Κάνετε σωστή χρήση του κλιματιστικού σας!

Τους μήνες του καλοκαιριού τα air condition σε καταστήματα και σπίτια, δουλεύουν σε έντονους ρυθμούς.

Κάνετε σωστή χρήση του κλιματιστικού σας!

Ωστόσο οι υπερβολές δεν εξυπηρετούν κανένα. Αντίθετα, ο περιορισμός της ενέργειας... από την ορθή χρήση τους, θα βελτιώσει τις περιβαλλοντικές συνθήκες και θα συμβάλλει στη μείωση των λογαριασμών σε κάθε οικογένεια. Ας δούμε ορισμένες συμβουλές για τη σωστή χρήση των κλιματιστικών.

Μην το αφήνετε συνεχώς ανοιχτό

Υπάρχει η άποψη πως είναι καλύτερο να κρατάτε το κλιματιστικό σας ανοιχτό όλη μέρα από το να το ανοιγο-κλείνετε. Η λειτουργία του κλιματιστικού παραμένει ίδια είτε χαμηλώνετε και αυξάνετε τη θερμοκρασία. Είναι προτιμότερο να το κλείνετε όταν φτάνει στην επιθυμητή θερμοκρασία καθώς αυτό μπορεί να μειώσει το λογαριασμό του ρεύματός σας σε ποσοστό 10-20%.

Μην κλείνετε τις περσίδες

Εάν προσπαθήσετε να κλείσετε τις περσίδες για να καταναλώνετε λιγότερο ρεύμα και να διοχετεύετε λιγότερο ψυχρό αέρα έχετε κάνετε μεγάλο λάθος. Η πίεση και η επιστροφή του αέρα στο μηχάνημα θα εμποδίσει τη σωστή λειτουργία του και θα το κάνει να φθαρεί πιο εύκολα.

Χρονοδιακόπτης

Όπως αναφέραμε το air condition δεν είναι καλό να μένει συνεχώς ανοιχτό. Για το λόγο αυτό τις έντονα ζεστές νύχτες, προτιμήστε να βάλετε χρονοδιακόπτη για να κλείσει μετά από 1-2 ώρες.

Φίλτρα

Καθαρίζετε κάθε μήνα τα φίλτρα του αέρα των συστημάτων κλιματιστικού. Αν τα φίλτρα που θα χρησιμοποιείτε είναι βρώμικα και φραγμένα, η αποτελεσματικότητα της συσκευής σας θα μειωθεί και θα χρησιμοποιήσει το διπλάσιο της ενέργειας.

Στόρια και κουρτίνες

Σύμφωνα με μελέτες της Ενεργειακής Επιτροπής της Καλιφόρνια, τα παράθυρα επιτρέπουν στο 40% της εξωτερικής θερμότητας να μπαίνουν στο σπίτι. Το ποσό είναι αρκετά μεγάλο για να το αγνοήσετε, για αυτό πριν ανοίξετε το κλιματιστικό, κλείστε τις κουρτίνες και ρυθμίστε τα στόρια ώστε να κόβουν τον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες.

Συνεχή service

Πραγματοποιήστε χειμώνα και καλοκαίρι έλεγχο στο κλιματιστικό σας για να ελέγξετε την αποδοτικότητά του. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να προλάβετε περιττά έξοδα ρεύματος από τις ανεπάρκειες που ίσως είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή η συσκευή σας.

Τοποθέτηση

Προτιμήστε να τοποθετήσετε το κλιματιστικό σας μακριά από συσκευές που βγάζουν έντονη θερμότητα (π.χ. καλοριφέρ, τηλεόραση). Επίσης, φροντίστε η εξωτερική μονάδα να μην είναι εκτεθειμένη σε ήλιο για να μην υποστεί φθορές.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved