Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 19° 08' 31" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 03° 36' 28" ΤΑΥΡΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 09° 48' 33" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 03° 39' 03" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΑΡΗΣ - 23° 29' 56" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΔΙΑΣ - 18° 23' 23" ΖΥΓΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 18° 53' 29" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 20° 42' 19" ΚΡΙΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 09° 21' 47" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 16° 14' 27" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 20° 42' 41" ΙΧΘΥΕΣ

Κάρι - Προστατεύει από άνοια, εγκεφαλικό και καρδιακές παθήσεις

Οι άνθρωποι που τρώνε άφθονο κάρι μπορεί να προστατεύουν τον εγκέφαλό τους από την άνοια, το εγκεφαλικό και άλλα νευροεκφυλιστικά νοσήματα, αναφέρουν επιστήμονες από τη Γερμανία.

Κάρι - Προστατεύει από άνοια, εγκεφαλικό και καρδιακές παθήσεις


Ουσιαστικά το κάρι δεν ένα μπαχαρικό, αλλά ένα μείγμα μπαχαρικών. Οι Βρετανοί άποικοι λέγεται ότι έδωσαν το όνομα αυτό στο μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιούσαν οι Ινδοί σε όλα σχεδόν τα φαγητά τους. Πρόκειται για μείγμα πολλών επιμέρους μπαχαρικών, τα οποία χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές αναλογίες ανάλογα με τη χρήση δίνοντας τελικά χιλιάδες εκδοχές του μπαχαρικού που ονομάζουμε κάρυ. Τα συστατικά αυτά μπορεί στην Ινδία να φτάνουν μέχρι και τα σαράντα. Το κίτρινο χρώμα του το οφείλει στηνχρυσόριζα (κουρκουμά). Τα πιο σημαντικά συστατικά του είναι το τζίντζερ, το κάρδαμο, τοπιπέρι, το κύμινο, ο κόλιανδρος, η κανέλα, το γαρίφαλο, κ.α. Η αναλογία του πιπεριού καθορίζει και την κατηγορία στην οποία κατατάσσεται το κάρυ: απαλό, μέτριο και καυτερό. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε έτοιμα μείγματα κάρυ.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

SHARES
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης