τους καταλήγει στα τάρταρα.
Επίσης μέσα στις σχέσεις και τους γάμους, βλέπουμε συνεχείς συγκρούσεις και ανθρώπους που δεν έχουν διαλέξει μελετημένα ο ένας τον άλλο και επίσης δεν είναι εκπαιδευμένοι από το σπίτι τους, για να είναι σε σχέση ή σε γάμο. Οι άνθρωποι αυτοί, δυσκολεύονται πάρα πολύ, γιατί μη έχοντας αυτοπεποίθηση και καλή...

Περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved