Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 14° 58' 13" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 06° 14' 54" ΙΧΘΥΕΣ
ΕΡΜΗΣ - 05° 00' 08" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 28° 53' 35" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΡΗΣ - 20° 24' 22" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΔΙΑΣ - 17° 45' 06" ΖΥΓΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 18° 24' 22" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 20° 46' 34" ΚΡΙΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 09° 19' 09" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 16° 06' 52" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 20° 40' 60" ΙΧΘΥΕΣ

Δείτε πώς μπορείτε να καταλάβετε αν ένα ψάρι είναι φρέσκο

Δεν χρειάζεται να είμαστε ειδικοί για να μπορούμε να έχουμε πάντα ολόφρεσκο ψάρι στο τραπέζι μας...

Δείτε πώς μπορείτε να καταλάβετε αν ένα ψάρι είναι φρέσκο

Δείτε πώς μπορείτε να καταλάβετε πόσο φρέσκο είναι ένα ψάρι:

1)Μυρίστε το: πρέπει να έχει τη χαρακτηριστική μυρωδιά ιωδίου και θάλασσας. Να μην μυρίζει έντονη και ενοχλητική ψαρίλα, γιατί κάτι τέτοιο δείχνει πως έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται βακτήρια.

2)Κοιτάξτε το προσεκτικά: Τα λέπια του πρέπει να είναι γυαλιστερά και το χρώμα του έντονο και μεταλλικό, ενώ τα βράγχιά του κόκκινα ή έντονα ροζ. Το ίδιο ισχύει και για τα μάτια που πρέπει να είναι καθαρά, λαμπερά (θολά μάτια «φωνάζουν» μπαγιάτικο ψάρι) και γουρλωτά.

3)Πιάστε το: Η σάρκα πρέπει να είναι σφριγηλή και σφιχτή και όλο του το σώμα λαμπερό και ενιαίο. Για τα ξεκοκκαλισμένα και φιλεταρισμένα από τον ιχθυοπώλη ψάρια, αυτό που καθορίζει τη φρεσκάδα τους, εκτός από τη μυρωδιά που πρέπει να είναι και πάλι φρέσκια-θαλασσινή, είναι να μην κάμπτεται το φιλέτο στα άκρα και να μην έχει σημάδια κιτρινίλας.

SHARES
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης