Οι 10 λόγοι για να τρώμε κάθε μέρα σοκολάτα

Η σοκολάτα μας κάνει χαρούμενους αλλά... όχι μόνο...

Οι 10 λόγοι για να τρώμε κάθε μέρα σοκολάτα

Μας βοηθάει να ηρεμούμε, να ερχόμαστε κοντά με τους γύρω μας, να αισθανόμαστε ότι έχουμε μεγαλύτερη διαύγεια. Αν ψάχνετε λόγους (ή έστω αφορμές!) για να καταναλώνετε περισσότερη σοκολάτα, τότε διαβάστε παρακάτω με μεγάλη προσοχή!

Μπορεί να χαρίσει ένα τέλειο πρωινό

Σε πείσμα όσων υποστηρίζουν οι διατροφολόγοι... μπορείτε να ξεκινήσετε την μέρα σας με σοκολάτα! Μπορείτε να την συμπεριλάβετε σε κρουασάν, σε ντόνατς, σε pancakes ή ακόμη και στα δημητριακά! (Δε θα σας δει κανείς!)
Προστατεύει το δέρμα από τα εγκαύματα

Μια Γερμανική έρευνα έδειξε ότι μια ομάδα γυναικών που έπινε ζεστή σοκολάτα κάθε πρωί επί τρεις μήνες ήταν λιγότερο επιρρεπής στις ακτίνες του ήλιου καθώς προστατευόταν από αντιοξειδωτικά στοιχεία. Ποιοι είμαστε εμείς ν'αμφισβητήσουμε τους επιστήμονες;!

Έξτρα νοστιμιά στο φαγητό

Έχετε δοκιμάσει να βάλετε τρίμματα σοκολάτας σε chili ή σε μια σάλτσα για μπάρμπεκιου; Θα δείτε πως αποθεώνει την πιπεράτη γεύση και νοστιμίζει απίστευτα το πιάτο.
Πράγματι!

Το παγωτό σοκολάτα δεν απογοητεύει ποτέ!

Όλοι αγαπάμε το παγωτό και αν αυτό έχει γεύση σοκολάτα.. ακόμα καλύτερα. Όσο και να τρώμε, στο σπίτι ή στις βόλτες με φίλους ή με τα παιδιά, ποτέ δεν είναι αρκετό! Γιατί να το στερηθούμε;!

H σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά

Μια έρευνα της Journal of Nutrition έδειξε ότι η μικρή καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Έχετε λοιπόν καλό λόγο.. απλά θέλει μέτρο!

Βουτήξτε τα πάντα σε αυτήν

Φρούτα, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, δημητριακά ή άλλα σνακ μπορούν να αποκτήσουν γεύση σοκολάτας και μαζί με αυτήν.. ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.

Δυνατή μνήμη!

Τα φλαβονοειδή που εμπεριέχονται στην σοκολάτα φαίνεται, σύμφωνα με μελέτες, πως βοηθούν στην μνήμη και κατ' επέκταση στην πιο εύκολη απομνημόνευση και στον γρηγορότερο υπολογισμό με νούμερα.

Σούπερ ηρεμιστικές ιδιότητες

Σύμφωνα με μια έρευνα της Journal of Psychopharmacology, όσοι καταναλώνουν σοκολάτα αισθάνονται πιο ήρεμοι και πιο χαλαροί μέσα στην καθημερινότητά τους. Μην πετάτε τα λεφτά σας στη γιόγκα, μια μπάρα είναι αρκετή (και φτηνότερη)!

Ψηφίζουμε milkshake σοκολάτα

Μπορεί να έχει πολλές θερμίδες, αλλά πραγματικά... ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πηχτό, δροσιστικό, τεράστιο milkshake με γεύση σοκολάτα; Πολύ απλά, κανείς.


Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δεθείτε με τα παιδιά σας

Είναι άλλωστε μια... μικρή αμαρτία και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να την μοιραστείτε μαζί με το παιδί σε μια βόλτα ή απλά καθισμένοι στον καναπέ χαζεύοντας την αγαπημένη σας ταινία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved