Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 11° 15' 46" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 20° 00' 44" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΕΡΜΗΣ - 00° 10' 21" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 24° 37' 58" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΡΗΣ - 17° 39' 36" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΔΙΑΣ - 17° 09' 34" ΖΥΓΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 17° 58' 30" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 20° 50' 59" ΚΡΙΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 09° 17' 18" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 16° 00' 19" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 20° 40' 17" ΙΧΘΥΕΣ

Τα 6 υποκατάστατα της ζάχαρης - Ποια να προτιμήσεις

Ήδη από τη νεογνική ηλικία, ο άνθρωπος δείχνει τη προτίμηση του στη γλυκεία γεύση.

Τα 6 υποκατάστατα της ζάχαρης - Ποια να προτιμήσεις

Γλυκά, αρτοσκευάσματα, παγωτά, αναψυκτικά, χυμοί, ροφήματα όλα πλούσια σε ζάχαρη, βρίσκονται στο καθημερινό διαιτολόγιο πολλών από εμάς. Οι αρνητικές επιπτώσεις της συστηματικής και υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης, είναι γνωστές και σχετίζονται με χρόνιες και εκφυλιστικές παθήσεις όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπερχοληστερολαιμία, αλλά και ο καρκίνος.

Η αδυναμία των ανθρώπων για τις γλυκές γεύσεις σε συνδυασμό με το φόβο της κατανάλωσης ζάχαρης, έχει ευνοήσει την προώθηση τεχνιτών και φυσικών υποκατάστατων της ζάχαρης, γνωστά και ως γλυκαντικά. Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι αποδίδουν τη γλυκεία γεύση με ελάχιστες ή καθόλου θερμίδες και παράλληλα μπορούν να καταναλώνονται από άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Ωστόσο επιστήμονες αναφέρουν, πως το σημαντικότερο μειονέκτημα τους είναι πως δεν βοηθούν τον άνθρωπο να απεξαρτηθεί από την επιθυμία του για γλυκό, το οποίο θεωρητικά είναι και το επιθυμητό.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

SHARES
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης