Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 05° 25' 34" ΙΧΘΥΕΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 01° 50' 10" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 26° 20' 37" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 11° 44' 58" ΚΡΙΟΣ
ΑΡΗΣ - 19° 42' 06" ΚΡΙΟΣ
ΔΙΑΣ - 22° 39' 22" ΖΥΓΟΣ R
ΚΡΟΝΟΣ - 26° 24' 46" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 21° 51' 53" ΚΡΙΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 11° 28' 14" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 18° 39' 01" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 23° 33' 25" ΙΧΘΥΕΣ

Γλυκαντικά: Φρουκτόζη, ασπαρτάμη ή ζαχαρίνη;

Οι γλυκαντικές ουσίες έχουν μπει δραστικά στη ζωή μας τα τελευταία δέκα με δεκαπέντε χρόνια.

Γλυκαντικά: Φρουκτόζη, ασπαρτάμη ή ζαχαρίνη;

Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς, τα οποία μάλλον προ- καλούν μεγαλύτερη σύγχυση παρά βοηθούν.

Γι' αυτό, λοιπόν, είναι απαραίτητο στο σημείο αυτό να γνωρίσουμε τις γλυκαντικές ουσίες που κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες γλυκαντικών ουσιών. Η πρώτη είναι οι θρεπτικές γλυκαντικές ουσίες (δηλαδή αυτές που έχουν θρεπτική και θερμιδική δράση), θρεπτικές γλυκαντικές ουσίες είναι οι θερμιδικές ζάχαρες, όπως η σουκρόζη (επιτραπέζια ζάχαρη), η φρουκτόζη, η δεξτρόζη, η λακτόζη, η μαλτόζη, το μέλι, το σιρόπι καλαμποκιού και το υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού, οι μολάσες και οι πολυόλες (οι οποίες αναφέρονται ως αλκοόλες ζάχαρης, όπως η σορβιτόλη, η μανιτόλη, η ξυλιτόλη και άλλες αλκοόλες).

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

SHARES
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης