Σχέσεις: Πώς επηρεάζουν οι διακοπές τα ανύπαντρα ζευγάρια;

Η ψυχολογική εμπειρία των διακοπών για τα ανύπαντρα ζευγάρια

Σχέσεις: Πώς επηρεάζουν οι διακοπές τα ανύπαντρα ζευγάρια;

Για όσα ζευγάρια δεν είναι παντρεμένα, ούτε συζούν, είτε βρίσκονται στις αρχές της σχέσης τους, είτε έχουν μακροχρόνιο δεσμό, οι διακοπές μπορεί να αποτελέσουν μια πραγματική 'διακοπή' της οικείας ρουτίνας και των συνηθειών τους και να τα φέρει αντιμέτωπα με νέες, απροσδόκητες πραγματικότητες.

Αν δύο άτομα δεν έχουν την εμπειρία της συμβίωσης, γνωρίζουν μια πολύ περιορισμένη εικόνα ο ένας του άλλου, η οποία επικεντρώνεται στο να τον βλέπουν περιποιημένο, καλοντυμένο, καλοχτενισμένο, σε διάθεση για έξοδο και με μια γενικότερη θετική παρουσία.

Η απότομη προσγείωση στην -κινηματογραφικά αστεία αλλά εν προκειμένω απτή- πραγματικότητα του αξύριστου με τις πιτζάμες άνδρα και της πασαλειμμένης με κρέμες και με μπικουτί στο κεφάλι γυναίκας, μπορεί να μην αποτελεί αιτία χωρισμού, σαφώς όμως συμβάλλει στο να καταρριφθεί η εξιδανικευμένη εικόνα που έχει ο ένας σύντροφος για τον άλλον.

Πέρα από αυτό όμως, μεταβάλλεται η όλη ισορροπία της σχέσης: από εκεί που οι δύο βρίσκονταν στο 'ουδέτερο' έδαφος του μπαρ, καφέ ή κινηματογράφου, τώρα πρέπει να συμβιώσουν, είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, σε έναν περιορισμένο χώρο όπως το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου.

'Και τώρα τι θα πούμε;', 'Πώς θα είναι να είμαστε συνέχεια μαζί;': να τα συνηθέστερα ερωτήματα που απασχολούν τα μέλη του ζευγαριού τα οποία ξαφνικά βρίσκονται προ απροόπτου.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved