Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 11° 49' 46" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 26° 53' 39" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΕΡΜΗΣ - 00° 56' 03" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 25° 17' 08" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΡΗΣ - 18° 04' 46" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΔΙΑΣ - 17° 15' 05" ΖΥΓΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 18° 02' 27" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 20° 50' 16" ΚΡΙΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 09° 17' 33" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 16° 01' 18" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 20° 40' 21" ΙΧΘΥΕΣ

Ούζο: Ο τρόπος παρασκευής του, οι θερμίδες που περιέχει και οι συνοδευτικοί μεζέδες

Το ούζο είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παράγεται και καταναλώνεται ευρέως στην Ελλάδα και στην Τουρκία, όπου είναι γνωστό ως Ρακί.

Ούζο: Ο τρόπος παρασκευής του, οι θερμίδες που περιέχει και οι συνοδευτικοί μεζέδες


Είναι συγκρίσιμο επίσης με το αψέντι και το Γαλλικό περνό. Στη γεύση μοιάζει με το τσίπουρο, ποτό που έχει ωστόσο διαφορετικό τρόπο παρασκευής.

Εικάζεται ότι η ονομασία προέρχεται από το εξής περιστατικό: Μία εταιρία εξήγαγε το ποτό στη Μασσαλία και στα κιβώτια της εξαγώγιμης παρτίδας αναγραφόταν η φράση «uso Massalia», δηλαδή «προς χρήση στη Μασσαλία». Για κάποιους λόγους η φράση αυτή έγινε συνώνυμη του καλής ποιότητας ούζου, και στη συνέχεια η λέξη «Μασσαλία» έφυγε και έμεινε η λέξη uso=ούζο που στο εξής χαρακτήριζε το ποτό.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

SHARES
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης