Ο σκύλος σας κάνει καλό στην υγεία σας. Διαβάστε το γιατί

Το να έχει κανείς ένα σκύλο στην κατοχή του είναι πολύ υγιές και ταυτόχρονα αποτελεί τέλεια γυμναστική καθώς αναγκάζονται ακόμα και οι άνθρωποι που βαριούνται να κινηθούν.

Ο σκύλος σας κάνει καλό στην υγεία σας. Διαβάστε το γιατί

Αυτό έδειξε μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό "Preventive Medicine".

Οι ερευνητές από την Καλιφόρνια έδωσαν ένα ερωτηματολόγιο σε περίπου 1000 ιδιοκτήτες σκυλιών για να το συμπληρώσουν.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα δύο στους τρεις επιβεβαίωσαν πως "εξαναγκάστηκαν" να πραγματοποιούν περιπάτους, από την μέρα που απέκτησαν σκύλο, πράγμα που δεν έκαναν προηγουμένως.

Αναλύοντας τις απαντήσεις οι επιστήμονες κατέδειξαν πως το 64% όσων συμμετείχαν στην έρευνα περπατούσε για 186 λεπτά την εβδομάδα και κατάφερνε έτσι χωρίς να το συνειδητοποιεί, να φτάνει τα επίπεδα άσκησης που δίνονται για την πρόληψη καρδιακών παθήσεων.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων που δεν έβγαζαν βόλτα τα τετράποδά τους ή που το ανέθεταν σε εταιρίες δεν είχαν καμία ωφέλεια στην ζωή τους από άποψη γυμναστικής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του "παγκόσμιου οργανισμού υγείας" αρκούν 30 λεπτά απλής γυμναστικής όπως το περπάτημα, για πέντε φορές την εβδομάδα, ώστε να πετύχουμε μια καλή φυσική κατάσταση, κάτι που επιτυγχάνεται από όσους έβγαζαν βόλτα τα σκυλάκια τους...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved