Oι 10 πιο συνηθισμένοι εφιάλτες και η ερμηνεία τους

Οι εφιάλτες ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους και ταράζουν το νυχτερινό ύπνο.

Oι 10 πιο συνηθισμένοι εφιάλτες και η ερμηνεία τους


Είναι συχνότεροι στα παιδιά και στις γυναίκες ενώ τα θέματα, η σοβαρότητα και η συχνότητά τους διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Το άτομο που ξυπνά από εφιάλτη μπορεί να αισθάνεται ότι βιώνει διάφορες καταστροφικές καταστάσεις όπως πτώση από ψηλά, καταδίωξη και διάφορα ψυχικά ή σωματικά οδυνηρά γεγονότα.

Δείτε ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι εφιάλτες και τι κρύβεται από πίσω τους σύμφωνα με ψυχολόγους:

1. Φυσικές καταστροφές (τυφώνες, σεισμοί κτλ): Σχετίζονται με καθημερινό άγχος για πράγματα που ο άνθρωπος νιώθει ότι δεν μπορεί να ελέγξει.

2. Νεκροί άνθρωποι: Σχετίζονται με πένθος για κάποια απώλεια ή με άγχος για κάποια ασθένεια.

3. Αργοπορία σε σημαντικά γεγονότα: Τέτοιους εφιάλτες βλέπουν συνήθως άνθρωποι που η ζωή τους έχει πολύ έντονους ρυθμούς και που νιώθουν ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις προσδοκίες άλλων.

4. Γύμνια: Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση και ανασφάλεια βλέπουν στο ύπνο τους ότι είναι δημόσια γυμνοί.

5. Δόντια: Αν δεις ότι σου πέφτουν τα δόντια συνήθως ανησυχείς πολύ για την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σένα.

6. Τραύματα: Όποιος βλέπει ότι τραυματίζεται συνήθως στην πραγματικότητα νιώθει αδυναμία ή ευάλωτος απέναντι σε άτομα και καταστάσεις.

7. Εγκατάλειψη από σύντροφο: Σχετίζονται με πραγματικούς φόβους ότι ο άλλος θα μας εγκαταλείψει και με την αγωνία της μοναξιάς. Προκύπτουν από σχέσεις ανασφάλειας.

8. Παγιδευμένοι: Πολύ συχνά ονειρεύονται ότι είναι παγιδευμένοι όσοι υποφέρουν από κλειστοφοβία ή όσοι έχουν οικονομικά προβλήματα.

9. Πτώση: Ένας εφιάλτης που σχετίζεται με την αίσθηση ότι δεν έχεις τον έλεγχο της ζωής σου.

10. Καταδίωξη: Ο πιο συνηθισμένος εφιάλτης. Συνηθίζεται από ανθρώπους που φοβούνται κάποιον στην καθημερινότητα (πχ κακό αφεντικό, αυστηρός δάσκαλος ή γονιός κτλ).

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved