Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 19° 13' 15" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 04° 45' 34" ΤΑΥΡΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 09° 53' 28" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 03° 44' 26" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΑΡΗΣ - 23° 33' 27" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΔΙΑΣ - 18° 24' 06" ΖΥΓΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 18° 54' 02" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 20° 42' 15" ΚΡΙΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 09° 21' 50" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 16° 14' 36" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 20° 42' 44" ΙΧΘΥΕΣ

Μαύρο, κόκκινο, γαλάζιο: Οι τύποι αλατιών και πως βοηθάει το καθένα

Η ιστορία του αλατιού

Μαύρο, κόκκινο, γαλάζιο: Οι τύποι αλατιών και πως βοηθάει το καθένα

Η ιστορία του αλατιού είναι συνυφασµένη µε την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισµού. Από πολύ νωρίς είχε γίνει γνωστή στον άνθρωπο η χρήση του αλατιού ως συντηρητικού, πράγµα που συνέβαλε στη διατήρηση των τροφίµων (κρέατα, ψάρια, τυριά, ελιές κ.λπ.) και βοήθησε στις µεγάλες µετακινήσεις, αφού πλέον είχε βρεθεί ο τρόπος να συντηρούνται οι τροφές επί µακρόν.

Τα είδη του αλατιού

Ορυκτό αλάτι.
Το 70% της παγκόσµιας κατανάλωσης καλύπτεται από το ορυκτό αλάτι. Το αλάτι που άφησαν πίσω τους οι ωκεανοί µπορεί να βρεθεί σε διαφορετικές προσµείξεις. Αλλού υπάρχουν πολλά χρώµατα, αλλού πέτρες, αλλού σκελετοί ζώων και ό,τι άλλο µπορεί να κατακαθίσει στη διάρκεια των χιλιετηρίδων. Έτσι, η καθαρότητα του ορυκτού αλατιού διαφέρει από ορυχείο σε ορυχείο, αλλά γενικά το ορυκτό αλάτι χρειάζεται πολύ καλό πλύσιµο για να αποβάλει τις ξένες προσµείξεις.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

SHARES
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης