Είσαι εξυπνότερος από ένα χιμπατζή; (video)

Οι ερευνητές στο Ινστιτούτο Max Planck στη Γερμανία καταγράφουν τις ευρηματικές προσπάθειες ενός θηλυκού χιμπατζή να πάρει ένα απρόσιτο φιστίκι από τον πάτο από ένα σωλήνα.

Είσαι εξυπνότερος από ένα χιμπατζή; (video)

Οι Χιμπατζήδες, είναι οι γενετικά πλησιέστεροι συγγενείς των ανθρώπων, ζουν σε οικογένειες και συχνά χρησιμοποιούν εργαλεία.Μοιράζονται πάνω από το 98% του γενετικού μας κώδικα.

Οι Άνθρωποι και οι Χιμπατζήδες, επίσης, πιστεύεται ότι μοιράζονται έναν κοινό πρόγονο που έζησε περίπου 4-8.000.000 χρόνια πριν.

Παρόλο που συνήθως περπατάνε με όλα τα πόδια, οι χιμπατζήδες μπορούν να σταθούν όρθιοι και να περπατήσουν.

Έχουν μια εξαιρετικά ποικίλη διατροφή που περιλαμβάνει εκατοντάδες των γνωστών τροφίμων.

Οι Χιμπατζήδες είναι ένα από τα λίγα είδη ζώων που χρησιμοποιούν εργαλεία:

Διαμορφώνουν και χρησιμοποιούν μπαστούνια για να ανακτήσουν τροφή. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν πέτρες για να συνθλίψουν & ανοίξουν νόστιμα φρούτα και χρησιμοποιούν τα φύλλα σαν σφουγγάρια για να απολαύσουν το πόσιμο νερό.

Οι Χιμπατζήδες μπορούν ακόμη και να διδαχθούν και να χρησιμοποιήσουν κάποιες βασικές ανθρώπινες λέξεις στη νοηματική γλώσσα.

Τα θηλυκά μπορούν να γεννήσουν σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, συνήθως ένα και μόνο νήπιο που το κουβαλά η μητέρα του (και αργότερα στην πλάτη της), μέχρι την ηλικία των δύο. Τα θηλυκά φθάνουν σε ηλικία αναπαραγωγής σε 13, ενώ τα αρσενικά δεν θεωρούνται ενήλικες μέχρι την ηλικία 16 ετών.

Παρόλο που οι χιμπατζήδες και οι άνθρωποι σχετίζονται στενά, οι πίθηκοι έχουν υποφέρει πολύ σε ανθρώπινα χέρια. Οι μεγάλοι πίθηκοι απειλούνται με εξαφάνιση και εξακολουθούν να απειλούνται από τους κυνηγούς, τα θηράματα και την καταστροφή των οικοτόπων.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved