Ψυχολογία: Τι πρέπει να φοράει ένας άνδρας για να αρέσει στις γυναίκες;

Από τον ψυχολόγο -ψυχοθεραπευτή John Townsend.

Ψυχολογία: Τι πρέπει να φοράει ένας άνδρας για να αρέσει στις γυναίκες;


Δείξαμε σε σπουδαστές και σπουδάστριες κολεγίων φωτογραφία περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικών ατόμων του αντίθετου φύλου αφορά στα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά- που ήταν ντυμένοι ρούχα διαφορετικού στυλ. Μετά τους ζητήσαμε να μας πουν πόσο ιοι θα ήταν να ξεκινήσουν διαφορετικά είδη σχέσεων με άτομα ιβ αυτά των φωτογραφιών - απ' το να βγουν μαζί τoυς για καφέ και ιση, μέχρι να βγουν ραντεβού, να κάνουν σεξ και μετά γάμο.

Το αντρικό ντύσιμο που παράπεμπε σε μια υψηλή κοινωνικοοικονο-κατάσταση αποτελούνταν από ένα λευκό βραδινό πουκάμισο, καλοσχεδιασμένη γραβάτα, ένα ραφ σακάκι ριγμένο πάνω στον ώμο κι ένα ρολόι Ρόλεξ. Το αντίστοιχο γυναικείο ντύσιμο μια λευκή μεταξωτή μπλούζα, ένα ραφ σακάκι ριγμένο πάνω αριστερό ώμο κι ένα γυναικείο Ρόλεξ.

Τη μέση κοινωνικοοικονομική κατάσταση την είχαμε απεικονίσει με μοντέλα που φορούσαν εκρού πουκάμισα και χακί σπορ παντελόνια. Τα μοντέλα που παρουσιάζονταν ως άτομα χαμηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου, φορούσαν φόρμες μιας πολύ γνωστής αλυσίδας εστιατορίων: καπέλο κι ένα μακό μπλουζάκι με το λογότυπο της εταιρείας.

Οι Άντρες και οι γυναίκες μοντέλα είχαν επιλεγεί με βάση την ελκυστικότητα των εξωτερικών τους χαρακτηριστικών. Οι άντρες είπαν όχι 0α ήταν πολύ πρόθυμοι να βγουν για συζήτηση με την πιο χαριτωμένη γυναίκα, κι αδιαφόρησαν εντελώς για το ντύσιμό της.
Οι γυναίκες επηρεάστηκαν περισσότερο από το ντύσιμο των ανδρών. Ήταν πιο πρόθυμες να βγουν για καφέ και συζήτηση με όσους άνδρες φορούσαν σακάκι. Το ντύσιμο αυτό που αναφερόταν σε υψηλό κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, έμοιαζε να είναι το πιο ελκυστικό. Οι γυναίκες όμως θεωρούσαν αυτούς τους άνδρες ποθητούς ακόμα και η εμφάνισή τους ήταν μέτρια. Ο ίδιος όμως άνδρας δεν ήταν αποδεκτός όταν φορούσε φόρμα.

Η Γνώμη των Άλλων

Οι γυναίκες όχι μόνο επηρεάζονται περισσότερο επηρεάζονται από τη γνώμη άλλων γυναικών, όταν αξιολογούν πόσο ελκυστικός είναι ένας άνδρας. Οι γυναίκες επίσης ακούν περισσότερο τις αρνητικές κριτικές παρά τις θετικές. Οι ερευνητές της έρευνας μας ερμήνευσαν τ' αποτελέσματά βασιζόμενοι στην εξελικτική ψυχολογία. Ισχυρίστηκαν ότι οι γυναίκες ρισκάρουν πολλά, όταν αποφασίζουν να ζευγαρώσουν, και οι πληροφορίες που παίρνουν απ' τον κοινωνικό τους κύκλο για κάποιον υποψήφιο σύντροφο, είναι γι' αυτές ζωτικής σημασίας, προκειμένου ν' αποκατασταθουν. Έτσι είναι πολύ πιο επιφυλακτικές και αυτό αντικατοπτρίζεται και στην θεώρηση που έχουν για το ντύσιμο του άνδρα. Οι γυναίκες νιώθουν πιο απροστάτευτες υπάρχουν άλλωστε και οι κίνδυνοι της κακομεταχείρισης, της εγκατάλειψης οπότε είναι πολύ πιο λογικό να δίνουν μεγάλη βάση στις αρνητικές πληροφορίες που λαμβάνουν. Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση του άνδρα μεταφράζεται για εκείνες με όρους ασφάλειας στη ζωή.

Από την άλλη οι άνδρες δίνουν μεγαλύτερη σημασία στη σεξουαλικότητα και την εμφάνιση επειδή συνειδητά ή ασυνείδητα αναζητούν τη γόνιμη εκείνη γυναίκα που θα αφοσιωθεί στο να φέρει στον κόσμο τα παιδιά τους.

Πηγή: boro.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved