Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 25° 34' 05" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 15° 23' 41" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΕΡΜΗΣ - 15° 53' 28" ΤΟΞΟΤΗΣ R
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 20° 03' 56" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΡΗΣ - 04° 59' 44" ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΔΙΑΣ - 14° 18' 07" ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 29° 39' 42" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 24° 41' 02" ΚΡΙΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 11° 38' 26" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 18° 17' 41" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 16° 05' 60" ΛΕΩΝ R

Γλυκαντικά: Φρουκτόζη, ασπαρτάμη ή ζαχαρίνη;

Οι γλυκαντικές ουσίες έχουν μπει δραστικά στη ζωή μας τα τελευταία δέκα με δεκαπέντε χρόνια.

Γλυκαντικά: Φρουκτόζη, ασπαρτάμη ή ζαχαρίνη;

Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς, τα οποία μάλλον προ- καλούν μεγαλύτερη σύγχυση παρά βοηθούν.

Γι' αυτό, λοιπόν, είναι απαραίτητο στο σημείο αυτό να γνωρίσουμε τις γλυκαντικές ουσίες που κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες γλυκαντικών ουσιών. Η πρώτη είναι οι θρεπτικές γλυκαντικές ουσίες (δηλαδή αυτές που έχουν θρεπτική και θερμιδική δράση), θρεπτικές γλυκαντικές ουσίες είναι οι θερμιδικές ζάχαρες, όπως η σουκρόζη (επιτραπέζια ζάχαρη), η φρουκτόζη, η δεξτρόζη, η λακτόζη, η μαλτόζη, το μέλι, το σιρόπι καλαμποκιού και το υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού, οι μολάσες και οι πολυόλες (οι οποίες αναφέρονται ως αλκοόλες ζάχαρης, όπως η σορβιτόλη, η μανιτόλη, η ξυλιτόλη και άλλες αλκοόλες).

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Σχολιάστε
SHARES
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης