10 μαθήματα ζωής που πρέπει να... ξεμάθετε

Σίγουρα όποιος μας τα έμαθε, δεν μας τα έμαθε για κακό.

10 μαθήματα ζωής που πρέπει να... ξεμάθετε

Μας τα έμαθε με καλή πρόθεση για να μη στενοχωριόμαστε ή γιατί έτσι πρέπει, έτσι είναι σωστό.

Κι όμως! Κάποια πράγματα που μάθαμε "για το καλό" μας ουσιαστικά μας εμποδίζουν από το να νιώσουμε ήρεμοι και πραγματικά ευτυχισμένοι.

Γι' αυτό, διαβάστε το παρακάτω και μάθετε...

Ποια μαθήματα ζωής πρέπει να ξεμάθετε.

1. Τα προβλήματα είναι κακά. Δεν υπάρχουν άνθρωποι χωρίς προβλήματα ή αν υπάρχουν αυτό είναι το πρόβλημα τους. Ψάχνοντας λύση στα προβλήματα ακονίζεται η σκέψη και το συναίσθημά μας, εκτιμούμε τα πραγματικά σημαντικά πράγματα.

2. Πρέπει να είσαι πάντα χαρούμενος. Νιώθω καλά δεν σημαίνει "είμαι πάντα χαρούμενος". Το να νιώθουμε υποχρέωση να είμαστε χαρούμενοι μας αγχώνει. Το σημαντικό είναι όταν θέλουμε να νιώσουμε λυπημένοι, να αφηνόμαστε να το κάνουμε και μετά να εστιαζόμαστε στα καλά πράγματα της ζωής μας και να το ξεπερνάμε.

3. Το παρελθόν μου έχει καταστρέψει τη ζωή. Νευροεπιστήμες και άλλοι επιστημονικοί κλάδοι έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει καμία μα καμία ζημιά (πχ εγκεφαλικό, ατυχήματα) που να είναι ανεπανόρθωτοι για τον εγκέφαλο. Όπως μπορούμε να ξαναπλάσουμε αναμνήσεις (έχει αποδειχτεί σε έρευνες με ασθενείς με εγκεφαλική βλάβη), έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε τραυματική εμπειρία. Κάντε μια δοκιμή: σκεφτείτε κάτι που σας αγχώνει (πχ πρέπει να δουλεύω σκληρότερα) και ψάξτε να βρείτε 3 λόγους που μπορεί αυτή η πεποίθηση να είναι λάθος. Και μετά δείτε πως η σκέψη σας θα ακολουθήσει αυτό το νέο δρόμο.

4. Η σκληρή δουλειά εγγυάται την επιτυχία. Τα θηλαστικά, μεταξύ των οποίων και ο άνθρωπος μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι. Έχει αποδειχτεί ότι τα παιδάκια που παίζουν για καιρό παιχνίδια στρατηγικής αναπτύσσουν εξαιρετικές ικανότητες χειρισμού καταστάσεων. Το κλειδί είναι λοιπόν: παιχνίδι και όχι δουλειά. Ακόμη και τις πιο δύσκολες καταστάσεις μπορείτε να τις χειριστείτε με επιτυχία με παιγνιώδη πλην έξυπνο τρόπο αντιμετώπισης.

5. Η επιτυχία είναι το αντίθετο της αποτυχίας. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Όσοι φοβούνται μην κάνουν λάθος, τελικά δεν κάνουν τίποτε. Η επιτυχία χτίζεται πάνω σε μια σειρά αποτυχιών.

6. Έχει σημασία τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα. Η σκέψη "αν αποτύχω όλοι θα σκέφτονται άσχημα για μένα" είναι ο σίγουρος δρόμος προς την απελπισία, την απόγνωση, την αυτοκτονία. Προσμετρήστε την άποψη των αγαπημένων σας αλλά μην κάνετε πράγματα μόνον για να αρέσετε και να σας εγκρίνουν οι άλλοι.

7. Σκεφτείτε λογικά πριν αποφασίσετε. Η λογική είναι πιο πρόσφατο απόκτημα για την ανθρωπότητα σε σχέση με τα ένστικτα και το συναίσθημα. Επίσης η λογική είναι πιο επιρρεπής σε λάθη. Πριν από κάθε απόφαση ακούστε το σώμα σας αλλά και τα συναισθήματα σας και κατόπιν προσμετρήστε τη λογική για να αποφασίσετε.

8. Οι... όμορφες έχουν τις τύχες τις καλές. Ψυχολογικές μελέτες με ευπαρουσίαστες γυναίκες και άνδρες έχουν δείξει ότι μπορεί συχνά οι άλλοι να κοιτούν μια όμορφη κοπέλα αλλά τελικά δεν βλέπουν τίποτε πέρα από αυτό. Κερδίστε τους άλλους για αυτό που είστε, όχι για αυτό που φαίνεστε.

9. Αν όλα μου τα όνειρα γίνουν πραγματικότητα, θα έχω μια υπέροχη ζωή. Σκεφτείτε λίγο πόσους διάσημους ηθοποιούς ή τραγουδιστές ξέρετε που τα είχαν όλα και κατέληξαν σε κλινικές αποτοξίνωσης και φυλακές. Μην στηρίζεστε σε εξωτερικές επιβραβεύσεις - αντικείμενα. Η χαρά δεν είναι αντικείμενο και δεν αγοράζεται μαζί με κανένα αντικείμενο.

10. Η αποτυχία είναι τραγική. Το μόνο τραγικό είναι να παραιτηθεί κανείς από ο,τιδήποτε, να μην κάνει τίποτε μόνο και μόνο για να μην αποτύχει. Όπως είπαμε εξάλλου παραπάνω: η επιτυχία χτίζεται πάνω σε μια σειρά από αποτυχίες μας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved