Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 12° 36' 39" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 06° 28' 34" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 01° 58' 20" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 26° 11' 06" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΡΗΣ - 18° 39' 29" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΔΙΑΣ - 17° 22' 39" ΖΥΓΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 18° 07' 54" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 20° 49' 18" ΚΡΙΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 09° 17' 55" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 16° 02' 40" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 20° 40' 28" ΙΧΘΥΕΣ

Παγωτό: Η διατροφική του αξία και οι θερμίδες

Το παγωτό φαίνεται να έχει τις ρίζες του στην αρχαία Βαβυλώνα, όπου πάγωναν τα γλυκίσματα με την τοποθέτηση αυτών σε χιόνι και πάγο.

Παγωτό: Η διατροφική του αξία και οι θερμίδες

Τον 13ο αιώνα, ο Marco Polo έφερε στην Ιταλία συνταγές για γρανίτες από τα ταξίδια του στην Ασία. Οι συνταγές αυτές διαδόθηκαν και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με αποτέλεσμα γύρω στο 1700 να κυκλοφορούν παγωτά προς πώληση, αλλά και βιβλία με συνταγές για παγωτά! Το 1851 δημιουργήθηκε η πρώτη βιομηχανία παραγωγής παγωτού στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Jacob Fussell.

Η βάση του καλού παγωτού είναι το γάλα, οι κρόκοι αυγών, η κρέμα και, φυσικά, η ζάχαρη. Γενικά, ως πρώτες ύλες για την παρασκευή του παγωτού χρησιμοποιούνται επίσης και: κακάο, βούτυρο, γλυκαντικές ουσίες, χυμοί φρούτων, σταθεροποιητές, γαλακτωματοποιητές, χρώματα & αρώματα. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται διάφορα πρόσθετα, όπως κομμάτια σοκολάτας, σιρόπι σοκολάτας, απομίμηση σοκολάτας, ξηροί καρποί, σιρόπια φρούτων, καραμέλα, κομμάτια φρούτων.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

SHARES
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης