12 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν το γάμο

Πολλές φορές, οι άνθρωποι συνεπαρμένοι από τον έρωτά τους καταλήγουν με μεγάλη ευκολία στο γάμο, χωρίς να έχουν προηγουμένως κάνει μια ειλικρινή συζήτηση και ρεαλιστική αποτίμηση της κατάστασης.

12 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν το γάμο

Οφείλει ο γάμος να είναι έκπληξη; Ναι, αλλά όχι δυσάρεστη!

Γράφει η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος

Με άλλα λόγια, πριν πάρει το ζευγάρι τη μεγάλη απόφαση να παντρευτεί, καλό θα είναι να κάνει μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τα βασικά ζητήματα που καθορίζουν την καθημερινότητα του γάμου και που και τα δύο μέλη θα έχουν να αντιμετωπίσουν στην κοινή τους πορεία. Αλλά ακόμα και ένα παντρεμένο ζευγάρι μπορεί να επωφεληθεί και να θέσει ορισμένα ερωτήματα που θα το βοηθήσουν να δει κάποια πράγματα πιο ξεκάθαρα και να κάνει απαραίτητες αλλαγές για μια καλύτερη σχέση.

Οι 12 κρίσιμες ερωτήσεις

1) Παιδιά. Έχετε συζητήσει με τον/την σύντροφό σας αν θέλετε παιδιά και αν ναι ποιος θα τα αναθρέψει, πώς θα αλλάξουν οι ισορροπίες στη σχέση, πώς θα διαχειριστείτε τις καριέρες σας; Ακόμα και ζητήματα όπως τι όνομα και τι επίθετο θα πάρουν (μια και ο νόμος επιτρέπει δύο επίθετα, και του πατέρα και της μητέρας) καλό είναι να συζητηθούν από την αρχή, για να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις στη συνέχεια.

2) Οικονομικά. Έχετε συζητήσει με τον/την σύντροφό σας την οικονομική κατάσταση και τις υποχρεώσεις του καθενός; Τι στόχους έχετε στον τομέα των οικονομικών; Πώς σκέφτεται ο καθένας σχετικά με την οικονομία, την αποταμίευση, τις οικονομικές επενδύσεις; Πώς ξοδεύει τα χρήματά του; Υπάρχει συμφωνία στο πώς βλέπει το κάθε μέλος του ζευγαριού το οικονομικό τους μέλλον;

3) Οικιακά. Έχουν γίνει συζητήσεις σχετικά με το πώς θα διατηρείται το σπίτι σε τάξη; Πώς θα μοιραστούν τα οικιακά καθήκοντα; Ποιος θα κάνει ποιες δουλειές;

4) Υγεία. Είναι σημαντικό για το ζευγάρι να αποκαλύψει στον/στην σύντροφό του όλο το ιστορικό της σωματικής και ψυχικής του υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved