Όταν το σεξ στον γάμο είναι πολύ κακό;

H πλειονότητα των ζευγαριών που αναζήτησαν θεραπεία ήταν 30-40 ετών και βρίσκονταν σε σχέση ή γάμο για διάστημα αρκετών χρόνων.

Όταν το σεξ στον γάμο είναι πολύ κακό;

Σήμερα που τα περισσότερα ζευγάρια έχουν σεξουαλικές επαφές πριν από τον γάμο, φαίνεται δυσνόητο το να υπάρχουν ζευγάρια που, αν και παντρεμένα ή σε μακροχρόνια σχέση, δεν έχουν ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές. Ωστόσο το πρόβλημα είναι υπαρκτό και γνωρίζουμε πως κάποια ζευγάρια δεν έχουν ολοκληρώσει ποτέ, αν και έχουν κάνει συστηματικές προσπάθειες για να πετύχουν διείσδυση του πέους στον κόλπο.

Γράφει η Εύη Κυράνα είναι ψυχολόγος υγείας-σεξολόγος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνη του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων.

Χαρακτηριστικό των ζευγαριών αυτών είναι το ότι κρατούν το πρόβλημα μυστικό, όχι μόνο από τους συγγενείς και τους φίλους αλλά πολλές φορές ακόμη και από ιατρούς ή ψυχολόγους. Για τον λόγο αυτόν δεν έχουμε επαρκή στατιστικά στοιχεία για τη συχνότητα του προβλήματος. Ωστόσο, εκτιμάται πως το 2% περίπου των γάμων αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό.

Μελέτη (Gindin - Resnikoff) σε δείγμα 200 ζευγαριών που αναζήτησαν θεραπεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα τι συμβαίνει. Η πλειονότητα των ζευγαριών που αναζήτησαν θεραπεία ήταν 30-40 ετών και βρίσκονταν σε σχέση ή γάμο για διάστημα αρκετών χρόνων.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved