Πως να βρεις την ιδανική σχέση και να την κρατήσεις

Για τους αδέσμευτους, το δυσκολότερο θεωρείται να βρουν το κατάλληλο άτομο για σύντροφο.

Πως να βρεις την ιδανική σχέση και να την κρατήσεις

Για όσους πάλι έχουν χωρίσει από μια σχέση που δεν ευοδώθηκε, το δυσκολότερο είναι να εντοπίσουν τι ακριβώς πήγε λάθος. Όποια και αν είναι όμως η περίπτωση, το εύκολο είναι να εστιάζει κανείς στα λάθη του άλλου, όμως να δυσκολεύεται να εντοπίσει τα δικά του. Έτσι, το να βρει κανείς σύντροφο δεν είναι τελικά το δυσκολότερο κομμάτι στον τομέα των ρομαντικών σχέσεων, αλλά το να τον/κρατήσει αποτελεί σοβαρή πρόκληση, την οποία πολλοί άνθρωποι αγνοούν και γι' αυτό έχουν προβλήματα σχέσεων. Μην ξεχνάτε όμως, ότι για να είστε καλοί προς κάποιον άλλον θα πρέπει επίσης να είστε καλοί και με τον εαυτό σας!

Γράφει η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος

Να είστε ρομαντικοί

Όταν μια σχέση αρχίσει να έχει δυσκολίες, συχνά η έλλειψη ρομαντισμού σε αυτή αποτελεί έναν βασικό πυρήνα του προβλήματος. Το ζευγάρι δηλαδή πελαγώνει στη ρουτίνα ή τα προβλήματα και ξεχνάνε όλα τα όμορφα πράγματα που έκαναν μαζί στην αρχή της σχέσης. Μια σχέση όμως δεν προχωράει με 'αυτόματο πιλότο', αλλά χρειάζεται συνεχή φροντίδα για να διατηρείται. Ένας τρόπος για να τη φροντίσει κανείς είναι να επανεντάξει σε αυτή μια καλή δόση ρομαντισμού.

Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας

Κάθε φορά που υποτιμάτε τον εαυτό σας, ουσιαστικά παραδέχεστε ότι δεν είστε αρκετά καλός/ή για τον/τη σύντροφό σας. Και αν πράγματι πιστεύετε ότι δεν του/της αξίζετε (ή το λέτε για να πάρετε επιβεβαίωση), δυστυχώς δε θα είσστε αρκετά καλός/ή! Μην αυτομαστιγώνεστε για περελθόντα λάθη, γιατί αυτό θα σας κρατήσει πίσω και δε θα σας επιτρέψει να προσπαθήστε να επιτύχετε σε νέα πράγματα σήμερα και αύριο.

Να είστε ειλικρινείς

Οι σχέσεις που βασίζονται σε ψέματα τελικά δεν αντέχουν στο τεστ του χρόνου. Ακόμα και αν ο/η σύντροφός σας δε μάθει ποτέ την αλήθεια, το γεγονός ότι είπατε ψέματε θα σας στοιχειώνει και θα είναι υπαίτιο για αλλαγές στα συναισθήματα και τη συμπεριφορά σας απέναντι στον/τη σύντροφό σας. Με αυτό το εμπόδιο η σχέση δε θα ευδοκιμήσει απόλυτα..

Μη κάνετε πράγματα απλώς για να είναι ο/η σύντροφός σας χαρούμενος/η

Πόσες φορές κάνετε κάτι που δεν επιθυμούσατε αποκλειστικά και μόνο για να χαρεί ο/η σύντροφός σας; Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, αυτή η τακτική είναι λανθασμένη! Αναλογιστείτε πώς σας έκανε να νιώσετε κάτι τέτοιο (ιδίως όταν γίνεται κατ' εξακολούθηση). Κάθε φορά που συμβιβάζεστε με ΄τετοιο τρόπο, ένα κομμάτι της αγάπης σας για τον άλλον πεθαίνει. Είναι προτιμότερο να εξηγήσετε ότι κάποια πράγματα δε σας αρέσουν και να βρείτε από κοινού εναλλακτικές.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved