Έσταξε κερί στο τραπεζομάντηλο; Πώς θα το κάνετε ξανά σαν καινούριο!

Απομακρύνετε τα υπολείμματα και εξαφανίστε τους λεκέδες.

Έσταξε κερί στο τραπεζομάντηλο; Πώς θα το κάνετε ξανά σαν καινούριο!

Ειδικά τις μέρες των γιορτών, σε πολλούς από μας αρέσει να ανάβουμε κεριά στα τραπέζια μας, όταν υποδεχόμαστε φίλους ή τον αγαπημένο μας. Παρόλα αυτά, είναι πολύ εύκολο να συμβούν διάφορα ατυχήματα και να στάξει στο τραπεζομάντηλο κερί που, αφενός μεν είναι αρκετά πολύπλοκο το να βγει, αφετέρου μπορεί να αφήσει και λεκέδες. Αν σας συνέβη κι εσάς (συμβαίνει στις καλύτερες οικογένειες), αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το αφαιρέσετε εντελώς.

Αφαιρέστε όσο μπορείτε
Αφήστε το λιωμένο κερί να κρυώσει και να στερεοποιηθεί τελείως. Για να το επιτύχετε, βάλτε το τραπεζομάντηλο στην κατάψυχη για μισή ώρα περίπου. Μόλις το κερί γίενι πολύ σκληρό, θα μπορέσετε να αφαιρέσετε το περισσότερο με το χέρι ή με ένα μαχαίρι για το βούτυρο. Κάντε το με προσοχή, ώστε να μην χαλάσετε τις ίνες του υφάσματος.

Αφαιρέστε τα υπολείμματα
Στο σημείο απ' το οποίο μόλιςν αφαιρέσατε το κερί θα δείτε πιθανά υπολείμματα ή ακόμα και χρώμα, αν το κερί ήταν χρωματιστό. Για να τα βγάλετε, θα χρειαστείτε υψηλή θερμοκρασία. Βγάλτε την σιδερώστρα σας και απλώστε, πάνω της, μερικά κομμάτια χαρτιού κουζίνας. Βάλτε το τραπεζομάντηλο στην σιδερώστρα, ώστε τα υπολείμματα να εφάπτονται με το χαρτί. Ζεστάνετε το σίδερο και περάστε το πάνω από το σημείο με τον λεκέ. Η ζέστη θα λιώσει το κερί, ενώ το χαρτί κουζίνας θα το απορροφήσει, χωρίς να λεκιάσει.

Εξαφανίστε το λεκέ και βάλτε το στο πλυντήριο
Τα κεριά περιέχουν διαφόρων ειδών έλαια, γι' αυτό ακόμα κι όταν αφαιρέσετε και το παραμικρό ίχνος, θα δείτε μία λαδιά πάνω στο ύφασμα. Αντιμετωπίστε το με ένα απορρυπαντικό για λεκέδες και βάλτε το τραπεζομάντηλο στο πλυντήριο κανονικά.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved