Aυτοκριτική: Πώς να χαλιναγωγήσεις τον εσωτερικό σου κριτή

Υπάρχουν αμέτρητες φράσεις, μάντρα και ολόκληρες φιλοσοφίες αφιερωμένες στο να μας συμβουλεύουν πώς να βρούμε και να ακολουθήσουμε τη φωνή μέσα μας.

Aυτοκριτική: Πώς να χαλιναγωγήσεις τον εσωτερικό σου κριτή

Αυτή η παραίνεση έχει να κάνει με το να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από τις αμφιβολίες και από oδυνηρές επιρροές ώστε να ανακαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.
Παρ’ όλα αυτά η εσωτερική αυτή φωνή μπορεί να αποδειχτεί δύσκολη. Όπως τα πάντα ζωή μας, έχει διπλή φύση.
Στην πραγματικότητα είναι σα να διαθέτουμε δύο εσωτερικές φωνές. Μια θετική που καταφάσκει στη ζωή και αντιπροσωπεύει τα θέλω, τις επιθυμίες, τους στόχους μας και μια κριτική, καταστροφική εσωτερική φωνή.
Το να γνωρίσουμε αυτή την τελευταία και το να δοκιμάσουμε να την αμφισβητήσουμε είναι ένα από τα βασικά ψυχολογικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε στην προσπάθεια μας να ζήσουμε την δική μας εκδοχή της καλής ζωής. Για να μπορέσει ο πραγματικός μας εαυτός να εξελιχθεί κόντρα στις εσωτερικές δυνάμεις που του βάζουν εμπόδια πρέπει να γίνει κατανοητή η λειτουργία τους, η προέλευση και ο στόχος τους.
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στη θετική μας αίσθηση του εαυτού σιγάζοντας ταυτόχρονα την εσωτερική κριτική φωνή;
Θα πρέπει να ξεκινήσουμε κατανοώντας ότι μας ορίζει ποικιλοτρόπως το παρελθόν μας. Από τη...

Περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved