Ψυχολογία: Τι δώρο ταιριάζει στο δικό μου βαφτιστήρι;

Πάσχα, ημέρες γιορτής, χαράς και αγάπης και για τους απανταχού πιτσιρικάδες ημέρες που συνοδεύονται ­ εκτός από τα παραδοσιακά τσουρέκια, κόκκινα και σοκολατένια αβγά ­ και από λαμπάδες και παιχνίδια!

Ψυχολογία: Τι δώρο ταιριάζει στο δικό μου βαφτιστήρι;

Βεβαίως το έθιμο δεν ξεκίνησε ακριβώς έτσι όπως το βλέπουμε σήμερα. Η σύγχρονη εκδοχή του είναι η μεταμοντέρνα ψυχοκοινωνική απόδοση μιας παλαιότερης και απλούστερης εθιμικής συμπεριφοράς. Ετσι το κεράκι του πιστού μετατράπηκε σε περίλαμπρη λαμπάδα, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα με την προσθήκη ενός παιχνιδιού δυσανάλογα μεγαλύτερου του πραγματικού μεγέθους της. Κάποιο κοριτσάκι ζήτησε από τη νονά του λαμπάδα με μια κούκλα Μπάρμπι (καλά ως εδώ) και σαλονάκι κομπλέ με σερβιτσάκι τσαγιού επάνω της! Υπέρμετρος καταναλωτισμός; Αρνητικές συνέπειες της διαφήμισης; Ακριτη τηλεθέαση που δημιουργεί πλαστές ανάγκες και υπερβολικές επιθυμίες;

Πράγματι ίσως όλα τα παραπάνω να συμβάλουν στο φαινόμενο. Παρ' όλα αυτά ο κρίσιμος παράγοντας, ο οποίος συχνά παίρνει δευτερεύουσα θέση ή η σημασία του οποίου υποβιβάζεται, είναι η πηγαία και φυσική «ανάγκη» του παιδιού να εκφραστεί μέσα από το παιχνίδι.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved