Η γυναίκα που ευθύνεται για το στερεότυπο της… χαζής ξανθιάς

Rosalie Duthé: η σκανδαλώδης κυρία που ξεκίνησε τη θεώρηση πως οι ξανθιές γυναίκες είναι λιγότερο έξυπνες από τις άλλες, μια θεώρηση που ακολούθησε τη Marilyn Monroe και άλλες διάσημες.

Η γυναίκα που ευθύνεται για το στερεότυπο της… χαζής ξανθιάς

Η Rosalie ήταν μια γυναίκα ματαιόδοξη και ενοχλητική. Είχε βάψει τα μαλλιά της ξανθά και ήθελε αυτό να είναι το σήμα κατατεθέν της. Ήταν η ζήλεια των άλλων γυναικών που η Rosalie έβγαλε κακό όνομα ή έφταιγε στην πραγματικότητα; To γεγονός όμως πως η ίδια δεν είχε πρόβλημα να ποζάρει γυμvή για τους ζωγράφους δημιούργησε την εντύπωση πως ήταν μια ευκολόπιστη Γαλλίδα, που δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια για να την προσεγγίσει κανείς.

Ήταν η ερωμένη ενός μεγάλου τραπεζίτη, ονόματι George Wyndham, έπειτα έγινε χορεύτρια στο Παρίσι και αργότερα συνόδευε άντρες, κάνοντάς τους παρέα. Το κακό ήταν πως η Rosalie πριν μιλήσει έκανε μεγάλες παύσεις, για να σκεφτεί. Αυτό το χαρακτηριστικό έκανε πιο έντονη τη φήμη πως δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνη. Μάλιστα, η φήμη της είχε εξαπλωθεί στο Παρίσι και επάνω της βασίστηκε και ένα σατιρικό σκετσάκι, που λίγο-πολύ είδαν όλοι οι Παριζιάνοι.

Θα δείτε την Duthé σε πίνακες σε πολλά μουσεία της Γαλλίας. Και πλέον θα ξέρετε πως αυτή ευθύνεται αρκετά για τη λανθασμένη εντύπωση πως οι ξανθιές δεν είναι έξυπνες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved